Cikkszám: M1131

Rálépni tilos!(piktogram)

383 Ft

Cikkszám: M1131 Kategóriák: ,

Leírás

Rálépni tilos! Tiltó jelzés

A  biztonsági és egészségvédelmi jelzés  lehetővé teszi, hogy a munkát végzők és a munkavégzés hatókörében tartózkodók időben felismerhessék a veszélyforrásokat (kockázatokat);

Biztonsági jel: meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott, rögzített elhelyezésű jel.

A Rálépni tilos! olyan biztonsági jel, amely veszélyes magatartást tilt.

Tiltó jelek paraméterei  

Alak: kör

A Rálépni tilos matrica a 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel. Többféle méretben és többféle alapanyagból kapható.
Fekete piktogram fehér alapon, szélén és a harántsávban (balról jobbra 45°-os szögben a vízszinteshez) vörös.  A jel felületének legalább 35%-át teszi ki a vörös szín.

A jelzések elhelyezése minden esetben a munkáltató feladata. A munkáltató a munkavédelmi szakember bevonásával állapítja meg a veszélyforrást és az ott tartózkodó személyekre ezek milyen hatással lehetnek. A jelzések elhelyezésénél minden esetben figyelembe kell venni a kockázatértékelés eredményét.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő. Így például a tiltó, rendelkező jelet 5 méterről észre kell venni.

A biztonsági jelek rendszeres karbantartásáról, szükség szerinti cseréjükről, működésképességük megőrzéséről a munkáltatónak gondoskodni kell.

A munkáltató feladata, hogy a munkavállalók ezeket a biztonsági jelzések jelentését és  a hozzájuk tartozó munkavállaló kötelezettségeket elsajátítsák, és azt a foglalkoztatás teljes időtartama alatt betartsák.

A tiltó jelnél a tábla közepén elhelyezkedő képjel határozza meg azt, hogy mire vonatkozik a tiltás.

A munkavállalók amennyiben azt tapasztalják, hogy nem megfelelően látható, elpiszkolódott, esetleg tartalma zavaró, erről minden esetben tájékoztassa a közvetlen munkairányítóját  vagy  a munkáltatóját.

Tiltó tábláink többféle méretben és kivitelben azonnal raktárról kaphatóak.

További tiltó tábláink! 

További információk

Kivitel

Öntapadós

Méret

200mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rálépni tilos!(piktogram)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .