Cikkszám: MK5

EMELŐGÉPNAPLÓ (a 2020-as szabványok alapján)

695 Ft (Nettó ár)

Cikkszám: MK5 Kategóriák: ,

Az EMELŐGÉPNAPLÓ az emelőgépek üzemeltetésére és karbantartására szolgál, amelynek előírásait alapvetően az Emelőgépek Biztonsági Szabályzata tartalmazza.

Leírás

Az EMELŐGÉPNAPLÓ az emelőgépek üzemeltetésére és karbantartására szolgál, amelynek előírásait alapvetően az Emelőgépek Biztonsági Szabályzata tartalmazza.

Fogalmi meghatározás:

Üzemeltető, aki az emelőgép tulajdonosa vagy bérlője és az emelőgép üzemeltetését kiszolgáló személyek – emelőgép kezelő, kötöző – munkáltatója vagy megbízója.
Emelőgép kezelő, aki az emelőgépet jogosult működtetni, és ezzel a feladattal megbízták.

Jogszabályi előírás, hogy az emelőgépnaplónak  tartalmaznia kell: az üzemben tartó nevét és címét, az emelőgép üzemeltetési helyét, az emelőgép fajtáját (típusa, gyártási száma, leltári száma, teherbírása, időszakos vizsgálati csoport száma, üzembe helyezés időpontja, kezelő(k) neve), az emelőgép ügyintéző nevét és telefonszámát; a napló kiállításának keltét (hely, év, hó, nap), és a kiállító nevét és beosztását.

A gép hajtású emelőgéphez naplót kell rendszeresíteni és abban a műszakonkénti vizsgálatokat és az esetleges meghibásodásokat és azok elhárításának tényét, és a felülvizsgálatokat rögzíteni kell.

2020. AUGUSZTUS 1-JÉN JELENTEK MEG AZ „EMELŐGÉPEK IDŐSZAKOS VIZSGÁLATA” SZABVÁNYSOROZAT ÁTDOLGOZOTT, KORSZERŰSÍTETT LAPJAI.

A korábban hatályos lapok kiadásai 1982, 1984, 1987, 2012, 2018 években történt, így már nagyon időszerű volt a korszerűsítés. Most együtt kezelve sikerült olyan szabványsorozatot megalkotni, amelynek az egyes lapjai szervesen kapcsolódnak az 1. az általános előírásokat tartalmazó laphoz.

Korábban csak ez az 1. lap tartalmazta minden emelőgép kötelező műszakonkénti vizsgálati követelményeit.

A 2020-BAN KORSZERŰSÍTETT SZABVÁNYLAPOK MINDEGYIKE MOST MÁR ELŐÍRJA A MŰSZAKONKÉNTI VIZSGÁLATI TEMATIKÁT, AMIT A MUNKÁLTATÓNAK KI KELL ADNIA AZ EMELŐGÉP KEZELŐJÉNEK.

A szabványváltozást figyelembe véve került sor az EMELÕGÉPNAPLÓ korszerūsítésére, így most már külön-külön megtalálható benne:

  • a híd- és bakdaruk;
  • az önjáró daruk és rakodódaruk;
  • a legfeljebb 0,15 m/s sebességű emelők. Körülkerített emelőberendezés, nem körülkerített személy-, teher- vagy személy-teher emelők;
  • a toronydaruk;
  • a mozgó munkaállványok valamint
  • a gépi hajtású emelőtargoncák

műszakonkénti vizsgálati tematikája.

A Robotex Kft. által kiadott EMELŐGÉPNAPLÓ első része szakanyagot tartalmaz a második része pedig a naplót.

A napló résznek kötelező jelleggel a következőket kell tartalmaznia: dátum és műszak; a műszakonkénti vizsgálat eredménye/javítás/ felülvizsgálat üzem közben észlelt esemény; emelőgép kezelő aláírása; hibaelhárítást végző aláírása és dátum.

A naplóban megjelent szakanyagot összeállította Felföldi Krisztina.

Az EMELŐGÉPNAPLÓ formátuma B/5, 78 oldalt tartalmaz, ebből a naplórész 41  oldal.

További információk

Méret

A/5-ös

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EMELŐGÉPNAPLÓ (a 2020-as szabványok alapján)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .