Munkavédelem, tábla, Robotex kft.

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket ünnepi nyitva tartásunkról:

   

2019.04.19-től 2019.04.22-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2019.04.23. 8:00 órakor.

 

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

 

Robotex utánvilágító táblák

A tájékoztatásért felelős információs táblák, jelzések kihelyezése kötelező az olyan helyeken, ahol emberek járnak és tartózkodnak rendszeresen. Tűzvédelmi és munkavédelmi szempontból nélkülözhetetlen az ilyen táblák használata. Közéjük tartoznak az utánvilágító táblák.

A Robotex utánvilágító táblái is maradéktalanul megfelelnek a szabványoknak, így alkalmasak arra, hogy kihelyezzék és használják őket a kijelölt helyeken. Ezek a helyek lehetnek kórházak, irodaházak, parkolók, iskolák vagy gyárépületek. A Robotex utánvilágító táblák a sötétben világítanak, és ezzel megkönnyítik a tájékozódást az épületben tartózkodók számára; ez áramszünet esetén is nagyon hasznos. A Robotex utánvilágító táblák úgy működnek, hogy speciális anyaguknak köszönhetően magukba gyűjtik a természetes, vagy mesterséges fényt, majd ezt a fényt sötétben kibocsájtják.

Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen termékeink közül kiváló minőségű Robotex utánvilágító táblákat kedvező áron! A feltüntetett elérhetőségeink egyikén szívesen adunk bővebb tájékoztatást!

 

Ne feledkezzen meg az élvédő szivacsok használatáról!

Nem ritka, hogy a dolgozók szűk, zsúfolt területeken végzik a munkájukat. Az ilyen munkakörülmények a testi épségre biztosan veszélyt jelentenek, ugyanis a helyiségben található berendezések és gépek éles sarkainak könnyedén nekiütközhetnek. Ahhoz, hogy ezek a balesetek elkerülhetőek legyenek, szükség van az élvédő szivacsok alkalmazására.

Az élvédő szivacsok – ahogy a nevükből kikövetkeztethető – a berendezések balesetveszélyesebb élein foglalnak helyet, így, ha a munkavállaló nekimenne teendői elvégzése során a gépeknek, nem sérül meg, mivel a szivacsok ezt megakadályozzák. Az élvédő szivacsok masszívak és strapabíróak, így képesek hosszú éveken át felelni a biztonságos munkakörülményekért a legszűkebb területeken is!

Ha tágas tér áll rendelkezésre, abban az esetben is érdemes gondoskodni az élvédő szivacsok beszerzéséről, ugyanis ahol éles szélű berendezések és gépek találhatóak, ott a veszély is fennáll. Ha a vásárlás előtt kérdései lennének termékeinkkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Áremelés

Tisztelt Partnereink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy alapanyagár emelkedések miatt  kénytelenek vagyunk árainkat néhány termékünknél  megemelni. Az új árak 2019. február 11-től lesznek érvényesek. Weboldalunkon ettől az időponttól az új árak lesznek feltüntetve. A február 11-ig megrendelt termékeket a régi áron számlázzuk.

Megértésüket köszönjük.

 

Roboteam

 

A sarokvédő szivacsok használatának szükségessége

Amikor valamilyen feladatnak az elvégzésére koncentrálunk, akkor sokszor megesik, hogy másra nem is figyelünk. Annyira elmerülünk az összpontosításban, hogy könnyen megfeledkezünk a körülöttünk lévő világról. Ilyenkor könnyebben bekövetkezhet egy-egy baleset is. Elég csak annyi, hogy nekiütközünk valaminek, például egy éles saroknak, egy kiálló élnek. Máris kész egy fájdalmas zúzódás, egy hosszan megmaradó véraláfutás. Szerencsére ezekre fel lehet készülni, bizonyos megelőző intézkedésekkel el lehet kerülni, hogy a sarkok és élek ne okozzanak felesleges sérüléseket.

Forduljon hozzánk bizalommal, és rendelje meg áruházunkból azokat az új sarokvédő szivacsokat, amiket a megfelelő pontokra kihelyezve megóvhatja alkalmazottait a felesleges sérülésektől! A sarokvédő szivacsok nélkülözhetetlenek bizonyos ipari területeken, használatukkal nem kell semmilyen kockázatnak kitennie munkavállalóit. Egyszerűen és hatékonyan kiiktathatóak velük az éles, balesetveszélyes sarkok.

A szivacsok többféle méretben és kivitelben kaphatóak, kedvező árakon, gyors szállítással. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén, és bátran tegye fel kérdéseit a sarokvédő szivacsokról!

 

Miért fontos a csúszásveszély tábla kihelyezése?

Gyakran találkozhatunk a csúszásveszély táblákkal, amik fontos szerepet játszanak abban, hogy felhívják az emberek figyelmét az esetleges veszélyforrásokra. Ha ezek a táblák nincsenek kihelyezve, de fennáll a balesetveszély kockázata, az súlyos problémákat is okozhat.

A csúszásveszély tábla kihelyezése több szempontból fontos: egyrészt a balesetek, másrészről a peres ügyek elkerülése végett is. Egy üzemeltetőnek, tulajdonosnak kellemetlenségei lehetnek abból, ha megfeledkezik a csúszásveszély tábla kihelyezéséről, mivel nem történt meg részéről a figyelmeztetés, ily módon pedig felelős baleset bekövetkeztéért, vagyis felelősségre vonható.

Ön ne kerüljön kellemetlen helyzetbe! Legyen mindig körültekintő, figyelmes, szerezze be mihamarabb a csúszásveszély táblát kínálatunkból, és ha az adott szituáció megköveteli, használja is! Ha a vásárlás előtt további információkra lenne szüksége a termékekről, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket év végi munkarendünkről.

Egyedi termékek rendelését 2018.12.07-ig tudjuk felvenni.

2018.12.20-án 13:00 óráig várjuk Önöket.

2018. 12. 21-től 2019. 01. 04-ig szaküzletünk zárva tart.

Nyitás: 2019. 01. 07. 8:00 órakor.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

Szombati nyitva tartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy december 15-én szombaton szaküzletünk 8 és 16 óra között lesz nyitva.

Várjuk Önöket szeretettel.

Roboteam

KIÁRUSÍTÁS!

Kedves Partnereink!

Everglow utánvilágító műanyag fóliáink 60 % engedménnyel kaphatóak szaküzletünkben, a termékek rögzítése kétoldalú ragasztóval lehetséges!

A kedvezményes árú termékek az alábbi linken megtekinthetőek ( a padlójelölő nyílra a kedvezmény nem vonatkozik ) : https://robotex.hu/termeklista/EverGlow_utanvilagito_tablak-141

Raktárkészletről tájékoztatást tudunk adni elérhetőségeinken!

Az akció a készlet erejéig érvényes!

Roboteam

Emelőgép napló

Kedves Partnereink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ismételten elérhető az aktualizált emelőgép naplónk szaküzletünkben, illetve webáruházunkban.

https://robotex.hu/termek/Emelogepnaplo-9130

 

 

 

                          

Ünnepi nyitva tartás

Kedves Partnereink!

 

Ünnepi nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul:

2018.11.01. (Csütörtök) Zárva

2018.11.02. (Péntek) Zárva

Nyitás: 2018.11.05. 8 óra

 

Várjuk Önöket szeretettel:

Roboteam

Utánvilágítós csúszásgátló szalagok

A vizes padló, a tükörfényes felületek mind nagyon veszélyesek. Balesetet okozhatnak, ha nem veszik őket észre, vagy nem hívják fel rájuk a figyelmet.

A csúszós felületeket különböző eszközök segítségével ki lehet védeni. Az utánvilágítós csúszásgátló szalagok praktikus kellékek erre a célra. Az utánvilágítós csúszásgátló szalagok lényege, hogy a veszélyes terület körül kell rögzíteni őket és utána már csak hagyni kell, hogy tegyék a dolgukat. Méretre vágjuk és leragasztjuk, a szalagokon lévő fluoreszkáló csíkok pedig sötétben is mutatják a kijelölt, veszélyes területet, és a felületük sem csúszik. A flureszkáló festék meghatározott utánvilágítási idővel rendelkezik, ami lehet 90-120 perc, de akár 700 percig világító termékek is léteznek. Az utánvilágítós csúszásgátló szalagok természetes, vagy mesterséges fénnyel töltődnek, sötétben pedig jól láthatóan világítani kezdenek. Nemcsak csúszós felületek jelzésére, de menekülési útvonalak kijelölésére is alkalmasak.

Amennyiben érdeklődik az általunk forgalmazott utánvilágítós csúszásgátló szalagok iránt, keressen meg minket bizalommal megadott elérhetőségeinken!
 

A csúszásveszély tábla kihelyezésével komoly peres ügyektől is megkímélheti magát!

A veszélyes helyzetek mindig jelen vannak a hétköznapokban. Ahhoz, hogy az ember felvehesse velük a harcot, és megelőzhesse a különböző baleseteket, fontos a veszélyes körülményekre felhívni a figyelmet. Ha például az adott helyzet megkívánja, Ön se feledkezzen meg a csúszásveszély tábla kihelyezéséről!

A csúszásveszély tábla kihelyezésével nemcsak figyelmet fordíthat embertársainak testi épségére, hanem komoly, akár perre menő ügyektől is megkímélheti magát. Számos nagyobb létesítményben, például irodaházakban, vagy bevásárlóközpontokban csúszós felületű padlókon közlekedhetnek az emberek, azonban egy esős idő, a felmosás, vagy egy átmeneti szerkezeti hiba még veszélyesebbé teheti ezeket a felületeket. Ha erről nem tájékoztatja az embereket időben, úgy a csúszásveszély tábla hiánya miatt felelősségre is vonhatják Önt, mint a létesítmény tulajdonosát, hiszen megelőzhette volna a balesetet, ha kihelyezi a problémás területre a táblát.

Kímélje meg magát a kellemetlen szituációktól, vásároljon csúszásveszély táblát, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!
 

Nem hiányozhatnak a munkavédelmi rendelkező táblák sem!

Egy veszélyes anyagokkal teli területen fontosak a figyelmeztető feliratok, egy építkezésen szükség van a szabályok betartására, egy élelmiszerelállítással foglalkozó területen megfelelő munkaruházat és az alapvető higiéniai szabályok betartása nélkül nem szabad ételhez nyúlni. Arról, hogy minden  biztonságosan és az előírásoknak megfelelően valósulhasson meg, a munkavédelmi rendelkező táblák gondoskodnak.

A munkavédelmi rendelkező táblák kihelyezésével egyértelmű utasításokat kapnak az alkalmazottak és a vendégek is arra vonatkozóan, hogy mit szabad és mit nem, mit viselhetnek és mit nem, hogyan viselkedhetnek a saját épségük és mások biztonsága érdekében.

Keressen fel minket bizalommal, és rendeljen tőlünk színvonalas, tartós és megbízható munkavédelmi rendelkező táblákat! Különböző méretben és kivitelezésben választhat tábláink közül. Ha a részletekre kíváncsi, árajánlatot szeretne kérni, bátran keressen fel minket a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink valamelyikén!

Vigyázzunk egymásra! – Ön se feledkezzen meg a csúszásveszély tábla beszerzéséről!

A legtöbb baleset legfőképp a figyelmetlenségen alapszik, amit nem csak a balesetet szenvedő okozhat, hanem a környezete is, ezért fontos, hogy a testi épség megőrzése bármilyen körülmény között biztosítva legyen, ugyanis a veszély még egy egyszerű irodahelyiségben is jelen van. Ha Ön is szeretne vigyázni embertársaira, és ehhez akár különböző figyelmeztető eszközöket is biztosítana, vásároljon csúszásveszély táblát kínálatunkból!

