A figyelmeztető jel olyan biztonsági jel, amely valamely veszélyforrásra hívja fel a figyelmet. Ilyen biztonsági jelek az Érintésvédelmi táblák.

A villamos jellegű veszély jelzésére villámjel grafikus jelképet kell alkalmazni. A jelkép alakjának és méreteinek meg kell felelnie a szabványban előírtaknak.  A figyelmeztető képjel alakja és színe sárga háromszög fekete szegéllyel. Grafikus jelképeinek színe fekete. A felirat alapszíne sárga, betűinek színe fekete.

A Robotex Kft. által gyártott érintésvédelmi táblák az előírásoknak megfelelően, minden esetben szerepeltetik a villámjelet.

Csak akkor szabad alkalmazni villámjelet, ha a veszély kifejezetten a berendezés villamos tulajdonsága okozza (például, ha leeső anyagok elleni védelem céljából kötelező a fejvédő sisak alkalmazása, akkor a villamosberendezésen belül sem szabad az erre utasító táblán villámjelet alkalmazni).

Néhány szóban alapanyagainkról:

Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Bel- és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: Mindig zsírtalanított és megtisztított lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk. Frissen zománcozott vagy festett felület esetében  a teljes kiszáradást, minimum 3 hét és csak utána ragasztható fel.

Műanyag tábla: Jól megmunkálhatóság és nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

Érintésvédelmi táblák, jelek öntapadó matrica formában.

Érintésvédelmi táblák

1–16 termék, összesen 43 db