Munkavédelem, tábla, Robotex kft.

Mikor és hol szükséges utánvilágító táblát alkalmazni?

Hír szerkesztve: 2016. 08. 16.

utánvilágító táblaA biztonsági jelek közé tartoznak az utánvilágító táblák és az elektromos táplálású berendezések is. Utóbbiak telepítése létesítéssel jár együtt, ugyanis az elektromos vezetékeket ki kell építeni és meg kell tervezni, annak érdekében, hogy veszély esetén azok zavartalanul működésbe léphessenek. Az elektromos áramforrásról működő biztonsági jelek, folyamatos karbantartást és ellenőrzést igényelnek.

Fontos tudni, hogy a biztonsági jelekkel kapcsolatban jogi szabályozás van érvényben és szabvány előírások is vonatkoznak rájuk. Ezek elsősorban a gyártók és a forgalmazók számára tartalmaznak követelményeket, az OTSZ pedig ennek alapján határozza meg az alkalmazási területet és az elhelyezés módját.

Biztonsági világítást és menekülési útirányjelző rendszert a következő helyeken szükséges mindenféleképpen felszerelni: olyan építményben vagy építményrészben, amely település vagy településrész ellátását szolgáló funkciót tölt be, például közigazgatási, igazságszolgáltatási, ügyészségi területek, építmények, illetve, amit a törvény vagy a kormányrendelet közhasználatú építményként határoz meg. A rendszer nem korlátozott és nem korlátozható, a használata meghatározott esetekben pedig kötelező és elkerülhetetlen.

Szerezzen be jól funkcionáló utánvilágító táblát Ön is!