Mivel a legtöbb közintézményben, vagy irodaházban inkább az esztétikai tényezők fontosak, ezért sima felületű padlókat építenek a kivitelezők. Ezek lenyűgöző látványt nyújtanak, azonban rendkívül veszélyesek is, legfőképp akkor, ha vizesek lesznek. Ilyenkor a figyelemfelkeltés mindenképp szükséges, így az emberek a legkapkodósabb szituációkban is tudni fogják, hogy az adott területen figyelniük kell a lépéseikre testi épségük megőrzésének érdekében.

A csúszásveszély táblákkal nem csak vigyázhat embertársaira, hanem saját magát is megkímélheti egy esetleges pereskedéstől, ugyanis egy-egy súlyosabb esetben azt is vizsgálhatják, hogy tulajdonosként Ön mennyire játszott közre a balesetben.

A csúszásveszély táblák megvásárlásáért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Ne kockáztasson pénzbírságot, szerezze be kínálatunkból a dohányzásra kijelölt hely táblát!

Ne kockáztasson pénzbírságot, szerezze be kínálatunkból a dohányzásra kijelölt hely táblát! A hatóságok világszerte igyekeznek fellépni törvényi szabályozások bevezetésével a dohányzás ellen, mivel köztudott, hogy különböző betegségeket okozhat, ami egyesek esetében elhalálozáshoz is vezethet. A szabályozásra természetesen nem csak a dohányzás visszaszorítása miatt van szükség, hanem azokért az emberekért is, akik nem dohányoznak, így a cigarettafüst irritálja őket, ráadásul a passzív dohányzás súlyosabb betegségeket is okozhat. Mindezek hatására Magyarországon, 2013-ban megjelent egy kormányrendelet, ami szabályozza azt, hogy hol lehet rágyújtani egy szál cigarettára, vagyis csak azokon a helyeken szabad, ahol ki van helyezve a dohányzásra kijelölt hely feliratú tábla, illetve matrica.

Ha a rendeletben leírtak az Ön vállalkozására is érvényesek, vásároljon dohányzásra kijelölt hely feliratú táblát kínálatunkból, ugyanis, ha ez a tábla hiányzik a területről, komoly pénzbírságokat is kockáztathat!

Ha a vásárlás előtt kérdése lenne a dohányzásra kijelölt hely feliratú táblával kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Pünkösd

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy május 21-én hétfőn szaküzletünk zárva tart.

Nyitás: 2018.05.22. 8 óra

Roboteam

Műanyag és öntapadós érintésvédelmi táblák!

Műanyag és öntapadós érintésvédelmi táblák!A figyelmeztető, tiltó és rendelkező táblák mindegyike komoly és valós veszélyekre figyelmeztet. A kihelyezésük egyetlen esetben sem felesleges, hiszen nélkülük nem tudnánk, hogy veszélyes dologra készülünk.

Az érintésvédelmi tábláknak is ez a funkciója, megóvják az embereket a meggondolatlan cselekedetektől, meghúzzák a határokat, és gondoskodnak arról, hogy ne történjenek véletlen balesetek. Erre szolgálnak az olyan feliratokkal ellátott érintésvédelmi táblák, melyek az áramütéstől óvják az embereket.

Bátran nézzen körül webáruházunkban, és rendeljen széles termékkínálatunkból olyan táblákat, amilyenekre szüksége van! Érintésvédelmi táblákat is kínálunk, méghozzá igazán meggyőző választékban.

Az érintésvédelmi táblák többféle méretben és változatos kivitelezésben megrendelhetőek, így például nemcsak műanyag tábla formájában, de akár öntapadós  matricaként is. Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, és rendeljen minőségi érintésvédelmi táblákat!

Újdonság!

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk, hogy szaküzletünkben megvásárolhatóak, illetve a webáruházban megrendelhetőek önindigós verzióban a beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési naplók.

Roboteam

Munkavédelmi nyomtatványokkal gyorsabb és egyszerűbb az ügyintézés!

Munkavédelmi nyomtatványokkal gyorsabb és egyszerűbb az ügyintézés! A munkavédelmi előírások rendkívül fontosak a munka világában, ezért nem véletlen, hogy a betartásuk törvényileg is előírt, ehhez pedig hivatalos dokumentumok, nyomtatványok is léteznek. Vannak olyan nyomtatványok, amelyeket folyamatosan kell vezetni, míg olyanok is, amelyek arra szolgálnak, hogy ha mégis bekövetkezne a baj, gyorsan és zökkenőmentesen lehessen az ügyintézésre koncentrálni. Ha Önnek is szüksége lenne munkavédelmi nyomtatványokra, tekintse meg kínálatunkat!

A munkavédelmi nyomtatványok terén minden olyan szükséges dokumentumot biztosítunk, amelyek manapság elengedhetetlenek az ügyintézéshez, vagy a megfelelő munkavégzéshez. Ezen papírok hiánya igen kellemetlen helyzeteket teremthet, ezért fontos, hogy az esetleges ellenőrzés során be is tudja mutatni a vezetett munkavédelmi nyomtatványokat!

Készüljön fel a legváratlanabb helyzetekre is, szerezze be kínálatunkból a szükséges munkavédelmi nyomtatványokat! Ha kérdései lennének a dokumentumokkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Munkavédelmi jegyzőkönyv

Munkavédelmis kollégák  figyelmébe ajánljuk!

 

Tájékoztatjuk,  hogy 2018. március 4-től módosult a munkabaleseti jegyzőkönyv, illetve a munkabaleseti jegyzőkönyv kitöltése.

Részletekről szaküzletünkben érdeklődhet.

 

Roboteam

 

Miért fontos a minőség a közlekedési táblákkal kapcsolatban?

Miért fontos a minőség a közlekedési táblákkal kapcsolatban?Nincs olyan közterület, ahol ne lennének fellelhetőek a különböző közlekedési táblák, hiszen ezek segítenek betartatni a KRESZ szabályait mind az autóvezetők, mind a gyalogosok részéről, továbbá a tájékozódásban is segítenek. Mivel ennyire fontos funkciót töltenek be, a minőségüket nem szabad a véletlenre bízni!

A közlekedési tábláknak minőségi alapanyagokból kell készülniük, ugyanis, ha hamar tönkre mennek és emiatt rendszeresen cserére szorulnak, az rendkívül megterhelő anyagilag egy önkormányzat számára. Természetesen nem csak az anyagi tényezők számítanak a közlekedési táblák minőségével kapcsolatban, hanem a rendeltetésszerű használat is, hiszen csakis jól látható, a vonatkozó szabvány követelményeinek megfelelő anyagból készült közlekedési táblákkal lehet rendet tartani a közlekedésben.

Ha Ön sem bízná a véletlenre a közlekedési táblák minőségét, fedezze fel választékunkat, és szerezze be kínálatunkból a szükséges táblákat! További információkat a táblákról elérhetőségeinken kaphat, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az élvédő szivacsok fontosságáról röviden

élvédő szivacsokA testi épség rendkívül fontos tényező az életben, amelyet csakis úgy lehet megőrizni, ha minden körülmények között gondot fordítunk a baleset megelőzésre, ami nem csak az odafigyelésből áll, hanem a különböző védőeszközök alkalmazásából is! Ha Önnek is fontos a biztonság, főleg a munkavégzés során, döntsön az élvédő szivacsok mellett!

Az élvédő szivacsok, ahogy a nevükből is kikövetkeztethető, a berendezések éles sarkai és élei által okozott sérülések ellen védenek, ugyanis köztudott, hogy a legtöbb baleset a munkavégzés közbeni sürgés-forgásból következik be, amelyeket a munkagépek hegyes élei okoznak, amikor is a dolgozók véletlenül nekik ütköznek. Az élvédő szivacsok tökéletes védelmet nyújtanak a szerencsétlen helyzetek ellen, megfelelően idomulnak a gépek sarkaihoz, ennek köszönhetően ideális alapot biztosítanak a balesetmentes munkavégzéshez!

Előzze meg a zúzódásokat, kék-zöld foltokat és sérüléseket! Döntsön az élvédő szivacsok mellett! A minőséget garantáljuk!

Védőszivacs újdonságok!

Kedves Partnereink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy védőszivacs termékcsaládunk új termékekkel bővült, úgy mint a mágneses rögzítésű, és a flexibilis profilok.

További információkért kattintson az alábbi linkre: http://www.robotex.hu/termeklista/Elvedo_szivacsok-182

 

 

 

Panoráma jelek

A panoráma jelek nagy előnye a fallal párhuzamosan szerelt sík jelekkel szemben, hogy kétszer akkora látómezőt biztosítanak, ezáltal jobban észlelhetővé válnak az így kihelyezett jelzések. Kínálatunkban számos panoráma jelet talál, amelyet azonnal megvásárolhat szaküzletünkben vagy webáruházunkban egyaránt. Panoráma jelek elkészítését, egyedi igények alapján, rövid határidővel, versenyképes árakon tudjuk vállalni. Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Utánvilágítós szalagokra van szüksége?

utánvilágító szalagokAz utánvilágító szalagok használata egyre inkább elterjedtebb hazánkban is, hiszen hatékonyan lehet őket alkalmazni például a menekülési útvonalak jelzésénél. Eddig hagyományosan áramforrásokat alkalmaztak erre a célra, tehát lámpákat, világító jeleket. A hátrányuk az, hogy nehezebb őket észrevenni például füstben, de egy esetleges áramszünet meghibásodás is gátat vethet a zavartalan működésüknek.

Az utánvilágító szalagok ezzel szemben tökéletesen világítanak és mutatják a fényt. Nincs szükségük áramra a működéshez, nem kell meghibásodott alkatrészekkel számolni és karbantartást sem kell beütemezni ahhoz, hogy sokáig számíthassunk rájuk.

Az utánvilágítós szalagok, jelzések költséghatékony és praktikus megoldást jelentenek, amiket érdemes minden épület vészjelzéseinek kiépítésénél megfontolni. Egyszerűen felrakhatóak, könnyen kezelhetőek, jól láthatóak mindenhol.

Keressen minket bizalommal, és rendeljen utánvilágítós szalagokat, ismerje meg a menekülési útvonalak jelzéseinek új generációját!

Tudnivalók a vészkijárat táblákról - Tegyen a biztonságos épületért!

Tudnivalók a vészkijárat táblákról - Tegyen a biztonságos épületért!Ahhoz, hogy egy épület a tűz- és balesetvédelmi szabályoknak eleget tegyen, a figyelmeztető táblák mellett gondoskodni kell olyan irányítási információt adó táblákról a létesítményen kívül és belül, melyek jelzik a menekülési irányt vagy a vészkijáratot. A táblák helyét törvényileg szabályozzák, és minden épület esetében kötelező kitenni a figyelmeztetéseket, jelentős pénzbírsággal jár a jelzések hiánya!

A vészkijárat táblákra igen nagy szükség van, ugyanis az épületen belül megtervezett menekülési útvonallal kapcsolatban előfordul, hogy olyan kijárathoz irányít, amiről kívülről nem hinné az ember, hogy valójában biztonsági célokat szolgál, így elé pakolhatnak, vagy parkolóhelynek használhatják, emiatt válik használhatatlanná a vészkijárat. Ezért fontos megakadályozni, akár szervezeti intézkedésekkel, vagy további rendelkező vagy éppenséggel tiltó táblákkal, hogy a menekülési útvonal teljes egészen belül ne lehessen a kijáratokat, vészkijáratokat leszűkíteni, eltorlaszolni, vagy nem átjárhatóvá tenni. Mindez persze a teljes menekülési útvonalra vonatkozik. 

