Cikkszám: E1

Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél

4 780 Ft (Nettó ár)

Az aktuális szabvány alapján készített “Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél” tábla.

Leírás

Az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél tábla egészségügyi szakképzettséggel nem rendelkezők részére az MSZ 1585:2016 alapján készült.

A balesetet szenvedett személy mentése és a szükséges elsősegélyben részesítése – a jogi kötelezettségen túlmenően – elsőrendű emberi kötelesség. Ezért mindenkinek, aki e szabály hatálya alatt tartozó villamos berendezésen üzemi munkát végez meg kell tanulnia és a gyakorlatban jól el kell sajátítania a mentési és elsősegély nyújtási ismereteket, hogy azokat szükség esetén célszerűen megfontoltan és gyorsan alkalmazni tudja.

Ehhez kíván segítséget nyújtani az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél tábla.

A tábla tartalmáról röviden:

  • A mentés és segélynyújtás feladatainak sorrendje. Mit kell tennie a segélynyújtónak?
  • Az áramütött személy kiszabadítása.
  • Az áramkörből való kiszabadítás módja kisfeszültségű villamos berendezésen, illetve nagyfeszültségű villamos berendezésen.
  • Elsősegélynyújtás. Eszméletén lévő, illetve eszméletlen áramütött személy ellátása.
Az egészségügyi ellátásnál általános szabály, hogy az áramütést szenvedett személyeknél mentőt kell hívni. A mentő hívásakor jelezni kell, hogy áramütéses baleset történt és közölni kell az áldozat állapotát, például eszméletlen, légzése rendben.

Ha a balesetes járóképes, akkor a mentő (orvos) helyszínre hívása helyett megengedett orvoshoz kísérése is.  A járóképes áramütött személy kíséret nélküli orvoshoz küldése vagy a járóképtelen balesetes orvoshoz szállítása nem megengedett.

Az elsősegélynyújtás az áramkörből való kiszabadítás után azonnal, minden mást megelőzően kell elkezdeni.

A tábla tartalma továbbiakban foglalkozik az eszméletén lévő áramütött személy, illetve az eszméletlen áramütött személy ellátásával.

A tábla mérete 500x700mm-es.

Alapanyagról:

Műanyag tábla: Jó megmunkálhatóság és nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

További elsősegélynyújtással kapcsolatos jelzéseink!
Az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél táblánkhoz szorosan kapcsolódó termékcsoportunk az érintésvédelmi jelzéseink!

További információk

Kivitel

Műanyag

Méret

500x700mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .