Munkavédelem, tábla, Robotex kft.

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket ünnepi nyitva tartásunkról:

   

2019.04.19-től 2019.04.22-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2019.04.23. 8:00 órakor.

 

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

 

Robotex utánvilágító táblák

A tájékoztatásért felelős információs táblák, jelzések kihelyezése kötelező az olyan helyeken, ahol emberek járnak és tartózkodnak rendszeresen. Tűzvédelmi és munkavédelmi szempontból nélkülözhetetlen az ilyen táblák használata. Közéjük tartoznak az utánvilágító táblák.

A Robotex utánvilágító táblái is maradéktalanul megfelelnek a szabványoknak, így alkalmasak arra, hogy kihelyezzék és használják őket a kijelölt helyeken. Ezek a helyek lehetnek kórházak, irodaházak, parkolók, iskolák vagy gyárépületek. A Robotex utánvilágító táblák a sötétben világítanak, és ezzel megkönnyítik a tájékozódást az épületben tartózkodók számára; ez áramszünet esetén is nagyon hasznos. A Robotex utánvilágító táblák úgy működnek, hogy speciális anyaguknak köszönhetően magukba gyűjtik a természetes, vagy mesterséges fényt, majd ezt a fényt sötétben kibocsájtják.

Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen termékeink közül kiváló minőségű Robotex utánvilágító táblákat kedvező áron! A feltüntetett elérhetőségeink egyikén szívesen adunk bővebb tájékoztatást!

 

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket év végi munkarendünkről.

Egyedi termékek rendelését 2018.12.07-ig tudjuk felvenni.

2018.12.20-án 13:00 óráig várjuk Önöket.

2018. 12. 21-től 2019. 01. 04-ig szaküzletünk zárva tart.

Nyitás: 2019. 01. 07. 8:00 órakor.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

Szombati nyitva tartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy december 15-én szombaton szaküzletünk 8 és 16 óra között lesz nyitva.

Várjuk Önöket szeretettel.

Roboteam

Ünnepi nyitva tartás

Kedves Partnereink!

 

Ünnepi nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul:

2018.11.01. (Csütörtök) Zárva

2018.11.02. (Péntek) Zárva

Nyitás: 2018.11.05. 8 óra

 

Várjuk Önöket szeretettel:

Roboteam

Utánvilágítós csúszásgátló szalagok

A vizes padló, a tükörfényes felületek mind nagyon veszélyesek. Balesetet okozhatnak, ha nem veszik őket észre, vagy nem hívják fel rájuk a figyelmet.

A csúszós felületeket különböző eszközök segítségével ki lehet védeni. Az utánvilágítós csúszásgátló szalagok praktikus kellékek erre a célra. Az utánvilágítós csúszásgátló szalagok lényege, hogy a veszélyes terület körül kell rögzíteni őket és utána már csak hagyni kell, hogy tegyék a dolgukat. Méretre vágjuk és leragasztjuk, a szalagokon lévő fluoreszkáló csíkok pedig sötétben is mutatják a kijelölt, veszélyes területet, és a felületük sem csúszik. A flureszkáló festék meghatározott utánvilágítási idővel rendelkezik, ami lehet 90-120 perc, de akár 700 percig világító termékek is léteznek. Az utánvilágítós csúszásgátló szalagok természetes, vagy mesterséges fénnyel töltődnek, sötétben pedig jól láthatóan világítani kezdenek. Nemcsak csúszós felületek jelzésére, de menekülési útvonalak kijelölésére is alkalmasak.

Amennyiben érdeklődik az általunk forgalmazott utánvilágítós csúszásgátló szalagok iránt, keressen meg minket bizalommal megadott elérhetőségeinken!
 

A csúszásveszély tábla kihelyezésével komoly peres ügyektől is megkímélheti magát!

A veszélyes helyzetek mindig jelen vannak a hétköznapokban. Ahhoz, hogy az ember felvehesse velük a harcot, és megelőzhesse a különböző baleseteket, fontos a veszélyes körülményekre felhívni a figyelmet. Ha például az adott helyzet megkívánja, Ön se feledkezzen meg a csúszásveszély tábla kihelyezéséről!

A csúszásveszély tábla kihelyezésével nemcsak figyelmet fordíthat embertársainak testi épségére, hanem komoly, akár perre menő ügyektől is megkímélheti magát. Számos nagyobb létesítményben, például irodaházakban, vagy bevásárlóközpontokban csúszós felületű padlókon közlekedhetnek az emberek, azonban egy esős idő, a felmosás, vagy egy átmeneti szerkezeti hiba még veszélyesebbé teheti ezeket a felületeket. Ha erről nem tájékoztatja az embereket időben, úgy a csúszásveszély tábla hiánya miatt felelősségre is vonhatják Önt, mint a létesítmény tulajdonosát, hiszen megelőzhette volna a balesetet, ha kihelyezi a problémás területre a táblát.

Kímélje meg magát a kellemetlen szituációktól, vásároljon csúszásveszély táblát, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!
 

Vigyázzunk egymásra! – Ön se feledkezzen meg a csúszásveszély tábla beszerzéséről!

A legtöbb baleset legfőképp a figyelmetlenségen alapszik, amit nem csak a balesetet szenvedő okozhat, hanem a környezete is, ezért fontos, hogy a testi épség megőrzése bármilyen körülmény között biztosítva legyen, ugyanis a veszély még egy egyszerű irodahelyiségben is jelen van. Ha Ön is szeretne vigyázni embertársaira, és ehhez akár különböző figyelmeztető eszközöket is biztosítana, vásároljon csúszásveszély táblát kínálatunkból!

Mivel a legtöbb közintézményben, vagy irodaházban inkább az esztétikai tényezők fontosak, ezért sima felületű padlókat építenek a kivitelezők. Ezek lenyűgöző látványt nyújtanak, azonban rendkívül veszélyesek is, legfőképp akkor, ha vizesek lesznek. Ilyenkor a figyelemfelkeltés mindenképp szükséges, így az emberek a legkapkodósabb szituációkban is tudni fogják, hogy az adott területen figyelniük kell a lépéseikre testi épségük megőrzésének érdekében.

A csúszásveszély táblákkal nem csak vigyázhat embertársaira, hanem saját magát is megkímélheti egy esetleges pereskedéstől, ugyanis egy-egy súlyosabb esetben azt is vizsgálhatják, hogy tulajdonosként Ön mennyire játszott közre a balesetben.

A csúszásveszély táblák megvásárlásáért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Ne kockáztasson pénzbírságot, szerezze be kínálatunkból a dohányzásra kijelölt hely táblát!

Ne kockáztasson pénzbírságot, szerezze be kínálatunkból a dohányzásra kijelölt hely táblát! A hatóságok világszerte igyekeznek fellépni törvényi szabályozások bevezetésével a dohányzás ellen, mivel köztudott, hogy különböző betegségeket okozhat, ami egyesek esetében elhalálozáshoz is vezethet. A szabályozásra természetesen nem csak a dohányzás visszaszorítása miatt van szükség, hanem azokért az emberekért is, akik nem dohányoznak, így a cigarettafüst irritálja őket, ráadásul a passzív dohányzás súlyosabb betegségeket is okozhat. Mindezek hatására Magyarországon, 2013-ban megjelent egy kormányrendelet, ami szabályozza azt, hogy hol lehet rágyújtani egy szál cigarettára, vagyis csak azokon a helyeken szabad, ahol ki van helyezve a dohányzásra kijelölt hely feliratú tábla, illetve matrica.

Ha a rendeletben leírtak az Ön vállalkozására is érvényesek, vásároljon dohányzásra kijelölt hely feliratú táblát kínálatunkból, ugyanis, ha ez a tábla hiányzik a területről, komoly pénzbírságokat is kockáztathat!

Ha a vásárlás előtt kérdése lenne a dohányzásra kijelölt hely feliratú táblával kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Pünkösd

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy május 21-én hétfőn szaküzletünk zárva tart.

Nyitás: 2018.05.22. 8 óra

Roboteam

Műanyag és öntapadós érintésvédelmi táblák!

Műanyag és öntapadós érintésvédelmi táblák!A figyelmeztető, tiltó és rendelkező táblák mindegyike komoly és valós veszélyekre figyelmeztet. A kihelyezésük egyetlen esetben sem felesleges, hiszen nélkülük nem tudnánk, hogy veszélyes dologra készülünk.

Az érintésvédelmi tábláknak is ez a funkciója, megóvják az embereket a meggondolatlan cselekedetektől, meghúzzák a határokat, és gondoskodnak arról, hogy ne történjenek véletlen balesetek. Erre szolgálnak az olyan feliratokkal ellátott érintésvédelmi táblák, melyek az áramütéstől óvják az embereket.

Bátran nézzen körül webáruházunkban, és rendeljen széles termékkínálatunkból olyan táblákat, amilyenekre szüksége van! Érintésvédelmi táblákat is kínálunk, méghozzá igazán meggyőző választékban.

Az érintésvédelmi táblák többféle méretben és változatos kivitelezésben megrendelhetőek, így például nemcsak műanyag tábla formájában, de akár öntapadós  matricaként is. Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, és rendeljen minőségi érintésvédelmi táblákat!

Újdonság!

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk, hogy szaküzletünkben megvásárolhatóak, illetve a webáruházban megrendelhetőek önindigós verzióban a beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési naplók.

Roboteam

Panoráma jelek

A panoráma jelek nagy előnye a fallal párhuzamosan szerelt sík jelekkel szemben, hogy kétszer akkora látómezőt biztosítanak, ezáltal jobban észlelhetővé válnak az így kihelyezett jelzések. Kínálatunkban számos panoráma jelet talál, amelyet azonnal megvásárolhat szaküzletünkben vagy webáruházunkban egyaránt. Panoráma jelek elkészítését, egyedi igények alapján, rövid határidővel, versenyképes árakon tudjuk vállalni. Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

ÚJ TŰZVÉDELMI NYOMTATVÁNYOK

Tájékoztatjuk, hogy már szaküzletünkben megvásárolhatóak, illetve a webáruházban megrendelhetőek új tűzvédelmi nyomtatványaink:

Biztonsági világítás és menekülési útirányt jelzők tűzvédelmi üzemeltetési napló

Tűzgátló lezárások tűzvédelmi üzemeltetési napló

Hő-,és füst elleni védelem megoldásai tűzvédelmi üzemeltetési napló

                                       

Hamarosan új tűzvédelmi nyomtatványokkal szélesítjük választékunkat.