Legújabb termékünk elsősorban az épületek környezetét biztosítja, ugyanis a táblán olvasható felirat éppen azzal kapcsolatban rendelkezik, hogy a vészkijáratot semmiképp se állják el és rakodjanak az ajtó elé, mert abban az esetben nem használható. A vészkijárat tábla különböző változatokban elérhető!

Tegyen eleget a biztonsági kritériumoknak, vásároljon Ön is vészkijárat táblát!

ÚJ TŰZVÉDELMI NYOMTATVÁNYOK

Tájékoztatjuk, hogy már szaküzletünkben megvásárolhatóak, illetve a webáruházban megrendelhetőek új tűzvédelmi nyomtatványaink:

Biztonsági világítás és menekülési útirányt jelzők tűzvédelmi üzemeltetési napló

Tűzgátló lezárások tűzvédelmi üzemeltetési napló

Hő-,és füst elleni védelem megoldásai tűzvédelmi üzemeltetési napló

                                       

Dohányzással kapcsolatos táblák minőségi kivitelben

dohányzást tiltó táblákMivel hazánkban számos helyen már nem csak tulajdonosi döntés kérdése, hanem törvényi szabályozás, hogy lehet-e cigarettázni adott helyeken, így fontos, hogy a dohányzással kapcsolatos táblák pontosan, az előírásoknak megfelelően kerüljenek ki a helyszínre. Az emberek tájékoztatása a mi érdekünk is!

A dohányzással kapcsolatos jelzések kétféle módozatban jelenhetnek meg – egyrészt találkozhatunk a dohányzást tiltó táblákkal, matricákkal, másrészt pedig a kijelölt hely jelzésével. Mindkét esetben érdemes olyan megoldást választani, ami jól állja az idő próbáját, ha pedig nyílt terepen kerül kihelyezésre, akkor sem megy tönkre egykönnyen az időjárás viszontagságaitól. A minőségi kivitelezésű táblák hosszú ideig gondoskodnak a megfelelő tájékoztatásról, és ezzel együtt a törvénynek való megfelelésről.

Érdemes megtekintenie termékeinket akkor is, ha dohányzásra kijelölt hely táblára vagy tiltó matricára van szüksége! Nálunk tökéletes minőségben, a törvényi előírásoknak megfelelő formában szerezheti be azt, amire szüksége van!

Hamarosan új tűzvédelmi nyomtatványokkal szélesítjük választékunkat.

Figyelje híreinket!

Robotex menekülési utat jelző táblák már bérelhetőek is!


A hatályos OTSz előírja a szabadtéri rendezvényeken az utánvilágító biztonsági jelzések használatát az alábbiak szerint:

A belügyminiszter 54/2014. (XII. 5.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról
106. Szabadtéri rendezvények
207. § (1) Szabadtéri rendezvény veszélyeztetett területéről a gyors és biztonságos menekülés, menekítés érdekében menekülési lehetőséget kell biztosítani.
(2) A szabadtéri rendezvény területén a menekülés irányát - a napnyugta utáni időszakban is látogatható rendezvény esetén - világító menekülési biztonsági jelekkel kell jelölni. A jelölések láthatóságát oly módon kell biztosítani, hogy a résztvevők számára a szabadtéri rendezvény területének bármely pontjáról, annak teljes időtartama alatt legalább egy jelölés látható és felismerhető legyen.
(3) A (2) bekezdés szerinti jelölések, biztonsági jelek legkisebb mérete 1200×600 mm.

 

A tábla kivitele: utánvilágító horganyzott acél tábla, L hajlítva, Müpro sínnel merevítve, 8 furattal ellátva, ebből 4 ringlizve. Elérhető táblák (ISO):
Menekülési út jobbra,
Menekülés út balra
EXIT


A tábla mérete: 1200x600 mm

A tábla a Robotex Kft.-től a szabadtéri rendezvény idejére kölcsönözhető is. 

Bővebb felvilágosításért lépjenek kapcsolatba velünk elérhetőségeinken!   
      
   

Az elsősegély ládákról bővebben

elsősegély ládaA balesetekre, vészhelyzetekre soha nem lehet igazán felkészülni, de arra van mód, hogy az alapvető óvintézkedések megtételével gondoskodjunk a segítségről. Óvatosnak, körültekintőnek lenni néha nem elég. A szabályok betartásával sem tudjuk teljes mértékben kivédeni a veszélyeket. Azonban, ha van kéznél egy elsősegély láda, akkor máris sokat tettünk azért, hogy a vészhelyzeteket, kisebb-nagyobb baleseteket időben kezeljük.

Keressen minket bizalommal, és rendelje meg a saját elsősegély ládáját! Webáruházunkban kétféle elsősegély láda közül is választhat, attól függően, hogy hány főre elég csomagra van szüksége, 30 fő vagy esetleg annál több, 50 főre elég elsősegély csomag az ideális.

Az általunk kínált elsősegély ládák tartalmukat tekintve megfelelnek a MSZ 13553-as szabványnak, ami a munkahelyi elsősegély felszerelésekre vonatkozik a dolgozók létszámának függvényében. Gyorskötöző pólyák, mull lapok, ragtapaszok, biztosítótű, fólia kesztyű, fertőtlenítő oldat, kendő, olló és természetesen a kapcsolódó dokumentumok is megtalálhatóak egy ilyen csomagban.

Keressen minket bizalommal, és rendeljen szabványos elsősegély ládát!

ÚJDONSÁG! BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ TÁBLA

A biztonságosabb munkavégzés érdekében Biztonsági információkat összefoglaló tábla kihelyezése ajánlott az üzemrészekben. Ezeket a táblákat cégünk néhány napon belül elkészíti az igényelt méretben, feliratokkal és piktogramokkal. Kérjen árajánlatot!

 

A kordonszalag felhasználása

kordonszalagSokszor megesik, hogy egy bizonyos terület lezárását biztosítani kell, és ilyenkor több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Az egyik leghatékonyabb megoldás a kordonszalag.

Kordonszalagokat számos területeken használnak terület lezárásra vagy térelválasztásra. Kordonszalagokat emberektől elzárt területeken, veszélyes vagy tiltott zónáknál és hasonló helyeken használnak, de egyedi logóval, különböző céges mintával marketing eszközként is tökéletesen használható reklámozás céljából különféle rendezvényeken. Többnyire műanyag fóliából készítik, így remekül ellenáll a környezeti hatásoknak, például a csapadékos időjárásnak. Nagy előnye, hogy könnyen elhelyezhető, feltűnő és költséghatékony, más térlezáró eszközökkel szemben.

Különböző táblákkal, védelmi ruházattal, és egyéb védőfelszerelésekkel, eszközökkel foglalkozó cégünk áll rendelkezésére kordonszalagok terén is! Egyéb kérdések esetén vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!
 

Információk, táblák, feliratok, amelyek segítenek tájékozódni!

információs táblaAkármerre járunk-kelünk mindenfelé feliratok köszönnek ránk. A városban az utcán, az orvosi rendelőben, boltban, lépcsőházban könyvtárban. Ezeknek a feliratoknak a többsége tájékoztató jellegű, de van olyan is, ami tilt, felhívja valamire a figyelmünket vagy éppen útirányt jelez.

A táblák többsége piktogramokkal, jelekkel kommunikál, de bőven akadnak olyanok, is, amelyek olvasható szövegek útján juttatják a tudomásunkra az információt. Mit tegyünk, mit ne tegyünk, merre forduljunk, hogyan óvhatjuk meg a saját és mások biztonságát, egészségét. Ezeket üzenik ezek a szöveges táblák, de arról is tudósítanak, ha valami zárva van, miként kezeljünk egy munkagépet, járó motorú járművet. A minőségi módon kivitelezett táblák egyértelműen segítenek tájékozódni és hosszú ideig meg is maradnak.

Forduljon hozzánk bizalommal, mert nálunk mindenféle és fajta információs táblát megrendelhet, amire csak szüksége van. Megadott elérhetőségeinken tájékozódhat kínálatunkról vagy azonnal le is adhatja a rendelését!

Elkezdődtek az építkezések

A korai tavasz beköszöntével  beindultak az építkezések,  amelyeken  kötelezően fel kell tüntetni   a munkabiztonsági és tűzvédelmi  szabályokat:   ki kell helyezni a tiltó-, a  rendelkező és figyelmeztető jelzéseket.   Mindezek a biztonsági jelzések óriási választékban szaküzletünkben azonnal megvásárolhatóak. Továbbá ezekből az jelzésekből megrendelésre, rövid határidővel, az egyedi igények figyelembevételével egy nagy méretű, összefoglaló   táblát  is elkészítünk.  

 

Roboteam

Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél

Tisztelt Partnereink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél c. táblánkat szabványváltozás miatt átdolgoztuk. Az átdolgozott változat már megrendelhető, illetve szaküzletünkben megvásárolható.

http://www.robotex.hu/termek/Elsosegelynyujtas_villamos_aramutesnel-8491

 

Roboteam

Önnek már van vészkijárat táblája?

Önnek már van vészkijárat táblája?Vannak olyan jelzések, ikonok vagy feliratok, amelyeket a hétköznapokban rendszeresen használunk, és amelyeknek a jelentését mindenki ismeri. Ezek közé a jelzések közé tartoznak azok a táblák is, amelyek a különféle vészkijáratokat helyét jelölik.

A vészkijárat táblák funkciója, hogy kiutat mutassanak balesetek, váratlan helyzetek esetén, megfelelő irányítási információval lássák el a területen tartózkodókat, attól függetlenül, hogy rendelkeznek-e helyismerettel, vagy nem. Ezek a menekülési utat jelző táblák képesek megelőzni a komolyabb katasztrófákat, megelőzni azt, hogy akár emberek veszítsék életüket feleslegesen egy szerencsétlenségben csak azért, mert nem volt ismert menekülési útvonal. Ugyanilyen fontos szerepük van a figyelmeztető tábláknak, amelyek a veszélyeket azonosítják. Az információs táblák, vagy jelzések sok esetben tájékoztató szerepet látnak el. Éppen ezért fontos, hogy mindenki ismerje ezeket a táblákat, tisztában legyen a jelentésükkel. Még ennél is fontosabb, hogy mindenhol ott legyenek, ahol szükség van rájuk, méghozzá kifogástalan állapotban.

Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen vészkijárat táblákat, melyeket nálunk különböző méretekben és változatos kialakításokban megtalálhat!

Hatékony figyelmeztetés télen is

csúszásveszély táblaHa a téli időszakban a közlekedésre gondolunk, elsőként a hó és a jég miatt csúszóssá vált utak jutnak eszünkbe. Ilyenkor nem csak az autósok vannak veszélyben, hanem a járókelők is. Elég egy rosszul megtisztított járda vagy egy-egy jégfolt, és máris megtörténhet a baj.

A kemény jégen elesni fiatalabb korban sem nagy öröm, de az idősek számára talán még több veszélyt rejt. A legtöbb csizma és cipő nem tud megállni a tükör jégen, főleg akkor, ha egy vékony hóréteg takarja, és így az ember nincs tudatában annak, hogy óvatosabban kellene mozognia.

Minden ilyen esetben jó szolgálatot tehet egy csúszásveszély tábla, hiszen nincs mindig módunkban teljesen letakarítani az adott járdarészt vagy bármely más felületet, például lépcsőket, intézményünk területén.

Ha Ön is szeretné csökkenteni a környezetében előforduló balesteket, szerezzen be csúszásveszély táblát, készséggel állunk rendelkezésére! Csúszásveszélyre figyelmeztető táblák segítségével a tél hátralévő ideje garantáltan balesetmentesen telhet!

