Munkavédelem, tábla, Robotex kft.

Menekülő útvonal tábla, amely életeket is menthet!

Hír szerkesztve: 2016. 08. 16.

menekülő útvonal táblaA legtöbb épületben találkozhatunk a menekülő útvonalat jelző táblákkal, melyek vészhelyzetesetén, az ott tartózkodók részére,elengedhetetlen irányítási információt nyújtanak. Amennyibe ismeretlen helyen vagyunk, sok időbe kerülhet, míg felfedezzük a terepet, és megtudjuk, merre induljunk el, melyik irányban vannak a kijáratok, illetve hogyan érhetük el azokat a leggyorsabban. Veszélyhelyzetben minden másodperc számít, a gyors cselekvés és a megfelelő kiürítés- épületen belül tartózkodók kijutása, illetve azt követően biztonságos helyen történő gyülekezése- általában szükséges ahhoz, hogy ne történjen nagyobb tragédia és senki ne sérüljön meg. Az irányítási információ hiánya zavarhoz, a zavar pedig pánikhoz vezethet, amely mind csökkentheti a biztonságot, illetve baleseteket okozhat.

Ennek érdekében fejlesztették ki a menekülő útvonal táblákat, melyek gyors út-, iránymutatást adnak, hogy minél hamarabb elhagyják az épületet a bent tartózkodók. A táblákat mindenki felismeri, hiszen az ábra egyértelműen jelzi az útvonalat. Azonban nem elég az erős zöld kontraszt szín használata, a jogszabályi háttér előírja, hogy mely helyeken, illetve milyen kockázatok esetén elengedhetetlen feltétel az, hogy a menekülő útvonal táblát, vagy menekülési útirányt jelző rendszert, illetve azok rendszerelemeit és a tűzoltó berendezésekkel kapcsolatos,tűzvédelmi jelzőtáblákat kötelező fotólumineszcens, fluoreszkáló, utánvilágító verzióban kötelező használni. Mindezt annak érdekében, hogy akár sötétben, áramszünet esetén is könnyedén elhagyhassák az embereka létesítményt/elfoglalt területet/ baleset helyszínét stb.. ezáltal hatékony kiürítés valósulhasson meg és a bent tartózkodók biztonságos területre menekülhessenek.

Amennyiben Önnek is szüksége van menekülő útvonal táblákra, menekülési útirányt jelző rendszerre a tökéletes biztonság érdekében, kérjük, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!