Figyelje híreinket!

Robotex menekülési utat jelző táblák már bérelhetőek is!


A hatályos OTSz előírja a szabadtéri rendezvényeken az utánvilágító biztonsági jelzések használatát az alábbiak szerint:

A belügyminiszter 54/2014. (XII. 5.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról
106. Szabadtéri rendezvények
207. § (1) Szabadtéri rendezvény veszélyeztetett területéről a gyors és biztonságos menekülés, menekítés érdekében menekülési lehetőséget kell biztosítani.
(2) A szabadtéri rendezvény területén a menekülés irányát - a napnyugta utáni időszakban is látogatható rendezvény esetén - világító menekülési biztonsági jelekkel kell jelölni. A jelölések láthatóságát oly módon kell biztosítani, hogy a résztvevők számára a szabadtéri rendezvény területének bármely pontjáról, annak teljes időtartama alatt legalább egy jelölés látható és felismerhető legyen.
(3) A (2) bekezdés szerinti jelölések, biztonsági jelek legkisebb mérete 1200×600 mm.

 

A tábla kivitele: utánvilágító horganyzott acél tábla, L hajlítva, Müpro sínnel merevítve, 8 furattal ellátva, ebből 4 ringlizve. Elérhető táblák (ISO):
Menekülési út jobbra,
Menekülés út balra
EXIT


A tábla mérete: 1200x600 mm

A tábla a Robotex Kft.-től a szabadtéri rendezvény idejére kölcsönözhető is. 

Bővebb felvilágosításért lépjenek kapcsolatba velünk elérhetőségeinken!   
      
   

ÚJDONSÁG! BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ TÁBLA

A biztonságosabb munkavégzés érdekében Biztonsági információkat összefoglaló tábla kihelyezése ajánlott az üzemrészekben. Ezeket a táblákat cégünk néhány napon belül elkészíti az igényelt méretben, feliratokkal és piktogramokkal. Kérjen árajánlatot!

 

Elkezdődtek az építkezések

A korai tavasz beköszöntével  beindultak az építkezések,  amelyeken  kötelezően fel kell tüntetni   a munkabiztonsági és tűzvédelmi  szabályokat:   ki kell helyezni a tiltó-, a  rendelkező és figyelmeztető jelzéseket.   Mindezek a biztonsági jelzések óriási választékban szaküzletünkben azonnal megvásárolhatóak. Továbbá ezekből az jelzésekből megrendelésre, rövid határidővel, az egyedi igények figyelembevételével egy nagy méretű, összefoglaló   táblát  is elkészítünk.  

 

Roboteam

Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél

Tisztelt Partnereink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél c. táblánkat szabványváltozás miatt átdolgoztuk. Az átdolgozott változat már megrendelhető, illetve szaküzletünkben megvásárolható.

http://www.robotex.hu/termek/Elsosegelynyujtas_villamos_aramutesnel-8491

 

Roboteam

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket év végi munkarendünkről.

Egyedi termékek rendelését 2016.12.09-ig tudjuk felvenni.

2016.12.22-én 14:00 óráig várjuk Önöket.

2016. 12. 23-tól 2017. 01. 05-ig szaküzletünk zárva tart.

Nyitás: 2017. 01. 06. 8:00 órakor.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

MUNKAVÉDELMI CIPŐ KIÁRUSÍTÁS!

AKCIÓ!

Utolsó pár Bacou munkavédelmi cipők 42-es méretben, 40 % engedménnyel kaphatóak szaküzletünkben!

A termékek az alábbi linken megtekinthetőek: http://www.robotex.hu/termeklista/Vedocipok-165

Roboteam

Szombati nyitvatartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy október 15-én szombaton szaküzletünk 8 és 14 óra között lesz nyitva.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

Újdonság! Pr termékcsalád

Kedves Partnereink!

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az eddig sem csekély termékpalettánk tovább bővült a Pr bőrvédő, és kézápoló termékeivel.

 

A termékeket közvetlenül innen érheti el:

http://www.robotex.hu/termeklista/Borvedelem_kezapolas-187

 

Várjuk szíves megrendelését!

Roboteam

 

  

 

 

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket ünnepi nyitva tartásunkról:

   

2016.03.14.-től 2016.03.15.-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2016.03.16. 8:00 órakor.

 

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

 

Szombati nyitva tartás

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy március 5-én szombaton szaküzletünk 8 és 14 óra között lesz nyitva.

Várjuk Önöket szeretettel.

Roboteam

AKCIÓ!

Tisztelt Partnerünk!

2015. november 23-tól december 20-ig netto 20.000,- Ft fölötti webáruházunkban vásárolt táblákra (kivéve horganyzott KRESZ-táblák) és Robotex kiadású nyomtatványokra  

5 % engedményt adunk.

(A különböző engedmények nem  vonhatók össze.)

Roboteam

 

 

Házhoz szállítás AKCIÓ - meghosszabítva

Figyelem! Akciónkat visszavonásig meghosszabbítjuk!

Amennyiben rendelésének nettó végösszege meghaladja az 50 000 forintot, MAGYARORSZÁG egész területén ingyenesen kiszállítjuk futárszolgálattal rendelését. ( Kivételt képeznek az akció alól kétszárnyú tábláink, illetve fém/lemez anyagú KRESZ jelzéseink, amelyeknél továbbra is szállítási költséget számolunk fel)

Éljenek a lehetőséggel! 

Várjuk megrendelésüket!

Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek jelzései

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk, hogy a TvMi által előírt tűzvédelmi jelzések szaküzletünkben kaphatók.

Roboteam 

Tűzoltó készülék kézikönyv

Megváltozott a tűzoltó készülékek szabályozása. Hova, milyen készüléket kell elhelyezni? Mi az oltóanyagegység? Hogyan határozzuk meg? Hogyan választhatjuk ki a megfelelő készülékeket? Hogyan kell jelölni, nyilvántartani, ellenőrizni, karbantartani? Kinek, milyen kötelezettségei vannak? Szakmai információk 250 oldalon.

Kinek szól?

 • készülék üzembentartóknak
 • készülék felülvizsgálóknak
 • készülék karbantartóknak
 • tűzvédelmi mérnököknek
 • a tűzvédelmi hatóságnak
 • tűzvédelmi szakértőknek

Ára bruttó:  2.600,- + 5 %  áfa Ft + postaköltség 

 

ÚJ TŰZVÉDELMI NYOMTATVÁNYAINK!

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy új tűzvédelmi nyomtatványokat jelentettük meg.

 

 1. Tűzvédelmi iratminták. Kisvállalkozások - felülvizsgálatok
 2. Tűzvédelmi iratminták. Nagysvállalkozások - felülvizsgálatok
 3. Tűzvédelmi iratminták 5 éves nyomáspróbák, nyilvántartások

Fenti nyomtatványok megrendelhetők, illetve  szaküzletünkben azonnal kaphatók.

 

 

    

Ünnepi nyitva tartás

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatni szeretnénk ünnepi nyitva tartásunkról.

   

2014. 05. 01.-től 2014. 05. 02.-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2014. 05. 05. 8:00 órakor.

2014.05.10. (Szombat) Nyitva tartás: 8:00-13:00 óráig.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

 

Türelmi idő vége- Dohányzós táblák

Tisztelt Partnereink!

FIGYELEM!
Dohányzást tiltó jelzések és Dohányzásra kijelölt helyek formai és tartalmi követelményei 2013-ban változtak. 
 

A 39/2013 (II.14.) Korm. rendeletben szabott 12 hónapos türelmi idő 2014. február 28-án lejár, így az ebben foglaltaknak nem megfelelő jelzéseket, 2014. március 1-től a hatóság nem fogadja el.

A kormányrendeletnek megfelelő jelzést azonnal tudjuk Önöknek biztosítani, emelt mennyiségű raktárkészletünkkel.

Webáruházunkban megrendelést is leadhat (klikk a címekre!):       
Dohányzásra kijelölt hely tábla
Dohányzást tiltó tábla

Rendelését segítjük és felvilágosítást is készségesen adunk telefonon, illetve lenti elérhetőségeinken!

Várjuk szíves megkeresését és megrendelését!

Roboteam

Új munkabaleseti jegyzőkönyv

Kedves Partnereink!

 

2014.január 1-től ismét változott a Munkabaleseti jegyzőkönyv.

Az MNH (http://www.ommf.gov.hu/index.html?akt_menu=220) hivatkozás segítségével elérhető!

Webáruházunkban megrendelhető:

http://www.robotex.hu/termek/UJ_Munkabaleseti_jegyzokonyv-8773

Üdvözlettel:

Roboteam

Ünnepi nyitva tartás

Tisztelt Partnereink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket év végi rendünkről.

2013.12.07. (Szombat) Nyitva tartás: 8:00-13:00 óráig.

Egyedi termékek rendelését 2013.12.09.-ig tudjuk felvenni.

2013.12.20.-án 12:00 óráig várjuk Önöket.

2013. 12. 21.-tól 2014. 01. 05.-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2014. 01. 06. 8:00 órakor.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

FIGYELEM! Már rendelhető

Hiánypótló kiadványunk, a gépi targonca üzemviteli dokumentuma már megérkezett szaküzletünkbe és az alábbi hivatkozás megrendelhető a termék:

 

http://www.robotex.hu/termek/Gepi_hajtasu_targonca_uzemviteli_dokumentuma-9321

FIGYELEM! Új hiánypótló nyomtatvány

2012. novemberben – a korábbi MSZ 16226:1985 szabvány helyett – megjelent a

Gépi hajtású targonca üzemviteli dokumentuma” című MSZ 16226:2012 szabvány.

Az MSZ 16226:2012 szabvány előírja, hogy:

-         a targonca üzembe helyezésekor fel kell fektetni az azonosító adatok, az üzemvitellel kapcsolatos adatok, a főbb műszaki jellemzők, az időszakos vizsgálatok, a fődarabcserék, a javítások és a működési idő nyilvántartására alkalmas üzemviteli dokumentumot;

-         az üzemviteli dokumentum nem helyettesíti a gépkönyvet és az emelőgépnaplót;

-         az üzemviteli dokumentumot a targonca teljes élettartama alatt folyamatosan vezetni kell és meg kell őrizni a gép selejtezése után még 5 évig;

-         az üzemviteli dokumentumot bérelt targonca esetén a bérlet befejezése után a bérbeadónak vissza kell adni, eladás esetén a vevőnek át kell adni,

-         az üzemviteli dokumentum mellékleteként kell megőrizni az üzembe helyezési eljárás jegyzőkönyvét, az időszakos vizsgálatok jegyzőkönyvét, a kicserélt szerkezeti egységek műbizonylatát, a karbantartó (javító) nyilatkozatát, az esetleges eltérési engedélyeket, az üzembe helyezési engedélyt visszavonó dokumentációt stb.;

 

-         a szabvány közzététele előtt üzembe állított targonca korábban használt üzemviteli dokumentumát csatolni kell az MSZ 16226:2012 szabvány szerinti üzemviteli dokumentumhoz;

-         az üzemviteli dokumentumba csak az adott targonca üzemeltetője vagy írásban meghatalmazott képviselője írhat be.

 

A szabvány előírása szerint minden, még a korábban üzembe helyezett targoncát is el kell látni az MSZ 16226:2012 szabványban előírt üzemviteli dokumentummal.

Az NMH MMI országos hatósági ellenőrzési tervében – a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervei tervezett ellenőrzései között – munkavédelem területén 2013. II. félévben az „Emelőgépek üzemeltetésének ellenőrzése”című célvizsgálat is szerepel.

A célvizsgálat indokolása szerint az emelőgépek üzemeltetésének ellenőrzését az indokolja, hogy 2012-ben a beérkezett azonnali jelentések alapján megállapítható volt, hogy szabálytalan emelőgép üzemeltetéssel, teheremeléssel, anyagmozgatással kapcsolatban 5 halálos és 12 súlyos (csonkolásos, életveszélyes) kimenetelű munkabalesetet jelentettek be.

Az ellenőrzéssel érintett kötelezettséget előíró vonatkozó jogszabály a 47/1999. (VIII. 4.) GM rendelettel hatályba léptetett Emelőgép Biztonsági Szabályzat, továbbá az adott géptípusra, munkaeszközökre, valamint a felülvizsgálatokra vonatkozó szabványok.

A tervezett ellenőrzések száma: A célvizsgálat időtartama alatt felügyelőnként 10 munkáltató.

Az ellenőrzések döntően a tartalmi szempontok vizsgálatára terjed ki, a jogszabályokban, szabványokban előírt dokumentációk vizsgálatát konkrét hiányosságok feltárása esetén indokolt elvégezni.

 

A ROBOTEX Kft. az MSZ 16226:2012 szabvány előírásait figyelembe véve elkészíti a gépi hajtású targonca üzemviteli dokumentumát olyan formában, hogy az előírt bejegyzések sokasága miatt szükséges oldalakat többszörözve helyezi el a kiadványban.

 

Ez a kiadvány abban segít Önnek, hogy ha van gépi hajtású targoncája – amelyet el kell látnia az új üzemviteli dokumentummal –, akkor azt a lehető legegyszerűbben tehesse meg.

 

A nyomtatványra előrendelést felveszünk!

ROBOTEX ( info@robotex.hu, +36-1-350-1236)

Szombati nyitvatartási rend

Kedves Partnereink!

 

2013.08.24-én (Szombaton) szaküzletünk zárva tart.

2013.08.26-án 8:00-tól várjuk Önöket!

Szép napot és jó hétvégét kívánunk!

Üdvözlettel: Roboteam

Szaküzletünk 2013.08.14-én (Szerdán) áramszünet miatt zárva tart

Tisztelt Partnereink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy szaküzletünk áramszünet miatt 2013.08.14-én zárva tart. Megértésünket köszönve: Roboteam

Fokozott figyelemmel az utakon

Sajnos az utóbbi napokban igen sok az utakon a baleset, ezért kérjük minden Partnerünket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen! Az autóvezetőnek a gyalogosokra nagyon kell vigyázniuk, mert a meleg miatt jóval türelmetlenebbek.

Vigyázzanak Magukra és egymásra!

VÉD-tech kiállítás összefoglaló

Köszönjük minden kedves Partnerünk látogatását a VÉD-tech szakkiállításon! Idén igen sok kiállítót és látogatót vonzott a rendezvény. Reméljük, hogy hasznos információkkal és kapcsolatokkal gazdagodtak Önök is.

A kiállításról készült képek facebook oldalunkon elérhetők:

https://www.facebook.com/pages/Robotex-Kiad%C3%B3i-%C3%9Czlet%C3%A1g-Kft/133566890047200

Üdvözlettel:

Roboteam

Megjelent új katalógusunk

Örömmel értesítjük kedves Partnereinket, hogy megjelent új táblakatalógusunk. Bővebb tartalommal, új termékekkel elérhető weboldalunk ( főoldal) bal oldalán, vagy az alábbi hivatkozásra kattintva:

http://www.robotex.hu/katalogusok/Robotex_Katalogus_2013_vedett.pdf

Amennyiben nem találja árlistánkban a termék méretét vagy árát, kérje telefonon, faxon, emailen kollégáink segítségét!

Várjuk megkeresésüket!

Üdvözlettel:

Roboteam

FIGYELEM ÚJ RENDELET

 

A dohánytermékek törvényi szabályozása céljából elkészült a 39/2013 (II.14.) Korm. rendelet, amely 2013.03.01-től hatályos.  Az általános rendelkezések után, a dohányáru gyártására tér ki, valamint dohánytermékek behozatalára Európai Unió más tagállamából. Megfogalmazza továbbá a határértékeket, amelynél a szabad forgalomba bocsátott cigaretta nem tartalmazhat többet (a) 10 mg kátrányt, b) 1 mg nikotint, c) 10 mg szén-monoxidot). Ezután kitér a jelölésre és szabályozza, a fogyasztói csomagolási egység tartalmi elemeit. Tilos a csomagoláson olyan képi, vagy más jelzés, olyan márka,  vagy arra utaló szöveg, amely azt sugallja, hogy az adott dohánytermék kevésbe ártalmas más dohányterméknél. A továbbiakban a forgalomba hozatal feltételeire, exportjára, piacfelügyeletére, adatszolgáltatására foglalkozik.
 
A Korm. rendelet a dohányzási korlátozással érintett, valamint a dohányzásra kijelölt helyeket, helyiségeket, közterületeket, valamint nem dohányzó intézményéket mellékletében meghatározott formájú és tartalmú jelzéssel kell ellátni, amely kötött betűkészletű és minimum A/4 ( 210x297 mm) méretű. Itt kell megemlítenem, hogy azokat a jelzéseket, amelyek nem elégítik ki a rendelet mellékletében megfogalmazott kritériumokat, 2014. március 1-ig kell le kell cserélni.
 
A termékeket webáruházunkban az alábbi hivatkozás segítségével érheti el:
 
 
Üdvözlettel:
Roboteam

Utánvilágító táblákról, rendszerekről 2.

 

Az MSZ ISO 16069 szabvány és a hatályos OTSZ (28/2011) is különbséget tesz a különböző utánvilágító rendszerelemek elhelyezésben. Az előző cikkben már érintettük az elhelyezéséket és az alacsony elhelyezés jelentőségére is kitértünk. Most azt nézzük meg, hogy a szabvány , majd az OTSZ hogyan tesz különbséget a különböző elhelyezések között.  Magas elhelyezés (high location), az a telepítési hely, amely a padlószint felett 1,8 m-nél nem alacsonyabb, vagy a mennyezeti szinten található.  Alacsony elhelyezés ( low location) a padlószinten vagy a feletti kis magasságban lévő biztonsági jelek, utánvilágító rendszerelemek ( utánvilágító csíkok, utánvilágító táblák) elhelyezésére szolgáló telepítési helyek. Középmagas elhelyezés (intermediate location) a magas és az alacsony elhelyezés között található, jellemzően a biztonsági jelek, utánvilágító SWGS (Safety way guidance system: menekülési útirányt jelző rendszer) szemmagasságban történő telepítését teszi lehetővé. Most lapozzuk fel az OTSZ-t a 399.§-nál és vizsgáljuk meg ebben az esetben is, hogy, hogyan kategorizál a rendelet. Magasan telepített biztonsági jelek esetén, azok legalább 1,8 m magasságban, de legfeljebb a füstmentes levegőréteg felső határáig kell rögzíteni (tehát itt nem kerül említésre a mennyezeti szint).  A füstmentes levegőréteg megállapítása nem annyira könnyű és egyértelmű feladat, ezért az új OTSZ-nél elképzelhető, hogy ez a definíció változni fog. A magasan telepített utánvilágító jeleknek közepes (10 méter) és nagy (30 méter) távolságról is láthatónak, felismerhetőnek kell lenniük. A magasan telepített utánvilágító jeleket kell elhelyezni a kijárati ajtók fölé, valamint minden irányváltozási pontra egyaránt. A telepítésnél ügyelni kell, hogy a menekülési út bármely pontjáról egy jelnek minimum láthatónak kell lennie; ez a feltétel garantálja ugyanis azt, hogy, az utánvilágító menekülési útirányt jelző rendszer folytonos biztonsági, irányítási információt nyújtson.  Középmagasan telepített utánvilágító biztonsági jelek a magasan és alacsonyan telepített utánvilágító jelek között találhatóak. Ezen utánvilágító jelek maximális telepítési magassága 1,8 méter, jellemzően szemmagasságban helyezkednek el, vagy ahol azt a veszélyforrás igényli. Középmagasan telepített utánvilágító biztonsági jeleket közlekedési utakon és elsősorban azokon a területeken használandók, ahol nem, vagy csupán elenyésző füstképződéssel kell számolni (az ott tárolt és beépített anyagok, berendezési tárgyak alapján), amennyiben tűz ütne ki. Az alacsonyan telepített utánvilágító biztonsági jelek a padlószinten, vagy a padlószinttől kis magasságban (a vonatkozó szabvány szerint- MSZ ISO 16069- kell telepíteni). Az így telepített utánvilágító jeleknek, rendszerelemeknek legalább 30 méter hosszúságban kell a menekülési útirányt mutatniuk, továbbá 5 méteren felül felismerhetőnek kell lennie az utánvilágító biztonsági jelnek. Alapvetően az alacsonyan telepített utánvilágító jel a magasan telepített utánvilágító jelzések kiegészítéseként használható, illetve olyan helyiségekben (az ott tárolt anyagok, eszközök, berendezési tárgyak füstképző tulajdonságai miatt) kell alkalmazni, ahol tűz esetén nagyon erős füstképződéssel kell számolni.