Miért érdemes profiktól rendelni?

tábla rendelésA különféle figyelmeztető és veszélyt jelző tábláknak nagy jelentősége van, nem csak a munkahelyeken és intézményekben, hanem a mindennapi élet során is, hiszen a legváratlanabb helyeken találkozhatunk problémás helyzetekkel – gondoljunk csak egy egyszerű csúszásveszélyre. Sok helyen törvény szabja meg, hogy a figyelmeztető táblák kihelyezésre kerüljenek, de ott is érdemes élni a lehetőséggel, ahol nem lenne kötelező.

Annak érdekében, hogy a kihelyezett darabok sokáig használhatóak legyenek, érdemes a tábla rendelést megbízható vállalkozásnál bonyolítani! Mivel rendkívül fontos, hogy hosszú ideig jól olvashatóak maradjanak a táblák, azoknak minél kevésbé ártson a napfény, vagy az egyéb környezeti hatások, ezért minőségi megoldásokra van szükség. Ha a tábla rendelést hozzáértőknél intézi, akkor nem kell aggódnia amiatt, hogy hamar cserélni kell majd a táblát, ezzel újabb beruházást véve a nyakába!

Keressen minket bizalommal tábla rendelés kapcsán, hiszen rengeteg különféle típussal állunk a rendelkezésére! Megéri hozzánk fordulni!
 

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket év végi munkarendünkről.

Egyedi termékek rendelését 2016.12.09-ig tudjuk felvenni.

2016.12.22-én 14:00 óráig várjuk Önöket.

2016. 12. 23-tól 2017. 01. 05-ig szaküzletünk zárva tart.

Nyitás: 2017. 01. 06. 8:00 órakor.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

Önnél is a biztonság az első?

munkavédelmi táblaTöbbnyire minden munkahelyen, illetve közintézményben szükség van munkavédelmi táblák kihelyezésére. Ezek a figyelmeztető, felvilágosító, vagy tiltó feliratok, illetve jelzések arra szolgálnak, hogy az alkalmazottakat és a vendégeket egyaránt tájékoztassák a helyes magatartásról, továbbá informálják az esetleges veszélyforrásokról.

A munkavédelmi, illetve tűzvédelmi táblák lehetővé teszik az adott épületben vagy területen dolgozó és megforduló embereknek, hogy minden olyan fontos információról tudomást szerezzenek, ami a biztonságos munkavégzéshez szükséges.

Figyelmeztető, tiltó, felvilágosító vagy rendelkező munkavédelmi táblákat kínálunk mindazon megrendelőink számára, akiknek szüksége van egyértelmű és világos jelzéseket, feliratokat közvetítő táblákra. Keressen minket bizalommal, és rendeljen minőségi munkavédelmi táblákat webáruházunk kínálatából! Széles méret- és alapanyag választékkal, valamint kedvező árakkal várjuk kedves vásárlóinkat!

Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és bátran tegye fel kérdéseit!

Dohányzással kapcsolatos táblák a törvényeknek megfelelően

dohányzást tiltó táblák2012 óta Magyarországon gyakorlatilag minden zárt helyen tilos a dohányzás. Tilos rágyújtani munkahelyeken, közösségi közlekedő eszközökön, megállókban, aluljárókban, játszótereken, vendéglátó egységekben, még szórakozóhelyeken is, illetve a szabad levegőn kijelölt dohányzóhely nem lehet közelebb öt méternél a bejárathoz.

A törvény szabályozza a dohányzást tiltó táblák használatát, illetve a dohányzásra kijelölt hely táblával vagy matricával történő jelölését is. A magyar nyelvű tájékoztató mellett a táblán szerepelnie kell angolul, németül, franciául és oroszul is az egységes, „Tilos a dohányzás”, illetve „Dohányzásra kijelölt hely” feliratoknak. Fel kell tüntetni ezen kívül, hogy hogyan kaphatunk segítséget a leszokáshoz.

Cégünknél megtalál minden, a törvényi előírásoknak megfelelő dohányzással kapcsolatos figyelmeztető, tájékoztató eszközt: dohányzást tiltó táblák, dohányzásra kijelölt hely matricák és táblák is találhatók kínálatunkban.

 

 

Bátran rendeljen tőlünk!

http://www.robotex.hu/termek/Dohanyozni_tilos_4_nyelvu_ANTSZ_es_Korm_rendelet_alapjan-9320

MUNKAVÉDELMI CIPŐ KIÁRUSÍTÁS!

AKCIÓ!

Utolsó pár Bacou munkavédelmi cipők 42-es méretben, 40 % engedménnyel kaphatóak szaküzletünkben!

A termékek az alábbi linken megtekinthetőek: http://www.robotex.hu/termeklista/Vedocipok-165

Roboteam

Szombati nyitvatartás

Kedves Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy október 15-én szombaton szaküzletünk 8 és 14 óra között lesz nyitva.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

Miért fontos a csúszásveszély tábla?

csúszásveszély táblaA figyelmeztető tábláknak nagy szerepük van abban, hogy mindig időben értesüljünk az esetleges veszélyhelyzetekről – nincs ez másképp a csúszásveszély tábla esetében sem. Ezt a típust főleg épületekben szokták használni, például felmosás után, hogy senki ne essen áldozatául a nedves járólapnak.

Milyen helyzetekben jön jól a csúszásveszély tábla?

 • Olyan helyszíneken, ahol nagy a forgalom, ezért többen haladnak át egy-egy frissen felmosott szakaszon.
 • Üzemekben, ahol a padlón nedvesség fordulhat elő.
 • Közösségi terekben beázás esetén, amíg ki nem javítják a hibát.
 • Iskolákban, hiszen a jól látható, feltűnő felirat miatt még a gyerekek figyelmét is felhívja magára ez a típusú tábla.
 • Bármilyen ideiglenes helyzet esetén, ami elcsúszás lehetőségét foglalja magába.

Ön se kockáztasson, szerezzen be csúszásveszély táblát, hogy minden helyzetre felkészült lehessen! A figyelmeztető táblák sokakat megkímélhetnek a balesetektől, vagy akár a végzetes esésektől – rendelje meg nálunk Ön is!

Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az aktuális Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek megtalálhatóak honlapunkon, és letölthetőek Üzleti információk/ Jogszabályi háttér címszó alatt!

Roboteam

Segítünk eligazodni a hétköznapokban

figyelmeztető táblák A különböző információs táblák, eligazító feliratok, hasznos matricák és egyezményes piktogramok segítenek nekünk abban, hogy eligazodjunk a hétköznapok zűrzavarában.

Amikor belépünk egy több emeletes irodaházba ahol még azelőtt sosem jártunk, a felvilágosító táblák segítenek megtalálni úti célunkat. Alapvetően a figyelmeztető táblák veszélyre hívják fel figyelmünket, és baleseteket előzhetünk meg használatukkal. Amikor vásárlás közben megrakott bevásárlókocsival haladunk az áruházban a csúszásveszély tábla figyelmeztet és óv meg minket attól, hogy ne kerülje el a figyelmünket a balesetveszélyes terület. Amikor egy kávézóban a mosdót keressük, a mindenki számára jól ismert wc piktogramok biztosítják a kínos szituációk elkerülését. Amikor szeretnénk rágyújtani a dohányzásra kijelölt hely matrica fogja biztosítani azt, hogy ne zavarjunk másokat a dohányfüsttel, és ne kövessünk el szabálysértést az erre vonatkozó törvényeket illetően.

Látható, hogy ezek a jelzések, feliratok, piktogramok fontosak és nélkülözhetetlenek. Amennyiben szüksége van rájuk, vegye fel velünk a kapcsolatot és rendeljen belőlük!

Megjelent a Felülvizsgálatról és karbantartásról szóló Tűzvédelmi Műszaki Irányelv (TvMI).

Tűzvédelmis kollégák figyelmébe ajánljuk!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. július 15-én megjelent a TvMI Felülvizsgálat és karbantartás témaköre, amelyet a következő linken érhetnek el: ITT, illetve megtalálják honlapunkon Üzleti információk/ Jogszabályi háttér címszó alatt.

Roboteam

Mikor és hol szükséges utánvilágító táblát alkalmazni?

utánvilágító táblaA biztonsági jelek közé tartoznak az utánvilágító táblák és az elektromos táplálású berendezések is. Utóbbiak telepítése létesítéssel jár együtt, ugyanis az elektromos vezetékeket ki kell építeni és meg kell tervezni, annak érdekében, hogy veszély esetén azok zavartalanul működésbe léphessenek. Az elektromos áramforrásról működő biztonsági jelek, folyamatos karbantartást és ellenőrzést igényelnek.

Fontos tudni, hogy a biztonsági jelekkel kapcsolatban jogi szabályozás van érvényben és szabvány előírások is vonatkoznak rájuk. Ezek elsősorban a gyártók és a forgalmazók számára tartalmaznak követelményeket, az OTSZ pedig ennek alapján határozza meg az alkalmazási területet és az elhelyezés módját.

Biztonsági világítást és menekülési útirányjelző rendszert a következő helyeken szükséges mindenféleképpen felszerelni: olyan építményben vagy építményrészben, amely település vagy településrész ellátását szolgáló funkciót tölt be, például közigazgatási, igazságszolgáltatási, ügyészségi területek, építmények, illetve, amit a törvény vagy a kormányrendelet közhasználatú építményként határoz meg. A rendszer nem korlátozott és nem korlátozható, a használata meghatározott esetekben pedig kötelező és elkerülhetetlen.

Szerezzen be jól funkcionáló utánvilágító táblát Ön is!

Menekülő útvonal tábla, amely életeket is menthet!

menekülő útvonal táblaA legtöbb épületben találkozhatunk a menekülő útvonalat jelző táblákkal, melyek vészhelyzetesetén, az ott tartózkodók részére,elengedhetetlen irányítási információt nyújtanak. Amennyibe ismeretlen helyen vagyunk, sok időbe kerülhet, míg felfedezzük a terepet, és megtudjuk, merre induljunk el, melyik irányban vannak a kijáratok, illetve hogyan érhetük el azokat a leggyorsabban. Veszélyhelyzetben minden másodperc számít, a gyors cselekvés és a megfelelő kiürítés- épületen belül tartózkodók kijutása, illetve azt követően biztonságos helyen történő gyülekezése- általában szükséges ahhoz, hogy ne történjen nagyobb tragédia és senki ne sérüljön meg. Az irányítási információ hiánya zavarhoz, a zavar pedig pánikhoz vezethet, amely mind csökkentheti a biztonságot, illetve baleseteket okozhat.

Ennek érdekében fejlesztették ki a menekülő útvonal táblákat, melyek gyors út-, iránymutatást adnak, hogy minél hamarabb elhagyják az épületet a bent tartózkodók. A táblákat mindenki felismeri, hiszen az ábra egyértelműen jelzi az útvonalat. Azonban nem elég az erős zöld kontraszt szín használata, a jogszabályi háttér előírja, hogy mely helyeken, illetve milyen kockázatok esetén elengedhetetlen feltétel az, hogy a menekülő útvonal táblát, vagy menekülési útirányt jelző rendszert, illetve azok rendszerelemeit és a tűzoltó berendezésekkel kapcsolatos,tűzvédelmi jelzőtáblákat kötelező fotólumineszcens, fluoreszkáló, utánvilágító verzióban kötelező használni. Mindezt annak érdekében, hogy akár sötétben, áramszünet esetén is könnyedén elhagyhassák az embereka létesítményt/elfoglalt területet/ baleset helyszínét stb.. ezáltal hatékony kiürítés valósulhasson meg és a bent tartózkodók biztonságos területre menekülhessenek.

