Általános Szerződési Feltételek

A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban „ÁSZF”) www.robotex.hu oldalon található webáruház, továbbá szaküzletünkben történő vásárlás szabályait rögzíti.

A webáruházon keresztüli vásárláshoz regisztráció szükséges.

1. Cégadatok

A Robotex Kiadói Üzletág Kft. adatai:

cégjegyzékszám: 01-09-702493
székhely: 1138 Budapest, Tomori köz 13.
adószám:.12767973-2-41
közösségi adószám: HU12767973
számlavezető bank: Budapest Bank Zrt.
bankszámlaszám: 10103104-46958200-01000007IBAN: HU-0610103104-46958200-01000007
Ügyfélszolgálat:

Tel:+36 1 350 1236, +36 1 329 7472
Mobil: +36 30 535 4503

E-mail: info@robotex.hu

2. Regisztráció

A webáruházunkban történő vásárláshoz regisztrációra van szükség, ahol kötelező jelleggel az alábbi adatait kell megadnia:

-név/cégnév
-telefonszám
-email cím
-jelszó
A számla kiállításához meg kell adnia a vevő nevét, címét és a szállítási címet. Lehetőség szerint olyan telefonszámot adjon meg, amelyen napközben elérjük.  Csak olyan személy regisztrálhat, aki cselekvőképes és a megrendelés letételére jogosult. Regisztrációjával Ön kijelenti, hogy az előző mondat állításai igazak Önre vonatkozóan .

A regisztrációnál megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem szolgáltatjuk ki. Az adatokra vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat maximálisan betartjuk. A kiszállítás érdekében a futárszolgálatnak megadjuk az Ön nevét/cégnevét valamint a kiszállítási címet, hogy megrendelését továbbítsák.

3. A szerződés tárgya

Minden termékünk esetében feltüntetjük a vételárat, továbbá a termék lényeges jellemzőit.

4. Rendelés

Webáruházunkban közvetlenül megrendelheti a kiválasztott termékeket, nagyobb mennyiségi igénynél elektronikusan árajánlatot is kérhet. Minden megrendelést visszaigazolunk, ezáltal válik rendelése elfogadottá. A visszaigazoló dokumentumon tüntetjük fel a megrendelt termékek pontos megnevezését, az igényelt darabszámot, a számla végösszegét, valamint a szállítási időt és a szállítás költségét.

Ügyfélszolgálatunk hétvégén nem elérhető. Az árajánlatok és megrendelések feldolgozása is hétközben történik.
Minden olyan megrendelést és regisztrációt, amely véleményünk szerint nem valós adatokat tartalmaz jogunkban áll érvénytelennek minősíteni és törölni.

5. Szállítási/átvétel módok

Értesítést követően személyes átvétel szaküzletünkben.
GLS futárszolgálattal történő kiszállítás.
MPL futárszolgálattal történő kiszállítás.

6. Szállítási határidő

A szállítási határidő, amennyiben minden rendelt termék elérhető készletről:

Személyes átvétel esetén a visszaigazolást követően akár aznap.
GLS futárszolgálat választása esetén 1-2 munkanap.
MPL futárszolgálat választása esetén 2-3 munkanap.

Mindkét futárszolgálat esetén a vállalt szállítási határidő a feladást követő munkanap. Sikertelen kézbesítés esetén az azt követő munkanapon újra megpróbálják kézbesíteni.

Minden olyan esetben, amikor a rendelt tétel(ek) az adott mennyiségben nem áll(nak) rendelkezésre, kollégáink külön jelentkeznek egy vállalt szállítási határidő megjelölésével.

Egyedi, kérésre legyártott termék esetén a látványterv jóváhagyásától számított 10 munkanap a szállítási határidő.
Kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat, abban az esetben, ha a kért terméket a kiszállítási időpontja nem felel meg Önnek!
Sürgős megrendeléseket is módunkban áll teljesíteni. Egyeztetés miatt kérjük, szintén hívja vevőszolgálatunkat!

