Figyelmeztető táblák, olyan biztonsági jelek, amelyek  a veszélyforrásra hívják fel a figyelmet.

A biztonsági és egészségvédelmi jelzés, a figyelmeztető jel lehetővé teszi, hogy a munkát végző és a munkavégzés hatókörében tartózkodók időben felismerhessék a veszélyforrásokat (kockázatokat).

A biztonsági jel jelentése meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott rögzített elhelyezésű jel.

A figyelmeztető táblák paraméterei:

A sárga szín a jel felületének legalább 50%-át teszi ki. Alak: háromszög. Fekete piktogram sárga alapon fekete szegély.

A Robotex Kft. által gyártott Figyelmeztető táblák a 2/1998.(I.16) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelelnek.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő.

A munkáltató köteles a rendelkező jel meglétéről meggyőződni, annak karbantartásáról, szükség esetén cseréjéről gondoskodni.

A figyelmeztető jelek többféle méretben és alapanyag választékban szaküzletünkben azonnal kaphatóak.

Néhány szó az alapanyagokról:

Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: Mindig zsírtalanított és megtisztított lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk. Frissen zománcozott vagy festett felület esetében  a teljes kiszáradást, minimum 3 hét és csak utána ragasztható fel.

Műanyag tábla: Jó megmunkálhatóság és nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

A csúszásveszélyre figyelmeztető tábla használatával a balesetek sora megelőzhető. Szaküzletünkben kedvező áron, minőségi kivitelben azonnal kapható!

Figyelmeztető táblák

1–16 termék, összesen 52 db