Amennyiben Önnek is szüksége van menekülő útvonal táblákra, menekülési útirányt jelző rendszerre a tökéletes biztonság érdekében, kérjük, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Újdonság! Pr termékcsalád

Kedves Partnereink!

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az eddig sem csekély termékpalettánk tovább bővült a Pr bőrvédő, és kézápoló termékeivel.

 

A termékeket közvetlenül innen érheti el:

http://www.robotex.hu/termeklista/Borvedelem_kezapolas-187

 

Várjuk szíves megrendelését!

Roboteam

 

  

 

 

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Partnereink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket ünnepi nyitva tartásunkról:

   

2016.03.14.-től 2016.03.15.-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2016.03.16. 8:00 órakor.

 

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

 

Szombati nyitva tartás

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy március 5-én szombaton szaküzletünk 8 és 14 óra között lesz nyitva.

Várjuk Önöket szeretettel.

Roboteam

AKCIÓ!

Tisztelt Partnerünk!

2015. november 23-tól december 20-ig netto 20.000,- Ft fölötti webáruházunkban vásárolt táblákra (kivéve horganyzott KRESZ-táblák) és Robotex kiadású nyomtatványokra  

5 % engedményt adunk.

(A különböző engedmények nem  vonhatók össze.)

Roboteam

 

 

FIGYELEM!

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a korábban használt  veszélyes anyagok tárolására szolgáló GHS matricák, piktogramok  2015. június 1-től már  keverékeknél sem használhatók.

Házhoz szállítás AKCIÓ - meghosszabítva

Figyelem! Akciónkat visszavonásig meghosszabbítjuk!

Amennyiben rendelésének nettó végösszege meghaladja az 50 000 forintot, MAGYARORSZÁG egész területén ingyenesen kiszállítjuk futárszolgálattal rendelését. ( Kivételt képeznek az akció alól kétszárnyú tábláink, illetve fém/lemez anyagú KRESZ jelzéseink, amelyeknél továbbra is szállítási költséget számolunk fel)

Éljenek a lehetőséggel! 

Várjuk megrendelésüket!

Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek jelzései

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk, hogy a TvMi által előírt tűzvédelmi jelzések szaküzletünkben kaphatók.

Roboteam 

Tűzoltó készülék kézikönyv

Megváltozott a tűzoltó készülékek szabályozása. Hova, milyen készüléket kell elhelyezni? Mi az oltóanyagegység? Hogyan határozzuk meg? Hogyan választhatjuk ki a megfelelő készülékeket? Hogyan kell jelölni, nyilvántartani, ellenőrizni, karbantartani? Kinek, milyen kötelezettségei vannak? Szakmai információk 250 oldalon.

Kinek szól?

 • készülék üzembentartóknak
 • készülék felülvizsgálóknak
 • készülék karbantartóknak
 • tűzvédelmi mérnököknek
 • a tűzvédelmi hatóságnak
 • tűzvédelmi szakértőknek

Ára bruttó:  2.600,- + 5 %  áfa Ft + postaköltség 

 

ÚJ TŰZVÉDELMI NYOMTATVÁNYAINK!

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy új tűzvédelmi nyomtatványokat jelentettük meg.

 

 1. Tűzvédelmi iratminták. Kisvállalkozások - felülvizsgálatok
 2. Tűzvédelmi iratminták. Nagysvállalkozások - felülvizsgálatok
 3. Tűzvédelmi iratminták 5 éves nyomáspróbák, nyilvántartások

Fenti nyomtatványok megrendelhetők, illetve  szaküzletünkben azonnal kaphatók.

 

 

    

Új OTSZ

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 2014.12.13-tól hatályossá vált-

a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság létrehozásának, összetételének, feladatkörének és működésének részletes szabályairól

Az alábbi hivatkozás segítségével érhető el:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=172804.285411

Ünnepi nyitva tartás

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatni szeretnénk ünnepi nyitva tartásunkról.

   

2014. 05. 01.-től 2014. 05. 02.-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2014. 05. 05. 8:00 órakor.

2014.05.10. (Szombat) Nyitva tartás: 8:00-13:00 óráig.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

 

Türelmi idő vége- Dohányzós táblák

Tisztelt Partnereink!

FIGYELEM!
Dohányzást tiltó jelzések és Dohányzásra kijelölt helyek formai és tartalmi követelményei 2013-ban változtak. 
 

A 39/2013 (II.14.) Korm. rendeletben szabott 12 hónapos türelmi idő 2014. február 28-án lejár, így az ebben foglaltaknak nem megfelelő jelzéseket, 2014. március 1-től a hatóság nem fogadja el.

A kormányrendeletnek megfelelő jelzést azonnal tudjuk Önöknek biztosítani, emelt mennyiségű raktárkészletünkkel.

Webáruházunkban megrendelést is leadhat (klikk a címekre!):       
Dohányzásra kijelölt hely tábla
Dohányzást tiltó tábla

Rendelését segítjük és felvilágosítást is készségesen adunk telefonon, illetve lenti elérhetőségeinken!

Várjuk szíves megkeresését és megrendelését!

Roboteam

Új munkabaleseti jegyzőkönyv

Kedves Partnereink!

 

2014.január 1-től ismét változott a Munkabaleseti jegyzőkönyv.

Az MNH (http://www.ommf.gov.hu/index.html?akt_menu=220) hivatkozás segítségével elérhető!

Webáruházunkban megrendelhető:

http://www.robotex.hu/termek/UJ_Munkabaleseti_jegyzokonyv-8773

Üdvözlettel:

Roboteam

Ünnepi nyitva tartás

Tisztelt Partnereink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket év végi rendünkről.

2013.12.07. (Szombat) Nyitva tartás: 8:00-13:00 óráig.

Egyedi termékek rendelését 2013.12.09.-ig tudjuk felvenni.

2013.12.20.-án 12:00 óráig várjuk Önöket.

2013. 12. 21.-tól 2014. 01. 05.-ig szaküzletünk zárva tart. 

Nyitás: 2014. 01. 06. 8:00 órakor.

Várjuk Önöket szeretettel!

Roboteam

FIGYELEM! Már rendelhető

Hiánypótló kiadványunk, a gépi targonca üzemviteli dokumentuma már megérkezett szaküzletünkbe és az alábbi hivatkozás megrendelhető a termék:

 

http://www.robotex.hu/termek/Gepi_hajtasu_targonca_uzemviteli_dokumentuma-9321

FIGYELEM! Új hiánypótló nyomtatvány

2012. novemberben – a korábbi MSZ 16226:1985 szabvány helyett – megjelent a

Gépi hajtású targonca üzemviteli dokumentuma” című MSZ 16226:2012 szabvány.

Az MSZ 16226:2012 szabvány előírja, hogy:

-         a targonca üzembe helyezésekor fel kell fektetni az azonosító adatok, az üzemvitellel kapcsolatos adatok, a főbb műszaki jellemzők, az időszakos vizsgálatok, a fődarabcserék, a javítások és a működési idő nyilvántartására alkalmas üzemviteli dokumentumot;

-         az üzemviteli dokumentum nem helyettesíti a gépkönyvet és az emelőgépnaplót;

-         az üzemviteli dokumentumot a targonca teljes élettartama alatt folyamatosan vezetni kell és meg kell őrizni a gép selejtezése után még 5 évig;

-         az üzemviteli dokumentumot bérelt targonca esetén a bérlet befejezése után a bérbeadónak vissza kell adni, eladás esetén a vevőnek át kell adni,

-         az üzemviteli dokumentum mellékleteként kell megőrizni az üzembe helyezési eljárás jegyzőkönyvét, az időszakos vizsgálatok jegyzőkönyvét, a kicserélt szerkezeti egységek műbizonylatát, a karbantartó (javító) nyilatkozatát, az esetleges eltérési engedélyeket, az üzembe helyezési engedélyt visszavonó dokumentációt stb.;

 

-         a szabvány közzététele előtt üzembe állított targonca korábban használt üzemviteli dokumentumát csatolni kell az MSZ 16226:2012 szabvány szerinti üzemviteli dokumentumhoz;

-         az üzemviteli dokumentumba csak az adott targonca üzemeltetője vagy írásban meghatalmazott képviselője írhat be.

 

A szabvány előírása szerint minden, még a korábban üzembe helyezett targoncát is el kell látni az MSZ 16226:2012 szabványban előírt üzemviteli dokumentummal.

Az NMH MMI országos hatósági ellenőrzési tervében – a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervei tervezett ellenőrzései között – munkavédelem területén 2013. II. félévben az „Emelőgépek üzemeltetésének ellenőrzése”című célvizsgálat is szerepel.

A célvizsgálat indokolása szerint az emelőgépek üzemeltetésének ellenőrzését az indokolja, hogy 2012-ben a beérkezett azonnali jelentések alapján megállapítható volt, hogy szabálytalan emelőgép üzemeltetéssel, teheremeléssel, anyagmozgatással kapcsolatban 5 halálos és 12 súlyos (csonkolásos, életveszélyes) kimenetelű munkabalesetet jelentettek be.

Az ellenőrzéssel érintett kötelezettséget előíró vonatkozó jogszabály a 47/1999. (VIII. 4.) GM rendelettel hatályba léptetett Emelőgép Biztonsági Szabályzat, továbbá az adott géptípusra, munkaeszközökre, valamint a felülvizsgálatokra vonatkozó szabványok.

A tervezett ellenőrzések száma: A célvizsgálat időtartama alatt felügyelőnként 10 munkáltató.

Az ellenőrzések döntően a tartalmi szempontok vizsgálatára terjed ki, a jogszabályokban, szabványokban előírt dokumentációk vizsgálatát konkrét hiányosságok feltárása esetén indokolt elvégezni.

 

A ROBOTEX Kft. az MSZ 16226:2012 szabvány előírásait figyelembe véve elkészíti a gépi hajtású targonca üzemviteli dokumentumát olyan formában, hogy az előírt bejegyzések sokasága miatt szükséges oldalakat többszörözve helyezi el a kiadványban.

 

Ez a kiadvány abban segít Önnek, hogy ha van gépi hajtású targoncája – amelyet el kell látnia az új üzemviteli dokumentummal –, akkor azt a lehető legegyszerűbben tehesse meg.

 

A nyomtatványra előrendelést felveszünk!

ROBOTEX ( info@robotex.hu, +36-1-350-1236)

Szombati nyitvatartási rend

Kedves Partnereink!

 

2013.08.24-én (Szombaton) szaküzletünk zárva tart.

2013.08.26-án 8:00-tól várjuk Önöket!

Szép napot és jó hétvégét kívánunk!

Üdvözlettel: Roboteam

Szaküzletünk 2013.08.14-én (Szerdán) áramszünet miatt zárva tart

Tisztelt Partnereink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy szaküzletünk áramszünet miatt 2013.08.14-én zárva tart. Megértésünket köszönve: Roboteam

Fokozott figyelemmel az utakon

Sajnos az utóbbi napokban igen sok az utakon a baleset, ezért kérjük minden Partnerünket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen! Az autóvezetőnek a gyalogosokra nagyon kell vigyázniuk, mert a meleg miatt jóval türelmetlenebbek.

Vigyázzanak Magukra és egymásra!

VÉD-tech kiállítás összefoglaló

Köszönjük minden kedves Partnerünk látogatását a VÉD-tech szakkiállításon! Idén igen sok kiállítót és látogatót vonzott a rendezvény. Reméljük, hogy hasznos információkkal és kapcsolatokkal gazdagodtak Önök is.