Folytatjuk.

Utánvilágító táblákról, rendszerekről 3.

 

Az utánvilágító menekülési útirányt jelző rendszerek (SWGS=safety way guidance system) szabványosításának szükségszerűsége az MSZ ISO 16069 szabvány elején is megfogalmazásra kerül. A munkaerő vándorlása, utazási mozgékonyság növekedése egyaránt indokolja azt, hogy a meneküléshez, veszélyhelyzetek azonosítására, vagy éppen elkerülésére vonatkozó biztonsági információk és utasítások, a különböző nemzetiségűek, külföldi munkavállalók számára is érthetőek és követhetőek legyenek. Az utánvilágító táblákból/biztonsági jelekből, csíkokból/vezetővonalakból, jelekből/iránymutatóból álló menekülési útirányt jelző rendszer fő célja, hogy járuljanak hozzá ahhoz, hogy az elfoglalt területet az emberek hatékonyan kiürítsék és szükség esetén a kijelölt biztonságos területen (gyülekezési hely) gyűljenek össze. A jól kialakított SWGS járulékos haszonnal is jár, ugyanis segíti a mentőcsapatokat és tűzoltókat is a hatékony kiürítésben. Az MSZ ISO 16069 előírja, hogy SWGS (akár utánvilágító/foszforeszkáló, akár villamos táplálású/akkumulátoros) minimum 60 percig legyen hatékony, amely jelentősen meghaladja a várható kiürítési időintervallumot.  Alacsony elhelyezés ( LL= Low location) utánvilágító rendszerek esetén olyan helyiségekben indokolt, ahol nagymértékű füstképződéssel kell számolni (például az ott tárolt anyagok miatt). A padlón elhelyezett utánvilágító rendszerelemeknél kifejezetten ügyelni kell, hogy azok csúszásmentesítettek legyenek, ugyanis ennek hiányában telepítéskor újabb veszélyforrást hozunk létre. 

Padlón történő telepítésre az alábbi terméket ajánljuk:

http://www.robotex.hu/termek/Padlojelolo_nyil-9038

Tűzcsap jelző tábla jelentése ( medence, kút)

 

Mindennapi látjuk ezeket a táblákat, azonban fontos, hogy a jelek mögöttes jelentésével is tisztában legyünk.

A tűzivíz források (tűzcsap, sekély kút, mélykút, medence) tábláin rövidítéseket találunk a szerelvények rendeltetésére vonatkozóan, amelyek az alábbiak:

T tűzcsap; M medence; hT habtűzcsap; E 52 mm kiömlőnyílású tűzcsap;K kút.

A T (tűzcsap) után szereplő szám azt jelöli, hogy mekkora a névleges átmérője (mm-ben) annak a nyomócsőnek, amelyre ezt a tűzcsapot csatlakoztatták.

Az M (medence) utáni szám a medence űrtartalmát fejezi ki m3-ben, a három számjegy miatt, így 999 m3-ig van lehetőség. Amennyiben a medence űrtartalma 1000-1999 m3, első két számjegy üresen marad, a harmadik számjegy 1-es lesz. Amennyiben a medence űrtartalma 2000-2999 m3, első két számjegy üresen marad, a harmadik számjegy 2-es lesz. Amennyiben a medence űrtartalma 3000-3999 m3, első két számjegy üresen marad, a harmadik számjegy 3-es lesz.

A K (kút) utáni számjegyek azt mutatják, hogy a talajszinttől mérve milyen mélyen van méterben a kút átlagos vízszintje. Sekély kútnak kell tekinteni, ha ez a szám maximum 6, ellenkező esetben mélykút.

A háromágú nyíllal a vízforrás táblától mért távolságát jelöljük méterben és deciméterben. Tehát azt, hogy a táblától jobbra/balra, illetve előre hány métert kell tennünk. A métert, szabvány alapján 4 centis (cm) számokkal, míg a decimétert 2,6 centis (cm) számokkal jelöljük. A táblán lent, bal, vagy jobb oldalon a kezelőszerv (szerelvényhez tartozó) nyitási irányát mutatjuk. Amennyiben a szerelvény kezelőszerve fentről nézve az óramutató járásával egy irányba nyílik, jobbra forgó nyilat helyezünk el a táblán, ellenkező esetben (óramutató járásával ellentétesen) balra forgó nyíl kerül rá. Ha E rövidítést is kell használnunk, azt csak a nyitásirányt jelző nyíllal ellentétes oldalon szabad.

Azt a tűzcsapot tilos használni, amelyen egy piros csíkkal átlósan át van húzva. A jelet (áthúzás) mindaddig alkalmazni kell, amíg a tűzcsapot szerelik és ezért víz kivételére nem alkalmas.

 

TŰZCSAP tábla elérhető itt: http://www.robotex.hu/termek/Tuzcsap_tabla-8850

MEDENCE tábla elérhető itt: http://www.robotex.hu/termek/Medence-9316

TŰZCSAP számok ívben 4 cm:http://www.robotex.hu/termek/Tuzcsap_szamok_4_cm_es_ivben-9318

TŰZCSAP számok ívben 2,6 cm: http://www.robotex.hu/termek/Tuzcsap_szamok_2_6_cm_es_ivben-9317

Év végi munkarendünk

Tisztelt Partnereink!

Év végi nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul:

2012. december 1.   (szombat) zárva
2012. december 15. (szombat) zárva
2012. december 24. (hétfő) zárva
2012. december 31. (hétfő) zárva

Utolsó munkanap: 2012. december 21. 13:00-ig tartunk nyitva.

2012.december 27.- 2012. december 31. zárva tartunk.

Leltár miatt zárva:  2013. január 2.- 2013. január  4.

Nyitás: 2013. január 7. 8:00

Várjuk Önöket!

Üdvözlettel:

Roboteam

Utánvilágító tábla vagy akkumulátoros világító tábla

Sokszor felmerül a kérdés, hogy melyik megoldásra essen a választás; akkumulátoros világító rendszer kiépítésére, vagy utánvilágító rendszer telepítésére.  Pro és kontra érvek mindkét rendszer esetében felsorolhatóak. Nem is ezek felsorolása a cél most, hanem, az utánvilágító rendszer főbb jellemzőinek összefoglalása. Az utánvilágító tábla alapanyaga olyan speciális fotoluminszcens pigmenteket tartalmaz, amelyek a fény energiáját, természetes, vagy mesterséges fényforrásból „felveszik”, és hosszú időn keresztül raktározzák (fényelhalási ideig), és mindeközben világító zöldes- sárgás fény formájában kibocsátják. Az utánvilágító rendszer egyik nagy előnye pont a fenti utánvilágító felület működési elvéből következik: külön áramforrást nem igényel, tehát nem kell hálózatba kötni, a rendszer miatt a már kialakított helyiséget/épületet/létesítményt nem kell újra/átkábelezni. Természetesen az utánvilágító rendszer működésének biztosítása érdekében a feltöltődéshez mesterséges, vagy természetes fényforrás továbbra is szükséges. További pozitívum, hogy a villamos (akkumulátoros) táplálású menekülési útirányt jelző rendszerek biztonságos működését, a hatályos OTSZ alapján (28/2011. (IX.6.) BM rendeletaz Országos Tűzvédelmi Szabályzatról) legalább havonta egy alkalommal ellenőrizni kell, amelyet ellenőrzési naplóban, írásos módon vezetni kell, valamint az ellenőrzés során feltárt meghibásodott részek, elemek cseréjét biztosítani kell. Az ellenőrzés jellemzően a tűzvédelmi megbízott feladata. Ezen ellenőrzési kötelezettség alól mentesül az, aki utánvilágító rendszert működtet, ugyanis itt a gyártó által meghatározott időközönként szükséges a rendszert ellenőrizni.  Robotex által gyártott/forgalmazott utánvilágító táblák, utánvilágító jelek, utánvilágító csíkok esetében az ellenőrzést a szemlék, bejárások során kell megejteni.

Utánvilágító termékek

Utánvilágító menekülési útirányt jelző táblák MSZ 16069 szerint.

Külön áramforrást nem igénylő, a sötétben világító, speciális pigmenteket tartalmazó felület, amely a természetes, vagy mesterséges fényt/fényenergiát magába „szívja”, és azt hosszú időn keresztül bocsátja ki. A tábla vastagsága 1-1,5 mm, fúrható, csavarozható, de öntapadós hátoldala segítségével, viszonylag homogén, sík felületre könnyen felragasztható.

Utánvilágító felületünk hatósági kérésre bevizsgáltattuk, TÜV Rheinland akkreditált laboratóriumában történt a vizsgálat, amelyről az intézet megfelelőségi tanúsítványt állított ki. Ezt elkérheti a tűzoltó az esetleges ellenőrzés során.

Az utánvilágító rendszer karbantartása lényegesen egyszerűbb, mint az akkumulátoros lámpákat tartalmazóké, mert nem igényel rendszeres karbantartást, ellenőrzéseket.

A termék készítésekor UV-stabil festékkel dolgozunk. 

http://www.robotex.hu/termeklista/Robotex_utanvilagito_tablak_TUV_Rheinland_Megfelelosegi_Tanusitvannyal-171 

Szombati munkanap

Kedves Partnereink!

