Munkavédelem, tábla, Robotex kft.

Tudnivalók a vészkijárat táblákról - Tegyen a biztonságos épületért!

Hír szerkesztve: 2017. 07. 19.

Tudnivalók a vészkijárat táblákról - Tegyen a biztonságos épületért!Ahhoz, hogy egy épület a tűz- és balesetvédelmi szabályoknak eleget tegyen, a figyelmeztető táblák mellett gondoskodni kell olyan irányítási információt adó táblákról a létesítményen kívül és belül, melyek jelzik a menekülési irányt vagy a vészkijáratot. A táblák helyét törvényileg szabályozzák, és minden épület esetében kötelező kitenni a figyelmeztetéseket, jelentős pénzbírsággal jár a jelzések hiánya!

A vészkijárat táblákra igen nagy szükség van, ugyanis az épületen belül megtervezett menekülési útvonallal kapcsolatban előfordul, hogy olyan kijárathoz irányít, amiről kívülről nem hinné az ember, hogy valójában biztonsági célokat szolgál, így elé pakolhatnak, vagy parkolóhelynek használhatják, emiatt válik használhatatlanná a vészkijárat. Ezért fontos megakadályozni, akár szervezeti intézkedésekkel, vagy további rendelkező vagy éppenséggel tiltó táblákkal, hogy a menekülési útvonal teljes egészen belül ne lehessen a kijáratokat, vészkijáratokat leszűkíteni, eltorlaszolni, vagy nem átjárhatóvá tenni. Mindez persze a teljes menekülési útvonalra vonatkozik. 

Legújabb termékünk elsősorban az épületek környezetét biztosítja, ugyanis a táblán olvasható felirat éppen azzal kapcsolatban rendelkezik, hogy a vészkijáratot semmiképp se állják el és rakodjanak az ajtó elé, mert abban az esetben nem használható. A vészkijárat tábla különböző változatokban elérhető!

Tegyen eleget a biztonsági kritériumoknak, vásároljon Ön is vészkijárat táblát!