A kiállításról készült képek facebook oldalunkon elérhetők:

https://www.facebook.com/pages/Robotex-Kiad%C3%B3i-%C3%9Czlet%C3%A1g-Kft/133566890047200

Üdvözlettel:

Roboteam

Megjelent új katalógusunk

Örömmel értesítjük kedves Partnereinket, hogy megjelent új táblakatalógusunk. Bővebb tartalommal, új termékekkel elérhető weboldalunk ( főoldal) bal oldalán, vagy az alábbi hivatkozásra kattintva:

http://www.robotex.hu/katalogusok/Robotex_Katalogus_2013_vedett.pdf

Amennyiben nem találja árlistánkban a termék méretét vagy árát, kérje telefonon, faxon, emailen kollégáink segítségét!

Várjuk megkeresésüket!

Üdvözlettel:

Roboteam

FIGYELEM ÚJ RENDELET

 

A dohánytermékek törvényi szabályozása céljából elkészült a 39/2013 (II.14.) Korm. rendelet, amely 2013.03.01-től hatályos.  Az általános rendelkezések után, a dohányáru gyártására tér ki, valamint dohánytermékek behozatalára Európai Unió más tagállamából. Megfogalmazza továbbá a határértékeket, amelynél a szabad forgalomba bocsátott cigaretta nem tartalmazhat többet (a) 10 mg kátrányt, b) 1 mg nikotint, c) 10 mg szén-monoxidot). Ezután kitér a jelölésre és szabályozza, a fogyasztói csomagolási egység tartalmi elemeit. Tilos a csomagoláson olyan képi, vagy más jelzés, olyan márka,  vagy arra utaló szöveg, amely azt sugallja, hogy az adott dohánytermék kevésbe ártalmas más dohányterméknél. A továbbiakban a forgalomba hozatal feltételeire, exportjára, piacfelügyeletére, adatszolgáltatására foglalkozik.
 
A Korm. rendelet a dohányzási korlátozással érintett, valamint a dohányzásra kijelölt helyeket, helyiségeket, közterületeket, valamint nem dohányzó intézményéket mellékletében meghatározott formájú és tartalmú jelzéssel kell ellátni, amely kötött betűkészletű és minimum A/4 ( 210x297 mm) méretű. Itt kell megemlítenem, hogy azokat a jelzéseket, amelyek nem elégítik ki a rendelet mellékletében megfogalmazott kritériumokat, 2014. március 1-ig kell le kell cserélni.
 
A termékeket webáruházunkban az alábbi hivatkozás segítségével érheti el:
 
 
Üdvözlettel:
Roboteam

Utánvilágító táblákról, rendszerekről

 

Az utánvilágító szó bár furcsán hangzik, elég jól kifejezi az ilyen termékek, táblák, rendszerek fő terméktulajdonságát.

Helyes az állítás, hogy elsötétedés után világít az utánvilágító rendszer? Nem teljesen, hiszen bár valóban elsötétedés után lesznek láthatóak az utánvilágító jelek, táblák, rendszerelemek, a fényenergiát folyamatosan bocsátják ki, így nem csak elsötétedés után világítanak.

Az utánvilágító rendszerek tervezésével, kialakításának fő szempontjaival az MSZ ISO 16069 szabvány foglalkozik. Fogalom meghatározásai között szerepel a foszforeszkálás, amelyet késleltetett fotólumineszkálásként definiál, amely egy közbülső energiaszinten való energiatárolással valósul meg. Ez a megfogalmazás nagyon szakszerű, de úgy gondolom egyszerűbben is meg lehet magyarázni az utánvilágítás lényegét. Mindenféleképpen ajánlatos az alapanyagból kiindulni. Mitől speciális? Miért világít? Hálózatra kell kötni? E három kérdésre válaszolva világossá válik az utánvilágító táblák, rendszerek működési elve. Azért speciális az alapanyag, mert fényre reagáló fotólumineszcens pigmenteket tartalmaz, amelyek magukba gyűjtik (szívják) a természetes vagy mesterséges fényenergiát, és azt hosszú időn keresztül bocsátják ki, így világítanak, ez tulajdonképpen a fotólumineszkálás, vagy utánvilágítás. Hálózatra nem kell kötni, sőt nem is lehet az utánvilágító táblákat, jelzéseket. Olyan eset előfordulhat, hogy az utánvilágító rendszerelem mellé, vagy közvetlen közelében kiépítenek egy hálózatra csatlakozó fényforrást, amely az utánvilágító jelzés feltöltődéséhez szolgáltatja a kellő fényenergiát.

Miután az utánvilágító táblák működési mechanizmusát megvizsgáltuk, határozzuk meg, hogy mi az utánvilágító tábla, utánvilágító jelzés, utánvilágító rendszerelem, utánvilágító rendszer. Az utánvilágító rendszer is utánvilágító táblákból, utánvilágító jelzésekből áll, mégis annyival több, hogy ezeket a jelzéseket kiegészítik különböző utánvilágító csíkok, utánvilágító festékek, utánvilágító padlójelölő rendszerelemek. Gondoljunk csak egy berendezésre, amely a menekülési útirányt jelző rendszer ( safety way guidance system= swgs) közvetlen szomszédságában található. Elsötétedés esetén veszélyforrást jelenthet, ezért már az érvényben lévő OTSZ (28/2011) is kötelezővé teszi az ilyen berendezések, tereptárgyak éleinek, sarkainak utánvilágító csíkkal, vagy utánvilágító festékkel történő jelölését 396.§ (2). A szabvány és az OTSZ is különbséget tesz alacsony, középmagas, és magas elhelyezés között. Az alacsony elhelyezés utánvilágító menekülési útirányt jelző rendszereknél igen jelentős, hiszen tűz esetén a füstképződés miatt a magasan elhelyezett utánvilágító rendszerelemek, a keletkező és egyre vastagabb füstréteg miatt nehezen észlelhetővé, majd láthatatlanná válnak.

Folytatatjuk.

Utánvilágító táblákról, rendszerekről 2.

 

Az MSZ ISO 16069 szabvány és a hatályos OTSZ (28/2011) is különbséget tesz a különböző utánvilágító rendszerelemek elhelyezésben. Az előző cikkben már érintettük az elhelyezéséket és az alacsony elhelyezés jelentőségére is kitértünk. Most azt nézzük meg, hogy a szabvány , majd az OTSZ hogyan tesz különbséget a különböző elhelyezések között.  Magas elhelyezés (high location), az a telepítési hely, amely a padlószint felett 1,8 m-nél nem alacsonyabb, vagy a mennyezeti szinten található.  Alacsony elhelyezés ( low location) a padlószinten vagy a feletti kis magasságban lévő biztonsági jelek, utánvilágító rendszerelemek ( utánvilágító csíkok, utánvilágító táblák) elhelyezésére szolgáló telepítési helyek. Középmagas elhelyezés (intermediate location) a magas és az alacsony elhelyezés között található, jellemzően a biztonsági jelek, utánvilágító SWGS (Safety way guidance system: menekülési útirányt jelző rendszer) szemmagasságban történő telepítését teszi lehetővé. Most lapozzuk fel az OTSZ-t a 399.§-nál és vizsgáljuk meg ebben az esetben is, hogy, hogyan kategorizál a rendelet. Magasan telepített biztonsági jelek esetén, azok legalább 1,8 m magasságban, de legfeljebb a füstmentes levegőréteg felső határáig kell rögzíteni (tehát itt nem kerül említésre a mennyezeti szint).  A füstmentes levegőréteg megállapítása nem annyira könnyű és egyértelmű feladat, ezért az új OTSZ-nél elképzelhető, hogy ez a definíció változni fog. A magasan telepített utánvilágító jeleknek közepes (10 méter) és nagy (30 méter) távolságról is láthatónak, felismerhetőnek kell lenniük. A magasan telepített utánvilágító jeleket kell elhelyezni a kijárati ajtók fölé, valamint minden irányváltozási pontra egyaránt. A telepítésnél ügyelni kell, hogy a menekülési út bármely pontjáról egy jelnek minimum láthatónak kell lennie; ez a feltétel garantálja ugyanis azt, hogy, az utánvilágító menekülési útirányt jelző rendszer folytonos biztonsági, irányítási információt nyújtson.  Középmagasan telepített utánvilágító biztonsági jelek a magasan és alacsonyan telepített utánvilágító jelek között találhatóak. Ezen utánvilágító jelek maximális telepítési magassága 1,8 méter, jellemzően szemmagasságban helyezkednek el, vagy ahol azt a veszélyforrás igényli. Középmagasan telepített utánvilágító biztonsági jeleket közlekedési utakon és elsősorban azokon a területeken használandók, ahol nem, vagy csupán elenyésző füstképződéssel kell számolni (az ott tárolt és beépített anyagok, berendezési tárgyak alapján), amennyiben tűz ütne ki. Az alacsonyan telepített utánvilágító biztonsági jelek a padlószinten, vagy a padlószinttől kis magasságban (a vonatkozó szabvány szerint- MSZ ISO 16069- kell telepíteni). Az így telepített utánvilágító jeleknek, rendszerelemeknek legalább 30 méter hosszúságban kell a menekülési útirányt mutatniuk, továbbá 5 méteren felül felismerhetőnek kell lennie az utánvilágító biztonsági jelnek. Alapvetően az alacsonyan telepített utánvilágító jel a magasan telepített utánvilágító jelzések kiegészítéseként használható, illetve olyan helyiségekben (az ott tárolt anyagok, eszközök, berendezési tárgyak füstképző tulajdonságai miatt) kell alkalmazni, ahol tűz esetén nagyon erős füstképződéssel kell számolni.

Folytatjuk.

Utánvilágító táblákról, rendszerekről 3.

 

Az utánvilágító menekülési útirányt jelző rendszerek (SWGS=safety way guidance system) szabványosításának szükségszerűsége az MSZ ISO 16069 szabvány elején is megfogalmazásra kerül. A munkaerő vándorlása, utazási mozgékonyság növekedése egyaránt indokolja azt, hogy a meneküléshez, veszélyhelyzetek azonosítására, vagy éppen elkerülésére vonatkozó biztonsági információk és utasítások, a különböző nemzetiségűek, külföldi munkavállalók számára is érthetőek és követhetőek legyenek. Az utánvilágító táblákból/biztonsági jelekből, csíkokból/vezetővonalakból, jelekből/iránymutatóból álló menekülési útirányt jelző rendszer fő célja, hogy járuljanak hozzá ahhoz, hogy az elfoglalt területet az emberek hatékonyan kiürítsék és szükség esetén a kijelölt biztonságos területen (gyülekezési hely) gyűljenek össze. A jól kialakított SWGS járulékos haszonnal is jár, ugyanis segíti a mentőcsapatokat és tűzoltókat is a hatékony kiürítésben. Az MSZ ISO 16069 előírja, hogy SWGS (akár utánvilágító/foszforeszkáló, akár villamos táplálású/akkumulátoros) minimum 60 percig legyen hatékony, amely jelentősen meghaladja a várható kiürítési időintervallumot.  Alacsony elhelyezés ( LL= Low location) utánvilágító rendszerek esetén olyan helyiségekben indokolt, ahol nagymértékű füstképződéssel kell számolni (például az ott tárolt anyagok miatt). A padlón elhelyezett utánvilágító rendszerelemeknél kifejezetten ügyelni kell, hogy azok csúszásmentesítettek legyenek, ugyanis ennek hiányában telepítéskor újabb veszélyforrást hozunk létre. 

Padlón történő telepítésre az alábbi terméket ajánljuk:

http://www.robotex.hu/termek/Padlojelolo_nyil-9038

Tűzcsap jelző tábla jelentése ( medence, kút)

 

Mindennapi látjuk ezeket a táblákat, azonban fontos, hogy a jelek mögöttes jelentésével is tisztában legyünk.