Szombaton (2012.03.24.)  várjuk Önöket szaküzletünkben, amely 8:00-tól 13:00-ig tart nyitva.

Új tűzvedelmi nyomtatvány

BEÉPÍTETT TŰZJELZŐ ÜZEMELTETÉSI NAPLÓ

28/2011 (IX.6.) BM rendelet, új OTSZ alapján. 

A terméket közvetlenül itt rendelhető:

http://www.robotex.hu/termek/Beepitett_tuzjelzo_berendezes_uzemeltetesi_naplo-9261

A termék a mai naptól megvásárolható.

Várjuk megrendelését!

Újdonság! Hiánypótló nyomtatvány a Robotex kínálatában

SPRINKERBERENDEZÉS ÜZEMELTETÉSI NAPLÓ   

28/2011 (IX.6.) BM rendelet, új OTSZ alapján. 

A terméket közvetlenül innen érheti el:

http://www.robotex.hu/termek/Sprinklerberendezes_uzemeltetesi_naplo-9308

FIGYELEM! A termék már nem rendelhető a Robotex Kft.-től.
 
A kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!

3M árlista

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy az általunk forgalmazott 3M termékek (csúszásmentesítő/csúszásgátló szalagok, álláskönnyítő/ergonómikus szőnyegek, valamint szennyfogó szőnyegek) árai változtak.

Az aktuális árlista weboldalunkon hamarosan elérhető.

Kérjük Önöket, hogy az árakkal kapcsolatban szíveskedjenek ügyfélszolgálatunkon érdeklődni!

Köszönettel:

Roboteam

Fagykárok megelőzése

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a fagykárok elkerülése érdekében 2012.02.03-án (péntek) napon a csomagfeladás szünetel és előreláthatóan 2012.02.06-án kerülnek csomagok feladásra.

Megértésüket köszönjük!

 

Szigorodott a 1999.évi XLII. törvény

Nem dohányzók védelméről és dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályai

2012.január 1-től az 1999.évi XLII. törvényt módosított formájában kell alkalmazni.

A főbb változások a dohánytermékek fogyasztásának korlátozásában mutatkoznak meg.

Ünnepi nyitva tartás

Kedves Partnereink!

 

Ismertetni szeretnénk Önökkel ünnepi nyitva tartásunkat, amely 2011-ben az alábbiak szerint alakul:

2011.december 22.  8:00-14:00

2011.december 23. - 2012.január 1.  ZÁRVA

Leltár: 2012.01.02.- 2012.01.04. Szaküzlet: ZÁRVA

Nyitás: 2012.01.05. 8:00-16:00

 

Egyedi gyártású termék megrendelését (idei teljesítéssel) 2011. december 12-ig tudjuk fogadni.

 

Köszönjük az egész éves együttműködést!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Roboteam 

CSÚSZÁSVESZÉLY TÁBLA ÁRAK

Csúszásveszély tábla árak:

1-24 db-ig: 2580 Ft/db+Áfa

25 db rendelése esetén:   -10% kedvezmény

26-50 db-ig:  -15% kedvezmény

50 db felett:  -20% kedvezmény  

CSÚSZÁSVESZÉLY

Csúszásveszély

Hazánkban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a csúszásveszélyes helyek utólagos megszüntetésére, illetve a veszélyforrás azonosítására és jelölésére. Sok esetben a csúszásmentes tér létrehozása nem elég szigorúan vett követelmény a létesítés során. Jellemzően ilyenkor nem beszélhetünk pénzhiányról, általában esztétikai okok miatt sérül a csúszásmentesség. A járófelület trendek (magasfényű csiszolt járófelültetek és lépcsőburkolatok) sem kedveznek a csúszásveszély csökkentésének. Egy kész létesítménynél, nyilván nem járható út a teljes átalakítás, de utólagosan is javítható a csúszásmentesség szempontjából a helyzet. Sajnos igen súlyos zúzódásos balesetek, adott esetekben csonttörések, vagy ezeknél még komolyabb sérülések keletkezhetnek elcsúszáskor. Helyesen esni meg lehet tanulni, ezért számos sportág kifejezetten nagy hangsúlyt fektet ennek oktatására. Ugyanakkor üzemeltetőként, vagy tulajdonosként mégsem várhatjuk el, hogy csak profi sportolók lépjenek be éttermünkbe, üzletünkbe, szállodánkba. Komoly anyagai megterhelést jelenthet azon ügyfelek kárpótlása, akik minden előzetes figyelmeztetés nélkül, például az üzlethelyiségben elcsúsztak, elestek és mindeközben megsérültek. Amennyiben a sérült szeretné, jogi pert is indíthat és nagyobb anyagi kártérítést is kérhet.

Cégünk két fő területen is segítheti Partnereit csúszásveszély témakörben.

Elsőként a csak rövid ideig vagy ideiglenesen jelen lévő, és viszonylag kis felületet érintő csúszós anyagra figyelmeztető jelzésünket ajánljuk. Itt gondolhatunk egyaránt egy szalonban vizes felmosás alatt csúszóssá váló kerámia felületekre, ugyanakkor egy élelmiszerboltban, vagy egy menzán is csúszós felületeket tud létrehozni egy kilötykölt üdítő, vagy pár csepp mosószeres víz. Kétszárnyú, szétnyitható, figyelmezető táblánk előnye, hogy kis helyen is elfér, könnyen tárolható és jól látható módon figyelmeztet az esetleges veszélyforrásra. Kivitele igényes, egybefüggő, nem utólagosan felmatricázott (FIGYELEM! A konkurens termékek sok esetben, színben igencsak eltérő, öntapadós magyar nyelvű matricával kerülnek forgalomba. Árban nem kedvezőbb, kevésbé tartós és nem igényes megoldás! ) hanem egyszerre feliratozott, angol és MAGYAR nyelven egyaránt. Speciálisan a célra tesztelt festékünk igen ellenálló, dörzsölést, rakásolást is kibírja.  Kétszárnyú csúszásveszély táblánk 61,5 cm magas, fent 21cm, lent 30 cm széles, összecsukva kb.2,5 cm vastag. Igény esetén felér ellenében a csúszásveszély táblát ellátjuk saját logójával, cégnevével. Kérje személyre szabott ajánlatunkat az info@robotex.huelérhetőségen!

Kétszárnyú táblánkkal nem csúszásveszélyre, hanem más veszélyforrásra hívná fel a figyelmet (például munkagép közlekedés) számunkra nem jelent akadályt, hiszen a táblát az Ön igényei alapján akármilyen illeszkedő felirattal, illetve piktogrammal ellátjuk egyedi árképzés alapján, kérje ajánlatunkat!

Csúszásveszély tábla árak:

1-24 db-ig: 2580 Ft/db+Áfa

25 db rendelése esetén:   -10% kedvezmény

26-50 db-ig:  -15% kedvezmény

50 db felett:  -20% kedvezmény

Várjuk szíves megrendelését!

Az előbbiekben olyan terméket kínáltunk, amely a veszélyforrás hívja fel a figyelmet, de a veszélyforrást nem szünteti meg. Nyilván sokszor a veszélyforrás rövid időn belül akár magától megszűnik, például a felmosott üzlettér megszárad. Amennyiben a csúszásveszély hosszútávon veszélyforrás a megoldást már egy másik termékcsaláddal kínáljuk. Csúszásgátló szalagjaink utólag telepíthetőek és igen tartósan csúszásmentességet biztosítanak. Amennyiben a létesítés során nem sikerült csúszásmentes járófelületeket, lépcsőket létrehozni, csúszásgátló szalagcsaládunk kitűnően orvosolhatja a problémát.

Általános termékjellemzők:

Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmazható (kivételt képeznek az átlátszó termékek, amelyeket csak beltéri felhasználásra ajánlunk).

Jellemező szélessége: 2,5 cm vagy 5 cm.

18,3 m hosszú mindegyik tekercs. Figyelem! Tekercs bontására sajnos nincs lehetőség!

A termékhez kapcsolódó szolgáltatás:

Igény esetén felár ellenében telepítést is vállalunk. A részletekről érdeklődjön az info@robotex.hue-mail címen.  + 15°C alatt telepítést nem végzünk!

Főbb fajtái:

Extra erős csúszásgátló szalag: Általában ipari felhasználása jellemző, használhatják például mezőgazdasági gépek, építőipari eszközök, teherautók fellépőin. Nagyon ellenálló és durva a felülete. Csak fekete színben kapható.

Általános felhasználású csúszásgátló szalag: Felhasználása a sokszínűbb, hiszen használhatjuk lépcsőkön, mezőgazdasági vagy éppen építőipari gépeken, berendezéseken. Olyan helyeken lehet joker megoldás, ahol nincs különösebb olyan kritérium, amihez alkalmazkodnunk kellene.

Felületre alakítható csúszásgátló szalag: Amennyiben nem egyenletes felületet szeretne csúszásmentessé tenni, a felületre alakítható csúszásgátló szalag kínálja a megoldást, ugyanis akár trepni lemezre is lehet telepíteni. Használható repülőgépeknél, létráknál, fellépőknél stb.

Gumiszerű, nedves felületekre alkalmazható csúszásgátló szalag: Ezt a szalagot ajánljuk konyhai területek, jet skik, szörfdeszkák, csónakok csúszásmentesítésére. Felülete jóval érdesebb, mint a finom felületű, gumiszerű csúszásgátlónak.

Finom felületű, gumiszerű csúszásgátló szalag: A csúszásgátlást megoldhatjuk ezen szalag segítségével zuhanyzók, fürdőszobai területek, fürdőkádak esetében. Finom felülete révén, úgy teszi csúszásmentessé a felületet, hogy mezítláb is ráléphetnek.

Katalógusunkat és árainkat keresse weboldalunkon!

www.robotex.hu  

Szombati nyitva tartás

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy    a hivatalos állami munkarendnek megfelelően szaküzletünk november 5-én nyitva tart.

Nyitvatartási idő:

8:00- 12:00

Szeretettel várjuk Önöket!

Új OTSZ Kivonat- Biztonsági jelzések

Figyelem!