7. Szállítási költségek

A megrendelt termékeket utánvétes csomagként  futárszolgálattal juttatjuk el a jelzett szállítási címre. A szállítási költség a vételár felett fizetendő. A pontos szállítási költséget a megrendelés visszaigazolásakor közöljük.

8. A megrendelt áru átvétele

Kérjük, felbontás előtt minden esetben ellenőrizze, hogy a termék külső csomagolása (doboz, boríték stb..) sértetlen. Amennyiben a megrendelt termékeken sérült a csomagolás, legyen szíves szóljon a futárszolgálat alkalmazottjának, aki erről jegyzőkönyvet vesz fel. Kérjük továbbá, hogy a sérült csomagolásról ügyfélszolgálati munkatársainkat is értesítse!

Azonnal értesítse ügyfélszolgálatunkat, ha a számlán szereplő tételek és darabszámok, illetve a megérkezett áru eltérést mutatnak. Ilyenkor a leggyorsabban próbáljuk orvosolni a problémát, és annak okát részletesen kivizsgáljuk.
Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei: Tel:+36 1 350 1236, +36 1 329 7472

E-mail: info@robotex.hu

9. A vételár megfizetése

Webáruházunkban utánvétes megrendelésre van lehetősége.

Fizetési módok:

Előre utalás
Barion közvetlen bankkártyás fizetés vagy Barion tárca
Készpénzes fizetés személyes átvétel esetén
Átutalásos fizetési módot csak az ügyvezető igazgató előzetes jóváhagyásával választhat.

Szaküzletünkben 50 000 forint alatti vásárlást csak készpénzben, illetve bankkártyás fizetéssel rendezheti. Üzletünkben elfogadott bankkártyák a következők:
·         Visa
·         MasterCard

10, Fogyasztói vásárló és az elállási jog

A webes vásárlás legjelentősebb előírásait a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet tartalmazza.

Az internetes vásárlás során a fogyasztókat az áru megérkezésétől számított 14 napon belül megilleti az indoklás nélküli elállás joga. Ez azt jelenti, hogy ha megkapják  a terméket, de az mégsem tetszik, 14 napon belül visszaküldhetik.  Cégünknek  ebben az esetben vissza kell fizetnie részükre a teljes vételárat, illetve a szállítási költségeket is (postaköltség).Az eladónak 14 napja van arra, hogy – miután tudomására jutott az elállási szándék – a termék árát visszafizesse. Amennyiben a termék visszaérkezik cégünkhöz, a vételárat 14 napon belül visszautaljuk. Fontos, a kiküldött termék esetén, hogy a terméket vissza kell juttatni cégünk székhelyére.

Vállalkozó vásárló és az elállási jog

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló rendeletben foglaltakat a fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződésekre kell alkalmazni, vállalkozás-vállalkozás közötti jogviszonyra nem vonatkozik. Vagyis ha vállalkozásként rendel a webáruházból, bizonyos speciális jogok nem illetik meg, mint például a 14 napon belüli indokolás nélküli elállási jog

11. Garancia / Jótállás

Az általunk forgalmazott termékekre (rendeltetésszerű használat esetén) 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk.  A garancia megszűnik, ha a hiba oka szakszerűtlen szerelés vagy nem rendeltetésszerű használat.

A vásárlást követően 5 munkanapon belül lehetőséget biztosítunk a sérülésmentes termékek cseréjére. A cserélni kívánt termékek eljuttatása, valamint a kiszállítás költsége a vevőt terhelik.

A problémás eseteket, illetve reklamációkat igyekszünk a lehető leggyorsabban kivizsgálni és jogos követelés esetén kötelezettségeinknek a lehetőség szerint azonnal eleget tenni. A hiba okát részletesen elemezzük, hogy a későbbiekben ne forduljon elő.

0