A tűzivíz források (tűzcsap, sekély kút, mélykút, medence) tábláin rövidítéseket találunk a szerelvények rendeltetésére vonatkozóan, amelyek az alábbiak:

T tűzcsap; M medence; hT habtűzcsap; E 52 mm kiömlőnyílású tűzcsap;K kút.

A T (tűzcsap) után szereplő szám azt jelöli, hogy mekkora a névleges átmérője (mm-ben) annak a nyomócsőnek, amelyre ezt a tűzcsapot csatlakoztatták.

Az M (medence) utáni szám a medence űrtartalmát fejezi ki m3-ben, a három számjegy miatt, így 999 m3-ig van lehetőség. Amennyiben a medence űrtartalma 1000-1999 m3, első két számjegy üresen marad, a harmadik számjegy 1-es lesz. Amennyiben a medence űrtartalma 2000-2999 m3, első két számjegy üresen marad, a harmadik számjegy 2-es lesz. Amennyiben a medence űrtartalma 3000-3999 m3, első két számjegy üresen marad, a harmadik számjegy 3-es lesz.

A K (kút) utáni számjegyek azt mutatják, hogy a talajszinttől mérve milyen mélyen van méterben a kút átlagos vízszintje. Sekély kútnak kell tekinteni, ha ez a szám maximum 6, ellenkező esetben mélykút.

A háromágú nyíllal a vízforrás táblától mért távolságát jelöljük méterben és deciméterben. Tehát azt, hogy a táblától jobbra/balra, illetve előre hány métert kell tennünk. A métert, szabvány alapján 4 centis (cm) számokkal, míg a decimétert 2,6 centis (cm) számokkal jelöljük. A táblán lent, bal, vagy jobb oldalon a kezelőszerv (szerelvényhez tartozó) nyitási irányát mutatjuk. Amennyiben a szerelvény kezelőszerve fentről nézve az óramutató járásával egy irányba nyílik, jobbra forgó nyilat helyezünk el a táblán, ellenkező esetben (óramutató járásával ellentétesen) balra forgó nyíl kerül rá. Ha E rövidítést is kell használnunk, azt csak a nyitásirányt jelző nyíllal ellentétes oldalon szabad.

Azt a tűzcsapot tilos használni, amelyen egy piros csíkkal átlósan át van húzva. A jelet (áthúzás) mindaddig alkalmazni kell, amíg a tűzcsapot szerelik és ezért víz kivételére nem alkalmas.

 

TŰZCSAP tábla elérhető itt: http://www.robotex.hu/termek/Tuzcsap_tabla-8850

MEDENCE tábla elérhető itt: http://www.robotex.hu/termek/Medence-9316

TŰZCSAP számok ívben 4 cm:http://www.robotex.hu/termek/Tuzcsap_szamok_4_cm_es_ivben-9318

TŰZCSAP számok ívben 2,6 cm: http://www.robotex.hu/termek/Tuzcsap_szamok_2_6_cm_es_ivben-9317

Új katalógus termékek

28/2011 OTSZ 585. § (1) A füstgátló ajtók önmûködõ csukódását havonta ellenõrizni kell. Az ellenõrzés elvégzését írásban rögzíteni kell.

(4) A füstgátló ajtókat „Füstszakaszhatár! Az ajtó önműködõ csukódását biztosítani kell” felirattal vagy jelzéssel kell ellátni, tartós, jól észlelhetõ és olvasható méretű kivitelben.
 
FIGYELEM! A RENDELET NEM ÍRJA ELŐ AZ UTÁNVILÁGÍTÓ JELZÉS SZÜKSÉGESSÉGÉT!
 
A terméket megvásárolhatja az alábbi hivatkozás segítségével:
 
 
Várjuk megrendelésüket!

Új Munkabaleseti Jegyzőkönyv

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság tájékoztatása alapján2013. január 1-től hatályos 5/1993. (XII. 26.) MüM rendeletben megjelent munkabaleseti jegyzőkönyv mintát kell használni, a 2013. január 1. után bekövetkezett munkabalesetek bejelentésére.

A nyomtavány már megvásárohat!

Elérés webshopban itt: http://www.robotex.hu/termek/UJ_Munkabaleseti_jegyzokonyv-8773

Várjuk szíves megrendelésüket!

Év végi munkarendünk

Tisztelt Partnereink!

Év végi nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul:

2012. december 1.   (szombat) zárva
2012. december 15. (szombat) zárva
2012. december 24. (hétfő) zárva
2012. december 31. (hétfő) zárva

Utolsó munkanap: 2012. december 21. 13:00-ig tartunk nyitva.

2012.december 27.- 2012. december 31. zárva tartunk.

Leltár miatt zárva:  2013. január 2.- 2013. január  4.

Nyitás: 2013. január 7. 8:00

Várjuk Önöket!

Üdvözlettel:

Roboteam

Utánvilágító tábla vagy akkumulátoros világító tábla

Sokszor felmerül a kérdés, hogy melyik megoldásra essen a választás; akkumulátoros világító rendszer kiépítésére, vagy utánvilágító rendszer telepítésére.  Pro és kontra érvek mindkét rendszer esetében felsorolhatóak. Nem is ezek felsorolása a cél most, hanem, az utánvilágító rendszer főbb jellemzőinek összefoglalása. Az utánvilágító tábla alapanyaga olyan speciális fotoluminszcens pigmenteket tartalmaz, amelyek a fény energiáját, természetes, vagy mesterséges fényforrásból „felveszik”, és hosszú időn keresztül raktározzák (fényelhalási ideig), és mindeközben világító zöldes- sárgás fény formájában kibocsátják. Az utánvilágító rendszer egyik nagy előnye pont a fenti utánvilágító felület működési elvéből következik: külön áramforrást nem igényel, tehát nem kell hálózatba kötni, a rendszer miatt a már kialakított helyiséget/épületet/létesítményt nem kell újra/átkábelezni. Természetesen az utánvilágító rendszer működésének biztosítása érdekében a feltöltődéshez mesterséges, vagy természetes fényforrás továbbra is szükséges. További pozitívum, hogy a villamos (akkumulátoros) táplálású menekülési útirányt jelző rendszerek biztonságos működését, a hatályos OTSZ alapján (28/2011. (IX.6.) BM rendeletaz Országos Tűzvédelmi Szabályzatról) legalább havonta egy alkalommal ellenőrizni kell, amelyet ellenőrzési naplóban, írásos módon vezetni kell, valamint az ellenőrzés során feltárt meghibásodott részek, elemek cseréjét biztosítani kell. Az ellenőrzés jellemzően a tűzvédelmi megbízott feladata. Ezen ellenőrzési kötelezettség alól mentesül az, aki utánvilágító rendszert működtet, ugyanis itt a gyártó által meghatározott időközönként szükséges a rendszert ellenőrizni.  Robotex által gyártott/forgalmazott utánvilágító táblák, utánvilágító jelek, utánvilágító csíkok esetében az ellenőrzést a szemlék, bejárások során kell megejteni.

Utánvilágító termékek

Utánvilágító menekülési útirányt jelző táblák MSZ 16069 szerint.

Külön áramforrást nem igénylő, a sötétben világító, speciális pigmenteket tartalmazó felület, amely a természetes, vagy mesterséges fényt/fényenergiát magába „szívja”, és azt hosszú időn keresztül bocsátja ki. A tábla vastagsága 1-1,5 mm, fúrható, csavarozható, de öntapadós hátoldala segítségével, viszonylag homogén, sík felületre könnyen felragasztható.

Utánvilágító felületünk hatósági kérésre bevizsgáltattuk, TÜV Rheinland akkreditált laboratóriumában történt a vizsgálat, amelyről az intézet megfelelőségi tanúsítványt állított ki. Ezt elkérheti a tűzoltó az esetleges ellenőrzés során.

Az utánvilágító rendszer karbantartása lényegesen egyszerűbb, mint az akkumulátoros lámpákat tartalmazóké, mert nem igényel rendszeres karbantartást, ellenőrzéseket.

A termék készítésekor UV-stabil festékkel dolgozunk. 

http://www.robotex.hu/termeklista/Robotex_utanvilagito_tablak_TUV_Rheinland_Megfelelosegi_Tanusitvannyal-171 

Új dohányzást tiltó táblák

A piaci igényeknek megfelelően folyamatosan bővítjük dohányzást tiltó tábláink csoportját. 2012. január 1-től életbe lépett 1999. évi XLII. törvény (nem dohányzól védelméről, dohánytermékek dohányzási szabályairól)szigorodott, és a türelmi idő áprilisban lejárt.

Termékeinket a követekő hivatkozás segítségével érheti el:

http://www.robotex.hu/termekek/keres/doh

Várjuk szíves megrendelését!

Szombati munkanap

Kedves Partnereink!

Szombaton (2012.03.24.)  várjuk Önöket szaküzletünkben, amely 8:00-tól 13:00-ig tart nyitva.

Új tűzvedelmi nyomtatvány

BEÉPÍTETT TŰZJELZŐ ÜZEMELTETÉSI NAPLÓ

28/2011 (IX.6.) BM rendelet, új OTSZ alapján. 

A terméket közvetlenül itt rendelhető:

http://www.robotex.hu/termek/Beepitett_tuzjelzo_berendezes_uzemeltetesi_naplo-9261

A termék a mai naptól megvásárolható.

Várjuk megrendelését!

Újdonság! Hiánypótló nyomtatvány a Robotex kínálatában

SPRINKERBERENDEZÉS ÜZEMELTETÉSI NAPLÓ   

28/2011 (IX.6.) BM rendelet, új OTSZ alapján. 

A terméket közvetlenül innen érheti el:

http://www.robotex.hu/termek/Sprinklerberendezes_uzemeltetesi_naplo-9308

FIGYELEM! A termék már nem rendelhető a Robotex Kft.-től.
 
A kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!

3M árlista

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy az általunk forgalmazott 3M termékek (csúszásmentesítő/csúszásgátló szalagok, álláskönnyítő/ergonómikus szőnyegek, valamint szennyfogó szőnyegek) árai változtak.

Az aktuális árlista weboldalunkon hamarosan elérhető.

Kérjük Önöket, hogy az árakkal kapcsolatban szíveskedjenek ügyfélszolgálatunkon érdeklődni!

Köszönettel:

Roboteam

Fagykárok megelőzése

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a fagykárok elkerülése érdekében 2012.02.03-án (péntek) napon a csomagfeladás szünetel és előreláthatóan 2012.02.06-án kerülnek csomagok feladásra.

Megértésüket köszönjük!

 

Szigorodott a 1999.évi XLII. törvény

Nem dohányzók védelméről és dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályai

2012.január 1-től az 1999.évi XLII. törvényt módosított formájában kell alkalmazni.

A főbb változások a dohánytermékek fogyasztásának korlátozásában mutatkoznak meg.

Ünnepi nyitva tartás

Kedves Partnereink!

 

Ismertetni szeretnénk Önökkel ünnepi nyitva tartásunkat, amely 2011-ben az alábbiak szerint alakul:

2011.december 22.  8:00-14:00

2011.december 23. - 2012.január 1.  ZÁRVA

Leltár: 2012.01.02.- 2012.01.04. Szaküzlet: ZÁRVA

Nyitás: 2012.01.05. 8:00-16:00

 

Egyedi gyártású termék megrendelését (idei teljesítéssel) 2011. december 12-ig tudjuk fogadni.