2011.10.06-án hatályba lépett a 28/2011. (IX.6.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról, ezáltal a 9/2008. (II.22.) ÖTM rendeletet hatályon kívűl helyezték.

A Hírek menüpont alatt, a biztonsági jelzésekkel kapcsolatos kivonatot talál az Új OTSZ-ből!

Menekülési útirányt jelző rendszert (SWGS) nagyobb létesítmények esetén felmérünk, tervezünk, illetve kivitelezünk. Igény esetén a jelzések telepítését is vállalja a Robotex Kft. 

ÚJ SZOLGÁLTATÁS

Örömmel értesítjük minden Partnerünket, hogy szolgáltatásaink körét bővítettük.

Új szolgáltatásként ADR szaktanácsadást kínálunk Önöknek, amely felöleli (a teljesség igénye nélkül) az alábbi témákat:

 • felmérés
 • dokumentáció
 • rendelkezésre állás
 • eszköz beszerzés

Amennyiben érdeklődik új szolgáltatásaink iránt, kérem keressen minket elérhetőségeink egyikén!

NÉHÁNY SZÓ AZ ADR- RŐL

 Az ADR a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályzás.  Az 1900-as években egy nagy katasztrófa rádöbbentette a szakembereket, hogy a veszélyes anyagok szállítását le kell szabályozni. A céljuk, hogy a lehető legkisebb legyen a sérülési kockázata az emberi, anyagi és környezeti világban.

 

„A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás”1957-ben jött létre Genfbe, majd 1968-tól lépett hatályba.

Magyarország 1957-ben csatlakozott, ekkor még csak törvényerejű rendeletként (1979.évi 19. törvényerejű rendelet) jelent meg hazánkban. Majd később az ADR megállapodást a 2007 évi CXX. törvény alapján tudjuk a jogrendszerünk részének

A veszélyes áru szállítás ellenőrzésére, a szabálytalan szállítás szankcionálására vonatkozó előírások:

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 20.§., az ellenőrzésre feljogosított hatóságok, a 44.§. a hatósági ellenőrzésnek mire kell kiterjednie.   Az 1/2002. (I. 11.) Korm. rendelet a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésére vonatkozó egységes eljárásról.

Az ADR előírások 2 évente módosításra kerülnek, hogy a folyamatosan bővülő vegyi és egyéb más anyagok megjelenésével összhangban legyen. ADR jogalkotói igyekeznek a megfelelő jogi hátteret megadni a biztonságos szállításhoz.

Az ADR „A” és „B” Melléklete kilenc részre van osztva. Az „A” Melléklet 1 - 7. részből, a „B” Melléklet 8. és 9.részből áll. Minden rész fejezetekből áll, minden fejezet szakaszokat, bekezdéseket és pontokat tartalmaz.

 1. rész            Általános előírások
 2. rész            Osztályozás
 3. rész             Veszélyes áru felsorolása, különleges előírások és a korlátozott ás az engedményes mennyiségben csomagolt veszélyes árukra vonatkozó menteségek
 4. rész            A csomagolásra és a tartányokra vonatkozó előírások
 5. rész            Feladási eljárások
 6. rész             A csomagolóeszközök, nagyméretű csomagolóeszközök (IBC-k), a nagycsomagolások, a tartányok és az ömlesztettáru-konténerek gyártására és vizsgálatára vonatkozó előírások
 7. rész           A szállítás feltételeire, a berakásra, a kirakásra és az árukezelésre vonatkozó előírások
 8. rész            A szállítóeszközökre és a szállításra vonatkozó előírások
 9. rész            A járművek szerkezetére és jóváhagyására vonatkozó követelménynek

 

Az ADR a veszélyes anyagot besorolja 1-1 UN szám alá és ennek megfelelően megállapítja a biztonságos szállítás feltételeit. Ide tartozik anyagok osztályozása (1-9 osztály), felelősségek meghatározása, a különböző csomagolóeszközök csoportosítása és biztonsági tulajdonságaik ismeretében az anyagokhoz sorolása, ADR jelölések és egyéb kiegészítő meghatározása (mind a csomagolóeszközökön, mind a szállítóeszközökön), szállítási feltételek megadása, szükséges okmányok és védőeszközök meghatározása, és végül de nem utolsó sorban az életünk könnyítésére szolgáló ADR mentességeket is megfogalmazza.

 

ADR jogszabályon nagyon sokoldalúak és szétágazóak, hiszen nagyon sokféle anyagot foglal magába. Ezért szakemberek képzését írja elő, akik tudják a cégeket megfelelően, és szakszerűen segíteni és támogatni egy-egy adott probléma megoldásában.

 

 

GYIK.:

Kinek kell ADR szaktanácsadót alkalmazni?

Minden olyan cégnek, amely veszélyes anyaggal dolgozik.

 

Mi számít veszélyes anyagnak?

Erre a kérdésre nem lehet egyértelműen válaszolni, a szaktanácsadó ehhez is tud segítséget adni.

 

Ha mentességgel szállítok, akkor is kell tanácsadó?

Igen, ő tudja a jogszabályi változásokat és a mentességgel kapcsolatos szabályokat, és hogy melyik anyagot milyen határoktól lehet egyáltalán mentességgel szállítani.

 

Tanácsadónak is van felelőssége?

Igen, anyagi felelősséggel tartozik a saját munkájáért

 

Van bejelentési kötelezettsége a cégnek?

Igen, NKH- hoz be kell jelenteni hogy melyik cégnek ki a tanácsadója?

 

Gépkocsivezetők oktatását ki végezheti?

Az 1.3-as oktatást elvégzi a tanácsadó (min. 2 évente), és erről bizonyítványt állít ki, viszont ettől még részt kell vennie a NKH által tartott vizsgán is. (5 évente)

FIGYELEM

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a műanyag utánvilágító tábláink hátoldalát ellátjuk öntapadós réteggel. Ezzel igen egyszerűvé válik az utávilágító táblák, vagy éppen utánvilágító rendszer telepítése. A védőréteg lehúzása után az utánvilágító tábla hátoldala már ragad így, könnyű szerrel a falra rögzíthető. Természetesen előfordulhat olyan nem kellőképpen homogén, vagy túlzottan porózus célfelület, amelyre az utánvilágító jelzést, az öntapadós hátoldala által felragasztani nem lehet. Ebben az esetben ipari, erős fogású kétoldali ragasztót ajánlunk telepítéskor, vagy sziloplaszt használatát. 

Az utánvilágító rendszerek egyik fő csoportja a padló szinten használható utánvilágító jelzések. A padlójelölők telepítése előtt minden esetben a felületet meg kell tisztítani és alaposan zsírtalanítani is kell azt. Az utánvilágító padlójelölők kiválasztásakor mindenképpen törekedjünk arra, hogy annak felülete csúszásmentes legyen, ugyanis így elkerülhető, hogy a padlószinten egy újabb veszélyforrást hozzunk létre a csúszós felülettel.

Továbbá tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy nagyobb létesítmények esetén helyszíni felmérést, utánvilágító menekülési útirányt jelző rendszer tervezését, gyártását (szükség esetén egyedi utánvilágító termékek gyártását is) valamint telepítését is vállaljuk.

 

A komplex utánvilágító menekülési útirányt (Safety Way Guiance System) jelző rendszerrel kapcsolatos szolgáltatásainkról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken! 

UTÁNVILÁGÍTÓ TÁBLÁK

Az utánvilágító táblák a menekülési útirányt jelző rendszerek fő alkotóelemei. Mivel igen fontos biztonsági funkcióval bírnak, a dekorációs célra kínált alapanyagok ilyen típusú termékek készítésére nem használhatóak fel. Sajnos nagyon sok gyártó nem megfelelő szakmai tudással készíti utánvilágító jelzéseit és választja ki alapanyagait. Ezzel az a probléma, hogy a tűzoltó ellenőrzés során kötelezheti az ügyfelet, hogy a gyenge minőségű táblát cserélje le akkreditált szervezet által bevizsgált jelzésre. Ilyenkor az ügyfél kétszer fizet ugyanazért a jelzésért, így a kezdetben olcsóbb megoldás, az ellenőrzés után , jóval drágábbá válik.

A Robotex saját gyártású utánvilágító termékek TÜV Rheiland Megfelelőségi Tanusítvánnyal rendelkeznek, valamint maradéktalanul megfelelnek az aktuális magyarországi jogszabályi és szabányügyi követelményeknek. Termékeink Magyarországon készülnek.

Legyen tudatos vásárló! Vásároljon Magyar Terméket!

Válassza a biztos megoldást!

Utánvilágító jelzéseinket minden Tűzoltó és Tűzvédelmi megbízott elfogadja!

Tekintse meg kínálatunkat az alábbi hivatkozás segítségével:

Utánvilágító táblák, rendszerek

 

Várjuk megkeresését!

FÜSTMENTES MUNKAHELY, AVAGY EGYÜTT NEM DOHÁNYZUNK

 

Be kell valljam, hogy korábban együtt dohányoztunk. Együtt, mi kollégák. Füstölés közben persze beszélgettünk. A reggeli ciginél átbeszéltük az aznapi feladatokat, az esti terveket az „elköszönős” cigi közben tárgyaltuk meg. Belénk ivódtak ezek a szokások, akárcsak a nikotin a bőrünkbe. Szerettünk dohányozni. Szeretetünk „megfertőzte” igen fiatal kolléganőnket is, ő is csatlakozott füstölő klubunkhoz, így a cégvezetőn kívül mindenki cigizett. Erről az időszakról nem is írnék többet, hiszen ez inkább rossz példa, mint követendő út.

Dohányosként nem veszünk tudomást arról, hogy az aktív dohányzás rákkeltő hatását számos adat igazolja. A dobozon lévő elrettentő feliratok, mint „káros/károsít”, „halált okoz”, „impotenciához vezet” sem érdesek akkor, amikor már végre rágyújthatunk. Feltépjük a csomagolást gyorsan húzunk a tizenkilencből egyet, kattan az öngyújtó és már a füsttel együtt szívjuk az öt perc nyugalmunkat.

