Cikkszám: M141

Elsősegélyhely

240 Ft 392 Ft

Kiürítés

Leírás

Az Elsősegélyhely tábla  kihelyezésével lehetővé válik, hogy a munkavégzés során könnyű sérülést szerzett dolgozó mihamarabb eljusson a kijelölt elsősegélyhelyre. Az elsősegély- vagy menekülési jel: olyan biztonsági jel, amely a vészkijárat helyét, az elsősegélyhelyre vezető utat, vagy valamilyen mentési eszköz elhelyezését jelzi.

Az elsősegélyhely vagy menekülési jel alakja téglalap. Fehér kereszt piktogram zöld alapon. A zöld színe a jel felületének legalább 50%-át teszi ki.

Az Elsősegélyhely táblánk a 2/1998 (I.16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel.

A jelzések elhelyezése minden esetben a munkáltató feladata. A munkáltató a munkavédelmi szakember bevonásával állapítja meg a veszélyforrást és az ott tartózkodó személyekre ezek milyen hatással lehetnek. A jelzések elhelyezésénél minden esetben figyelembe kell venni a kockázatértékelés eredményét.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő. Így például a tiltó, rendelkező jelet 5 méterről észre kell venni.

A munkáltató feladata, hogy a munkavállalók ezeket a biztonsági jelzések jelentését és  a hozzájuk tartozó munkavállaló kötelezettségeket elsajátítsák, és azt a foglalkoztatás teljes időtartama alatt betartsák.

A biztonsági jel jelentése meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott rögzített elhelyezésű jel.

A tájékoztató jelet megfelelő magasságban, a látómező és az esetleges akadályok figyelembe vételével, jól megvilágított, jól látható helyen, takarás mentesen kell elhelyezni. A munkáltató köteles a tájékoztató jel meglétéről meggyőződni, annak karbantartásáról, szükség esetén cseréjéről gondoskodni.

A tájékoztató jelek többféle méretben és alapanyag választékban szaküzletünkben azonnal kapható.

Néhány szó az alapanyagokról:

Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: Mindig zsírtalanított és megtisztított lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk. Frissen zománcozott vagy festett felület esetében  a teljes kiszáradást, minimum 3 hét, és csak utána ragasztható fel.

Műanyag tábla: Jó megmunkálható, nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

 

További információk

Kivitel

Műanyag, Öntapadós

Méret

150x150mm (csak piktogram), 160x250mm, 200x200mm (csak piktogram)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Elsősegélyhely” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0