Site icon Robotex

Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél

Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél tábla

Az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél tábla egészségügyi szakképzettséggel nem rendelkezők részére az MSZ 1585:2016 alapján készült.

A balesetet szenvedett személy mentése és a szükséges elsősegélyben részesítése – a jogi kötelezettségen túlmenően – elsőrendű emberi kötelesség. Ezért mindenkinek, aki e szabály hatálya alatt tartozó villamos berendezésen üzemi munkát végez meg kell tanulnia és a gyakorlatban jól el kell sajátítania a mentési és elsősegély nyújtási ismereteket, hogy azokat szükség esetén célszerűen megfontoltan és gyorsan alkalmazni tudja.

Ehhez kíván segítséget nyújtani az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél tábla.

A tábla tartalmáról röviden:

Az egészségügyi ellátásnál általános szabály, hogy az áramütést szenvedett személyeknél mentőt kell hívni. A mentő hívásakor jelezni kell, hogy áramütéses baleset történt és közölni kell az áldozat állapotát, például eszméletlen, légzése rendben.

Ha a balesetes járóképes, akkor a mentő (orvos) helyszínre hívása helyett megengedett orvoshoz kísérése is.  A járóképes áramütött személy kíséret nélküli orvoshoz küldése vagy a járóképtelen balesetes orvoshoz szállítása nem megengedett.

Az elsősegélynyújtás az áramkörből való kiszabadítás után azonnal, minden mást megelőzően kell elkezdeni.

A tábla tartalma továbbiakban foglalkozik az eszméletén lévő áramütött személy, illetve az eszméletlen áramütött személy ellátásával.

A tábla mérete 500x700mm-es.

Alapanyagról:

Műanyag tábla: Jó megmunkálhatóság és nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

További elsősegélynyújtással kapcsolatos jelzéseink!
Az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél táblánkhoz szorosan kapcsolódó termékcsoportunk az érintésvédelmi jelzéseink!
Exit mobile version