A táblák beltéren és kültéren egyaránt használhatóak.

A táblák tervezésénél mindig figyelembe vesszük az aktuális jogszabályi kereteket, szabványokat, rendeleteket.

Kizárólag magas minőségű alapanyagokra dolgozunk.

Anyagismertető
Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vastagsága 75 mikron (ragasztóanyag és védőpapír nélkül). Vízálló, alacsony illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Mindig zsírtalanított, megtisztított és lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk! Frissen zománcozott, vagy festett felület esetében a teljes kiszáradást (min. 3 hét) meg kell várni és csak utána ragasztható fel.
Polisztirol lemez: ismertebb nevén sikó lemez. Jó megmunkálhatósága miatt ipari formatervezők és belsőépítészek is előszeretettel használják. Nagyon sima felület jellemzi, ezért igen jól szitázható. Matt és fényes felületű változata egyaránt elterjedt. Elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel, kétoldali ragasztóval is felerősíthetjük a falra.
Habosított PVC lemez: a termék méreteihez és kiterjedéséhez képest nagyon könnyű. Emiatt kezelhetősége könnyebb, alkalmazása egyszerűbb és a szállítási költség is lényegesen alacsonyabb. A súlycsökkenést levegő-, illetve gázrészecskék beépítésével nyerik el. Mindemellett figyelembe veszik azt is, hogy a termék mechanikai tulajdonságai (tartás, tartósság) ne sérüljenek. Felülete kitűnően szitázható. Leggyakrabban a reklámszakma használja dekorációs alapanyagként.
Alumínium: levegő hatására pár pillanat alatt felszínén oxidréteg alakul ki, amely megakadályozza a további oxidációt. A felszíni védőréteg miatt, passzív, tömény savak nem támadják meg. Alumíniumtábláink többféle kivitelben készülnek: alapozott és alapozás nélküli festéssel, vegyimarással, valamint alugrafikával. Tisztítása nedves törlőkendővel, vegyszereket ne használjunk!
Horganyzott lemez: jellemzően KRESZ tábláink alapanyaga, hiszen az időjárás viszontagságainak kitűnően ellenáll. Alkalmazása azért is terjedt el a közterületeken, mert az illegális leszereléseket nem támogatja, hiszen nem értékesíthető tovább.
Utánvilágító PVC lemez: három rétegből áll (átlátszó PVC film, utánvilágító pigment réteg, fehér tábla). Az alapanyag főbb terméktulajdonságai megfelelnek a DIN9510 szabványnak. Világítás időtartalma (10 perc és 60 perc után) 270 Mcd/més 25 Mcd/m2. Elhalási ideje 4000 perc. A tábla nedves ronggyal törölhető, illetve portalanítható. Felszerelése könnyű; a falra csavarral, szöggel, kétoldali ragasztóval rögzíthető.
EverGlow utánvilágító fólia és alumínium: választékunkban többfajta fényelhalási intenzitású utánvilágító fólia és alumínium található. Közös tulajdonságaik, hogy nem mérgezőek, nem tartalmaznak foszfort és radioaktív kiegészítőket, felületük zárt a szennyeződéssel és fizikai igénybevétellel szemben. A DIN 9510 szabvány minőségi követelményeinek megfelenek.
Feliratozási technikák
Szitanyomás: az egyik legrégebbi és talán legszebb eredményt produkáló feliratozási technika. Jó kézügyességet és precizitást kíván. Többszínű tábla esetén annyi szitát kell készíteni, amennyi színt tartalmaz a tábla. Nagyobb igényelt darabszámnál (min. 100 darab) ajánljuk ezt a technikát, hiszen filmkészítési és levilágítási költségek merülnek fel.
Számítógépes betűkivágás: számítógép segítségével öntapadós fóliából képek, betűk vághatók ki. A technika nagy előnye, hogy nincs egyéb felmerülő költség, így egyedi táblákból egy-két darab is kedvező áron előállítható. Az így elkészült öntapadós táblát igény esetén PVC lemezre felkasírozzuk.
Gravírozás: speciális gép segítségével történő feliratozás, ahol a gép feje fém felületbe karcolja bele a kívánt betűket, szimbólumokat. Igényes és tartós megoldást garantáló technológia, azonban nem a legköltséghatékonyabb megoldás.
0