Három fő kategóriába sorolom a füstölőket. Az igazán elszánt dohányost, ha kint kell rágyújtania, nem érdekli az időjárás sem. Eshet, fújhat vadul, vagy röpködhetnek a mínuszok, ő akkor is rendíthetetlenül áll hóban, fagyban és szívja. Első útja biztosan a trafikba vezet, ha otthon hagyta a cigijét és furcsa módon nem is bosszankodik annyira, hiszen az otthoni is elfogy. Vannak társasági dohányosok is. Őket legkönnyebben onnan lehet felismerni, hogy saját cigijük soha sincs, mert mindig kérnek. Egyedül sohasem gyújtanak rá és nem is fagynak meg cigizés közben. Bennük általában ott bujkál a félelem, hogy lemaradnak valami jó sztoriról, vagy kimaradnak a társaságból, ha nem füstölögnek a többiekkel. A két kategória között persze vannak átmenetek, ők alkotják nálam a harmadik csoportot. Igazából osztálytól függetlenül, akik szívják, az esetek túlnyomó részében szeretnek is dohányozni. Ejtenék pár szót a szokásokról, hiszen jó páran rossz szokásként tekintenek erre a káros szenvedélyre. Ez nem véletlen, ugyanis társunkká válik a cigaretta bizonyos tevékenységek közben. Ilyen lehet a kávézás, sörözés, étkezések utáni pihenés, várakozás járművekre vagy személyekre, horgászás, borozás, bulizás és még sorolhatnám. Sok esetben a leszokást nem csupán a nikotin iránti vágy nehezíti, hanem az, hogy ezeken a berögzött szokásokon kell változtatnunk. És felmerülnek ilyen, és ehhez hasonló kérdések: „De akkor hogy fogok sörözni?”, „ A kávémhoz se?”, „Ha jól teleeszem magam akkor se?”. Én úgy gondolom, hogy rosszul közelítjük meg a problémát. Ne azt nézzük, hogy mit veszünk el magunktól, hanem azt, hogy mit adunk cserébe! A leendő unokánkkal eltöltött nyár mégis kecsegtetőbb, mint egy üveg sör és mellé egy szál. Ne szaladjuk ennyire előre! Leírom, hogy hogyan váltunk füstmentes munkahellyé.

Fiatal kolléganőm kezdte a sort. Egyik napról a másikra többet nem gyújtott rá. Furcsálltam, de meglepően jól vette az akadályokat. Nem idegeskedett, többletenergiáit munkájába fektette és legfőképpen nem minket bosszantott. Mesélte, hogy esténként elég sokat köhög, de ez pár hét alatt elmúlt. Csodáltuk erejét és kitartását és bevallom személy szerint irigyeltem is. Mégis elképzelhetetlennek tartottam, hogy én ne cigizzek tovább. Lehet, hogy butaság, de sokáig az életigenlő magatartás részének tartottam a dohányzást. Pedig, ha most belegondolok mindent „igenel” csak az életet nem. Sajnos a dohányipar hatalmas üzlet, mégpedig óriási lobbi erővel és az ehhez szükséges anyagiakkal felvértezve. Hiába öl meg, kapható. Hiába káros a passzív dohányzás mégis sok felnőtt fújja szerettére nap, mint nap a füstöt.

Kollégám egy hét elteltével egyik reggel úgy jött be dolgozni, hogy előző nap este óta nem cigizett. Elég rendesen utána is olvasott a leszokást könnyítő módszereknek, így napi szinten annyi bögre teát ivott meg, amennyiről én úgy hittem, hogy fizikai képtelenség. Nála már voltak hullámvölgyek és idegesebb is volt a megszokottnál. Teltek a napok. Elmondta nekem, hogy rágyújtott egyszer, de annyira nem esett jól, hogy elnyomta a második slukk után. Szerintem itt jött rá, hogy semmi jóról nem mondott le és elkezdte más szempontból is átalakítani életét. A rendszeres és normális mennyiségi és minőségi étkezés mellett elkezdett sportolni.  Két-három hónap után már szinte naponta kérdezgették munkatársaim, hogy mikor szokom le. Persze jó pár szál elszívott cigi után megkaptam, hogy büdös a hajam, a ruhám stb… Ami korábban menő dolognak számított, kis közösségünkben már-már a ciki kategóriát súrolta. Igazából már eldöntöttem, hogyha szinte mindenhonnan ki- és betiltják a dohányzást, én dohányzóként nem fogok azon idegeskedni, hogy sehol sem lehet füstölögni. Tuti, hogy leszokom. Majd. Majd egyszer… Majd akkor… Ám munkatársaim tovább is piszkáltak. Tudtam, hogy mondanom kell nekik valamit, ki kell tűznöm egy dátumot, le kell szoknom. Vizsgaidőszakom épp kapóra jött, eldöntöttem, hogy az utolsó vizsgám után leszámolok a függőségemmel.  A vizsga napja eljött, szerencsés tételhúzás után feleletem sikerült, ünneplésként rágyújtottam.  A neheze a következő napokban jött. Minden pillanatban, amikor a ciginek/cigizésnek a gondolata meg akart születni a fejemben, rögtön másra gondoltam tudatosan. Amikor idegesebb lettem, megettem egy szelet csokit. Minden füstmentes napot újabb győzelemként éltem meg, és egyre büszkébb lettem magamra. Kétszer rágyújtottam álmomban, de olyan bűntudatom lett mikor felébredtem, aztán persze örültem, hogy csak álom volt.

    

Tanácsot nem akarok senkinek adni, csupán azt tudom, hogy nekem mi kellett ahhoz, hogy letegyem a cigarettát. Az én receptem a következő (tegező stílusban): egy nagy bödön kőkemény akarat, határozd meg a leszokás pontos dátumát, viselkedj tudatosan minimum egy hónapig, a hiányt pótold egy kevés édességgel/teával/olyan jutalommal, ami nem árt Neked; a környezeted, kollégáid támogatása, bíztatása sok holtponton átsegíthet.

Minden már nem dohányzó dohányosnak gratulálok!

Minden még dohányzó dohányosnak kívánom, hogy szokjon le!

  

3M termékek

Örömmel jelentjük, hogy termékkínálatunk tovább szélesítettük 3M biztonsági termékekkel, amelyek az alábbiak:

 • csúszásgátló szalagok
 • szennyfogó szőnyegek
 • fáradtságcsökkentő szőnyegek

A teljes katalógus és az árlista is letölthető a főoldalon (balra lent).

További információval kapcsolatban  keressenek minket bizalommal!

Construma meghívó

Kedves Partnereink!

Szeretettel meghívjuk Önöket a Construma kiállításon megrendezendő Munkavédelmi Akadémia rendezvényére, valamint a szakkiállításra is!

MUNKAVÉDELMI Akadémia, ahol a munkabiztonság, a munkaegészségügy, és a biztonsági egészségvédelem az építőipart érintő aktuális kérdéseiről lesz szó.

 

Helye: Budapest Vásárközpont F Pavilon Workshop

Időpont: 2011. április 7. 11-14 óráig

Regisztráció: 10.00-10.50 között

Levezető Elnök: Arató Zoltán

 

Programot az alábbi linken tekintheti meg:

CONSTRUMA Munkavédelmi Akadémia program.doc

 

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A CONSTRUMA honlapján a

http://www.construma.hu/konferencia-regisztraciooldalon 2011. március 16.-tól lehet regisztrálni.

 

Kérjük látogasson meg minket az F pavilon Kollektív Munkavédelmi Kiállítás standon (101 C)!

Ünnepi nyitvatartás

Szaküzletünkben 2011.03.19-én (szombat) 8 órától 14 óráig várjuk kedves Partnereinket!

GHS-matricák

2010, december elsejétől megváltoztak a veszélyes anyagok tárolására szolgáló piktogramok. A matricák 3-féle méretben már kaphatóak. Megrendelheti a piktogramokat az alábbi linken:

 http://www.robotex.hu/termeklista/veszelyes-anyagok-tarolasara-szolgalo-tablak

Felhívjuk a figyelmet, hogy a korábban használt  veszélyes anyagok tárolására szolgáló piktogramok  2015. június 1-ig keverékeknél még használhatók.

ÚJDONSÁG! Ablak matrica. Repülő madarak.

A repülő madár matricát nagy ablak-, illetve üvegfelületekre ajánljuk. A matrica mérete: 200-370 mm.

3 db-os szettben árusítjuk. Fekete és ezüst színben kapható.

Csúszásveszély tábla kedvező áron

Magyarországon már kapható a színvonalas kivitelű szétnyitható  kétszárnyú  elcsúszás veszélyére figyelmeztető tábla magyar és angol  nyelven.

 

 

 

 

 • A tábla jellemzői:
 •  

   

   

   

  • Igényes megjelenés
  • Figyelemfelkeltő
  • Praktikus (összecsukható, könnyen tárolható)
  • Időtálló felirat (nem kopik le)
  • kedvező ár
  • Magyar-angol nyelven

  További ajánlatunk:

  Egyedi felirattal is ellátjuk a táblákat. Kérje árkalkulációnkat: info@robotex.hu!

  A terméket a következő linken tekintheti, illetve rendelheti meg: http://www.robotex.hu/termek/Csuszasveszelyre_figyelmezteto_tabla-9226

   

  Ingyenes védőeszköz plakát

  89/686/EK irányelv szerinti egyéni védőeszközök vonatkozó szabványai és a termékeken feltüntetett jelölései" című ingyenes  plakát a Hoventa kiállításon standunkon kapható lesz. A plakát mérete: 80x60 cm, anyaga: műnyomó papír.

  Meghívó a Hoventa kiállításra

  Szeretettel meghívjuk a Hungexpo területén megrendezendő Hoventa kiállításra. Kiállítóként az A pavilon 206/b standján találkozhat velünk.

  Az alábbi linkre kattintva az on-line regisztrációs formula kitöltésével Ön ingyenes belépésre jogosult a Hoventa Nemzetközi Szálloda-, Vendéglátóipari és Gasztrotechnikai szakkiállításon 2010. okt.19-22.között.

  http://eregistrator.hu/registration.php?ltid=LU&idid=1&prid=HOV10&mode1=K&lngid=hu&c=0&pid=00124946

   

   

  Kedves Felhasználóink!

