Munkavédelem, tábla, Robotex kft.

CSÚSZÁSVESZÉLY

Hír szerkesztve: 2011. 11. 07.

Csúszásveszély

Hazánkban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a csúszásveszélyes helyek utólagos megszüntetésére, illetve a veszélyforrás azonosítására és jelölésére. Sok esetben a csúszásmentes tér létrehozása nem elég szigorúan vett követelmény a létesítés során. Jellemzően ilyenkor nem beszélhetünk pénzhiányról, általában esztétikai okok miatt sérül a csúszásmentesség. A járófelület trendek (magasfényű csiszolt járófelültetek és lépcsőburkolatok) sem kedveznek a csúszásveszély csökkentésének. Egy kész létesítménynél, nyilván nem járható út a teljes átalakítás, de utólagosan is javítható a csúszásmentesség szempontjából a helyzet. Sajnos igen súlyos zúzódásos balesetek, adott esetekben csonttörések, vagy ezeknél még komolyabb sérülések keletkezhetnek elcsúszáskor. Helyesen esni meg lehet tanulni, ezért számos sportág kifejezetten nagy hangsúlyt fektet ennek oktatására. Ugyanakkor üzemeltetőként, vagy tulajdonosként mégsem várhatjuk el, hogy csak profi sportolók lépjenek be éttermünkbe, üzletünkbe, szállodánkba. Komoly anyagai megterhelést jelenthet azon ügyfelek kárpótlása, akik minden előzetes figyelmeztetés nélkül, például az üzlethelyiségben elcsúsztak, elestek és mindeközben megsérültek. Amennyiben a sérült szeretné, jogi pert is indíthat és nagyobb anyagi kártérítést is kérhet.

Cégünk két fő területen is segítheti Partnereit csúszásveszély témakörben.

Elsőként a csak rövid ideig vagy ideiglenesen jelen lévő, és viszonylag kis felületet érintő csúszós anyagra figyelmeztető jelzésünket ajánljuk. Itt gondolhatunk egyaránt egy szalonban vizes felmosás alatt csúszóssá váló kerámia felületekre, ugyanakkor egy élelmiszerboltban, vagy egy menzán is csúszós felületeket tud létrehozni egy kilötykölt üdítő, vagy pár csepp mosószeres víz. Kétszárnyú, szétnyitható, figyelmezető táblánk előnye, hogy kis helyen is elfér, könnyen tárolható és jól látható módon figyelmeztet az esetleges veszélyforrásra. Kivitele igényes, egybefüggő, nem utólagosan felmatricázott (FIGYELEM! A konkurens termékek sok esetben, színben igencsak eltérő, öntapadós magyar nyelvű matricával kerülnek forgalomba. Árban nem kedvezőbb, kevésbé tartós és nem igényes megoldás! ) hanem egyszerre feliratozott, angol és MAGYAR nyelven egyaránt. Speciálisan a célra tesztelt festékünk igen ellenálló, dörzsölést, rakásolást is kibírja.  Kétszárnyú csúszásveszély táblánk 61,5 cm magas, fent 21cm, lent 30 cm széles, összecsukva kb.2,5 cm vastag. Igény esetén felér ellenében a csúszásveszély táblát ellátjuk saját logójával, cégnevével. Kérje személyre szabott ajánlatunkat az info@robotex.huelérhetőségen!

Kétszárnyú táblánkkal nem csúszásveszélyre, hanem más veszélyforrásra hívná fel a figyelmet (például munkagép közlekedés) számunkra nem jelent akadályt, hiszen a táblát az Ön igényei alapján akármilyen illeszkedő felirattal, illetve piktogrammal ellátjuk egyedi árképzés alapján, kérje ajánlatunkat!

Csúszásveszély tábla árak:

1-24 db-ig: 2580 Ft/db+Áfa

25 db rendelése esetén:   -10% kedvezmény

26-50 db-ig:  -15% kedvezmény

50 db felett:  -20% kedvezmény

Várjuk szíves megrendelését!

Az előbbiekben olyan terméket kínáltunk, amely a veszélyforrás hívja fel a figyelmet, de a veszélyforrást nem szünteti meg. Nyilván sokszor a veszélyforrás rövid időn belül akár magától megszűnik, például a felmosott üzlettér megszárad. Amennyiben a csúszásveszély hosszútávon veszélyforrás a megoldást már egy másik termékcsaláddal kínáljuk. Csúszásgátló szalagjaink utólag telepíthetőek és igen tartósan csúszásmentességet biztosítanak. Amennyiben a létesítés során nem sikerült csúszásmentes járófelületeket, lépcsőket létrehozni, csúszásgátló szalagcsaládunk kitűnően orvosolhatja a problémát.

Általános termékjellemzők:

Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmazható (kivételt képeznek az átlátszó termékek, amelyeket csak beltéri felhasználásra ajánlunk).

Jellemező szélessége: 2,5 cm vagy 5 cm.

18,3 m hosszú mindegyik tekercs. Figyelem! Tekercs bontására sajnos nincs lehetőség!

A termékhez kapcsolódó szolgáltatás:

Igény esetén felár ellenében telepítést is vállalunk. A részletekről érdeklődjön az info@robotex.hue-mail címen.  + 15°C alatt telepítést nem végzünk!

Főbb fajtái:

Extra erős csúszásgátló szalag: Általában ipari felhasználása jellemző, használhatják például mezőgazdasági gépek, építőipari eszközök, teherautók fellépőin. Nagyon ellenálló és durva a felülete. Csak fekete színben kapható.

Általános felhasználású csúszásgátló szalag: Felhasználása a sokszínűbb, hiszen használhatjuk lépcsőkön, mezőgazdasági vagy éppen építőipari gépeken, berendezéseken. Olyan helyeken lehet joker megoldás, ahol nincs különösebb olyan kritérium, amihez alkalmazkodnunk kellene.

Felületre alakítható csúszásgátló szalag: Amennyiben nem egyenletes felületet szeretne csúszásmentessé tenni, a felületre alakítható csúszásgátló szalag kínálja a megoldást, ugyanis akár trepni lemezre is lehet telepíteni. Használható repülőgépeknél, létráknál, fellépőknél stb.

Gumiszerű, nedves felületekre alkalmazható csúszásgátló szalag: Ezt a szalagot ajánljuk konyhai területek, jet skik, szörfdeszkák, csónakok csúszásmentesítésére. Felülete jóval érdesebb, mint a finom felületű, gumiszerű csúszásgátlónak.

Finom felületű, gumiszerű csúszásgátló szalag: A csúszásgátlást megoldhatjuk ezen szalag segítségével zuhanyzók, fürdőszobai területek, fürdőkádak esetében. Finom felülete révén, úgy teszi csúszásmentessé a felületet, hogy mezítláb is ráléphetnek.

Katalógusunkat és árainkat keresse weboldalunkon!

www.robotex.hu