  Új webáruházunkban lehetőségük nyílik felhasználói adataik módosítására.Reméljük, hogy így még kényelmesebbé válik a vásárlás!

  Regisztráció esetén kérjük töltse ki a kötelező mezőket, továbbá fogadja el a vásárlási feltételeinket! Regsztráció után automatikusan küldünk e-mailt, amely segítségével aktiválhatja felhasználói nevét és jelszavát.

  Robotex katalógus

  Örömmel értesítjük, hogy a Robotex katalógusok web oldalunkon elektronikus formában is megtekintehetőek. A főoldalon balra lent találhatja meg.

  Bővült az utánvilágító táblák kínálata

  Tájékoztatjuk, hogy utánvilágító táblák választékát bővítettük, kérjük tekintse meg Utánvilágító jelzések katalógusunkat.

  Új Elsősegély tábla

  Már kapható szaküzletünkben az aktuális szabvány alapján készített "Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél" tábla.

  Várjuk megrendelésüket!

  Új védőeszköz szabvány plakát

  Örömmel tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy a Sperian és a Robotex  együttműködésében megjelent az új "A 89/686/EK irányelv szerinti egyéni védőeszközök vonatkozó szabványai és a termékeken feltüntetett jelölései"  című plakát.  Mérete: 80x60 cm, anyaga: műnyomó papír. A plakát szaküzletünkből ingyenesen elvihető, cégenként egy példány. Utánvétes, illetve átutalásos rendelés esetén  - külön kérésre -  a csomagban  összehajtva el tudjuk helyezni.

   

  Várjuk szíves megkeresésüket!

  3D panoráma kép

  Kedves Érdeklődők!

  A Securex 2010. kiállításon készült standunkról az alábbi linken elérhető 3D panoráma kép:

  robotex-industria-2010.3dvalosag.hu

   

  Tájékoztatás

   Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a webáruházunkban szereplő árak nettó árak, az általános forgalmi adót még nem tartalmazzák.

  Securex 2010

  Szeretettel meghívjuk a Hungexpo területén megrendezett Securex kiállításra. Kiállítóként az A pavilon 301/i standján találkozhat velünk. 

  A rendezvényre az alábbi linken regisztrálhat:

  http://eregistrator.hu/registration.php?ltid=LU&idid=7&prid=SEC10&mode1=K&lngid=hu&pid=00185639

  A sikeres regisztrációt követően email-ben kap egy pdf dokumentumot, amely egyben a belépőjegy. Kérjük, hogy a dokumentumot nyomtassa ki és hozza magával a vásárra, amellyel - a pénztárban való sorbanállás nélkül - az Expressz Folyósón keresztül azonnal beléphet a kiállításra!

  Várjuk szeretettel!

  Új védőkesztyűk

  Tovább bővítettük minőségi védőkesztyű kínálatunkat: vágásálló, nitrilhabos, valamint mártott nitril kesztyű. Kibővített kínálatunk megtekinthető a www.robotex.hu/termeklista/Védőkesztyűk linken.

  Újdonságunk: MaxiFlex Plus védőkesztyű

  Minőségi védőkesztyűt vettünk fel kínálatunkba. Elsősorban szerelési és csomagolási munkákhoz ajánluk.

  További információ:www.robotex.hu/termeklista/Védőkesztyűk

  Új utánvilágító tűzvédelmi táblák

  Utánvilágító tűzvédelmi tábláink választékát tovább bővítettük. Táblák kódszámai: U 53-tól U 65-ig. Tekintse meg a www.robotex.hu/termeklista/robotex-utanvilagito-tablak hivatkozás alatt! Természetesen ezek a jelek is megfelelnek a DIN67510 nemzetközi,valamint az MSZ ISO 16069:2009 szabványoknak.

  Munkabalesetek képekben (Horrorképeskönyv)

  A kiadványnak két fő felhasználási területe van:  

  •  munkavédelmi oktatás
  • szabálytalan munkavégzésnél a kiadvány bemutatása.

  A  Horrorképeskönyv bemutató példánya a Robotex Szaküzletében (1138 Budapest, Tomori köz 13.) megtekinthető.

  A kiadvány megjelentetése a OMMF által kiírt munkvédelmi bírságból lehetséges. Amennyiben Ön szeretne egy ilyen kiadványt kérem, hogy   igénybejelentését irásban  tegye meg. Az Igénybejelentést nyomtatványt kérje szüküzletünkben.

  Figyelmébe ajánljuk

  Új webáruházunkban az általunk forgalmazott termékeket vízjellel látjuk el. A félreértések elkerülése érdekében felhívnánk a figyelmet, hogy a táblákon látható, szürkés, nagyobb méretű, Robotex felirat a valós termékeken nem szerepel.

  A kiszállítás cégünk ajándéka

  Amennyiben Ön nettó 100 000 Forint értékben vásárol termékeinkből, Magyarország egész területén ingyenes kiszállítást biztosítunk.  

  Tájékozatás

  Tájékoztatni szeretnénk kedves Ügyfeleinket, hogy folyamatosan töltjük fel új webáruházunkba termékeinket. Amennyiben nem találja a keresett terméket, kérjük lépjen kapcsolatba kollégáinkkal!

  2010.január 4-től áraink változtak. Az árakat igyekszünk minél gyorsabban javítani, ám előfordulhat, hogy bizonyos termékek még a régi árakon szerepelnek. Rendelés előtt kérjük érdeklődjön az aktuális árakról!

  Megértésüket és türelmüket köszönjük!  

  Üdvözöljük!

   

  Új weboldalon, új webáruházzal
   
  Weboldalunk és webáruházunk megújult. Bízunk benne, hogy a változtatásokkal Ön is meg lesz elégedve! Elsődleges célunk volt, hogy egy könnyen átlátható és kezelhető felületet hozzunk létre, amelyben Ön gyorsan megtalálja a szükséges és szakszerű információkat.
   
  Webáruházunkban előzetes regisztráció nélkül is válogathat. Amennyiben a vásárlás mellett dönt, a böngészés során kiválasztott termékeket pár kattintással megrendelheti. Rendeléseit új rendszerünkben rögzítjük, így áttekintheti korábbi megrendeléseit; szükség esetén újra rendelheti a korábbi tételeket. Ezáltal még gyorsabbá válik a megrendelés folyamata. Nagyobb mennyiség esetén, webáruházunkon keresztül árajánlatot is kérhet.
   
  Termékkeresésnél a termék névre és cikkszámra egyaránt kereshet. Ezzel a funkcióval egyszerűbbé, valamint gyorsabbá válik a konkrét termékek keresése és általa szintén időt spórolhat meg.
  Külföldi partnereink számára oldalunk angol nyelven is elérhető.
   
  Reméljük, hogy új weboldalunk elnyeri tetszését! Bízunk benne, hogy az Ön számára is felhasználóbarát oldalt készítettünk!

   

  Hogyan vásárolhat új webáruházunkban?

  Ön először mindig főoldalunkra érkezik. A főoldal bal oldalán logónk alatt lehetősége van webáruházunkba regisztrálni, majd bejelentkezni. Regisztráció nélkül is válogathat termékeinkből.

  1. A kiválasztott terméket a kosárba rakás gombbal jelölheti ki
  2. Termékek kosárba helyezése üzenetet küldünk
  3. Termékek bekerültek a kosárba értesítést küldünk
  4. Oldalunkon bejelentkezés fölött (balra fent) megjelenik kosara a megvásárolni kívánt termékekkel
  5. További termékek kosárba helyezésére van még lehetősége
  6. A vásárlás befejezése gomb
  7. Ellenőrizheti a kiválasztott termékeket és szükség esetén itt még módosíthat, törölhet
  8. Leellenőriztem a termékeket gomb
  Amennyiben Ön már regisztrált és bejelentkezett, feladhatja rendelését. Ezt követően a Köszönjük rendelését oldalra érkezik.
   
  Már kiválasztotta a termékeket, de elmulasztotta a regisztrációt, vagy a bejelentkezést? Semmi probléma! Ekkor is regisztrálhat és bejelentkezhet még, anélkül, hogy kosarának tartalma kiürülne. A regisztráció és a bejelentkezés után feladhatja megrendelést. Ezután szintén a Köszönjük rendelését oldalra érkezik.
   
  Miután megrendelést feldolgoztuk, elküldjük Önnek megrendelése visszaigazolását. A visszaigazoló dokumentumon közöljük a megrendelt termékek pontos leírását, az igényelt darabszámot, a szállítási határidőt, a kiszállítási címet, a számla végösszegét, a fizetési módot, valamint a szállítási költséget.
   
  Új webáruházunkban lehetősége van korábbi megrendeléseit áttekinteni és szükség esetén újrarendelni. Az újrarendelés során módosíthatja a mennyiségeket, törölhet, illetve új termékeket is kiválaszthat.

   

   

  A hatályos OTSz előírja a szabadtéri rendezvényeken az utánvilágító biztonsági jelzések használatát A belügyminiszter 54/2014. (XII. 5.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról 106. Szabadtéri rendezvények 207. § (1) Szabadtéri rendezvény veszélyeztetett területéről a gyors és biztonságos menekülés, menekítés érdekében menekülési lehetőséget kell biztosítani. (2) A szabadtéri rendezvény területén a menekülés irányát - a napnyugta utáni időszakban is látogatható rendezvény esetén - világító menekülési biztonsági jelekkel kell jelölni. A jelölések láthatóságát oly módon kell biztosítani, hogy a résztvevők számára a szabadtéri rendezvény területének bármely pontjáról, annak teljes időtartama alatt legalább egy jelölés látható és felismerhető legyen. (3) A (2) bekezdés szerinti jelölések, biztonsági jelek legkisebb mérete 1200x600 mm. A tábla kivitele:utánvilágító horganyzott acél tábla, L hajlítva, Müpro sínnel merevítve, 8 furattal ellátva, ebből 4 ringlizve. Elérhető táblák (ISO):  * Menekülési út jobbra, * Menekülés út balra * EXIT A tábla mérete: 1200x600 mm A tábla a Robotex Kft.-től a szabadtéri rendezvény idejére kölcsönözhető is.