 

Köszönjük az egész éves együttműködést!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Roboteam 

CSÚSZÁSVESZÉLY TÁBLA ÁRAK

Csúszásveszély tábla árak:

1-24 db-ig: 2580 Ft/db+Áfa

25 db rendelése esetén:   -10% kedvezmény

26-50 db-ig:  -15% kedvezmény

50 db felett:  -20% kedvezmény  

CSÚSZÁSVESZÉLY

Csúszásveszély

Hazánkban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a csúszásveszélyes helyek utólagos megszüntetésére, illetve a veszélyforrás azonosítására és jelölésére. Sok esetben a csúszásmentes tér létrehozása nem elég szigorúan vett követelmény a létesítés során. Jellemzően ilyenkor nem beszélhetünk pénzhiányról, általában esztétikai okok miatt sérül a csúszásmentesség. A járófelület trendek (magasfényű csiszolt járófelültetek és lépcsőburkolatok) sem kedveznek a csúszásveszély csökkentésének. Egy kész létesítménynél, nyilván nem járható út a teljes átalakítás, de utólagosan is javítható a csúszásmentesség szempontjából a helyzet. Sajnos igen súlyos zúzódásos balesetek, adott esetekben csonttörések, vagy ezeknél még komolyabb sérülések keletkezhetnek elcsúszáskor. Helyesen esni meg lehet tanulni, ezért számos sportág kifejezetten nagy hangsúlyt fektet ennek oktatására. Ugyanakkor üzemeltetőként, vagy tulajdonosként mégsem várhatjuk el, hogy csak profi sportolók lépjenek be éttermünkbe, üzletünkbe, szállodánkba. Komoly anyagai megterhelést jelenthet azon ügyfelek kárpótlása, akik minden előzetes figyelmeztetés nélkül, például az üzlethelyiségben elcsúsztak, elestek és mindeközben megsérültek. Amennyiben a sérült szeretné, jogi pert is indíthat és nagyobb anyagi kártérítést is kérhet.

Cégünk két fő területen is segítheti Partnereit csúszásveszély témakörben.

Elsőként a csak rövid ideig vagy ideiglenesen jelen lévő, és viszonylag kis felületet érintő csúszós anyagra figyelmeztető jelzésünket ajánljuk. Itt gondolhatunk egyaránt egy szalonban vizes felmosás alatt csúszóssá váló kerámia felületekre, ugyanakkor egy élelmiszerboltban, vagy egy menzán is csúszós felületeket tud létrehozni egy kilötykölt üdítő, vagy pár csepp mosószeres víz. Kétszárnyú, szétnyitható, figyelmezető táblánk előnye, hogy kis helyen is elfér, könnyen tárolható és jól látható módon figyelmeztet az esetleges veszélyforrásra. Kivitele igényes, egybefüggő, nem utólagosan felmatricázott (FIGYELEM! A konkurens termékek sok esetben, színben igencsak eltérő, öntapadós magyar nyelvű matricával kerülnek forgalomba. Árban nem kedvezőbb, kevésbé tartós és nem igényes megoldás! ) hanem egyszerre feliratozott, angol és MAGYAR nyelven egyaránt. Speciálisan a célra tesztelt festékünk igen ellenálló, dörzsölést, rakásolást is kibírja.  Kétszárnyú csúszásveszély táblánk 61,5 cm magas, fent 21cm, lent 30 cm széles, összecsukva kb.2,5 cm vastag. Igény esetén felér ellenében a csúszásveszély táblát ellátjuk saját logójával, cégnevével. Kérje személyre szabott ajánlatunkat az info@robotex.huelérhetőségen!

Kétszárnyú táblánkkal nem csúszásveszélyre, hanem más veszélyforrásra hívná fel a figyelmet (például munkagép közlekedés) számunkra nem jelent akadályt, hiszen a táblát az Ön igényei alapján akármilyen illeszkedő felirattal, illetve piktogrammal ellátjuk egyedi árképzés alapján, kérje ajánlatunkat!

Csúszásveszély tábla árak:

1-24 db-ig: 2580 Ft/db+Áfa

25 db rendelése esetén:   -10% kedvezmény

26-50 db-ig:  -15% kedvezmény

50 db felett:  -20% kedvezmény

Várjuk szíves megrendelését!

Az előbbiekben olyan terméket kínáltunk, amely a veszélyforrás hívja fel a figyelmet, de a veszélyforrást nem szünteti meg. Nyilván sokszor a veszélyforrás rövid időn belül akár magától megszűnik, például a felmosott üzlettér megszárad. Amennyiben a csúszásveszély hosszútávon veszélyforrás a megoldást már egy másik termékcsaláddal kínáljuk. Csúszásgátló szalagjaink utólag telepíthetőek és igen tartósan csúszásmentességet biztosítanak. Amennyiben a létesítés során nem sikerült csúszásmentes járófelületeket, lépcsőket létrehozni, csúszásgátló szalagcsaládunk kitűnően orvosolhatja a problémát.

Általános termékjellemzők:

Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmazható (kivételt képeznek az átlátszó termékek, amelyeket csak beltéri felhasználásra ajánlunk).

Jellemező szélessége: 2,5 cm vagy 5 cm.

18,3 m hosszú mindegyik tekercs. Figyelem! Tekercs bontására sajnos nincs lehetőség!

A termékhez kapcsolódó szolgáltatás:

Igény esetén felár ellenében telepítést is vállalunk. A részletekről érdeklődjön az info@robotex.hue-mail címen.  + 15°C alatt telepítést nem végzünk!

Főbb fajtái:

Extra erős csúszásgátló szalag: Általában ipari felhasználása jellemző, használhatják például mezőgazdasági gépek, építőipari eszközök, teherautók fellépőin. Nagyon ellenálló és durva a felülete. Csak fekete színben kapható.

Általános felhasználású csúszásgátló szalag: Felhasználása a sokszínűbb, hiszen használhatjuk lépcsőkön, mezőgazdasági vagy éppen építőipari gépeken, berendezéseken. Olyan helyeken lehet joker megoldás, ahol nincs különösebb olyan kritérium, amihez alkalmazkodnunk kellene.

Felületre alakítható csúszásgátló szalag: Amennyiben nem egyenletes felületet szeretne csúszásmentessé tenni, a felületre alakítható csúszásgátló szalag kínálja a megoldást, ugyanis akár trepni lemezre is lehet telepíteni. Használható repülőgépeknél, létráknál, fellépőknél stb.

Gumiszerű, nedves felületekre alkalmazható csúszásgátló szalag: Ezt a szalagot ajánljuk konyhai területek, jet skik, szörfdeszkák, csónakok csúszásmentesítésére. Felülete jóval érdesebb, mint a finom felületű, gumiszerű csúszásgátlónak.

Finom felületű, gumiszerű csúszásgátló szalag: A csúszásgátlást megoldhatjuk ezen szalag segítségével zuhanyzók, fürdőszobai területek, fürdőkádak esetében. Finom felülete révén, úgy teszi csúszásmentessé a felületet, hogy mezítláb is ráléphetnek.

Katalógusunkat és árainkat keresse weboldalunkon!

www.robotex.hu  

Szombati nyitva tartás

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy    a hivatalos állami munkarendnek megfelelően szaküzletünk november 5-én nyitva tart.

Nyitvatartási idő:

8:00- 12:00

Szeretettel várjuk Önöket!

Új OTSZ Kivonat- Biztonsági jelzések

Figyelem!

2011.10.06-án hatályba lépett a 28/2011. (IX.6.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról, ezáltal a 9/2008. (II.22.) ÖTM rendeletet hatályon kívűl helyezték.

A Hírek menüpont alatt, a biztonsági jelzésekkel kapcsolatos kivonatot talál az Új OTSZ-ből!

Menekülési útirányt jelző rendszert (SWGS) nagyobb létesítmények esetén felmérünk, tervezünk, illetve kivitelezünk. Igény esetén a jelzések telepítését is vállalja a Robotex Kft. 

ÚJ SZOLGÁLTATÁS

Örömmel értesítjük minden Partnerünket, hogy szolgáltatásaink körét bővítettük.

Új szolgáltatásként ADR szaktanácsadást kínálunk Önöknek, amely felöleli (a teljesség igénye nélkül) az alábbi témákat:

 • felmérés
 • dokumentáció
 • rendelkezésre állás
 • eszköz beszerzés

Amennyiben érdeklődik új szolgáltatásaink iránt, kérem keressen minket elérhetőségeink egyikén!

NÉHÁNY SZÓ AZ ADR- RŐL

 Az ADR a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályzás.  Az 1900-as években egy nagy katasztrófa rádöbbentette a szakembereket, hogy a veszélyes anyagok szállítását le kell szabályozni. A céljuk, hogy a lehető legkisebb legyen a sérülési kockázata az emberi, anyagi és környezeti világban.

 

„A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás”1957-ben jött létre Genfbe, majd 1968-tól lépett hatályba.

Magyarország 1957-ben csatlakozott, ekkor még csak törvényerejű rendeletként (1979.évi 19. törvényerejű rendelet) jelent meg hazánkban. Majd később az ADR megállapodást a 2007 évi CXX. törvény alapján tudjuk a jogrendszerünk részének

A veszélyes áru szállítás ellenőrzésére, a szabálytalan szállítás szankcionálására vonatkozó előírások:

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 20.§., az ellenőrzésre feljogosított hatóságok, a 44.§. a hatósági ellenőrzésnek mire kell kiterjednie.   Az 1/2002. (I. 11.) Korm. rendelet a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésére vonatkozó egységes eljárásról.

Az ADR előírások 2 évente módosításra kerülnek, hogy a folyamatosan bővülő vegyi és egyéb más anyagok megjelenésével összhangban legyen. ADR jogalkotói igyekeznek a megfelelő jogi hátteret megadni a biztonságos szállításhoz.

Az ADR „A” és „B” Melléklete kilenc részre van osztva. Az „A” Melléklet 1 - 7. részből, a „B” Melléklet 8. és 9.részből áll. Minden rész fejezetekből áll, minden fejezet szakaszokat, bekezdéseket és pontokat tartalmaz.

 1. rész            Általános előírások
 2. rész            Osztályozás
 3. rész             Veszélyes áru felsorolása, különleges előírások és a korlátozott ás az engedményes mennyiségben csomagolt veszélyes árukra vonatkozó menteségek
 4. rész            A csomagolásra és a tartányokra vonatkozó előírások
 5. rész            Feladási eljárások
 6. rész             A csomagolóeszközök, nagyméretű csomagolóeszközök (IBC-k), a nagycsomagolások, a tartányok és az ömlesztettáru-konténerek gyártására és vizsgálatára vonatkozó előírások
 7. rész           A szállítás feltételeire, a berakásra, a kirakásra és az árukezelésre vonatkozó előírások
 8. rész            A szállítóeszközökre és a szállításra vonatkozó előírások
 9. rész            A járművek szerkezetére és jóváhagyására vonatkozó követelménynek

 

Az ADR a veszélyes anyagot besorolja 1-1 UN szám alá és ennek megfelelően megállapítja a biztonságos szállítás feltételeit. Ide tartozik anyagok osztályozása (1-9 osztály), felelősségek meghatározása, a különböző csomagolóeszközök csoportosítása és biztonsági tulajdonságaik ismeretében az anyagokhoz sorolása, ADR jelölések és egyéb kiegészítő meghatározása (mind a csomagolóeszközökön, mind a szállítóeszközökön), szállítási feltételek megadása, szükséges okmányok és védőeszközök meghatározása, és végül de nem utolsó sorban az életünk könnyítésére szolgáló ADR mentességeket is megfogalmazza.

 

ADR jogszabályon nagyon sokoldalúak és szétágazóak, hiszen nagyon sokféle anyagot foglal magába. Ezért szakemberek képzését írja elő, akik tudják a cégeket megfelelően, és szakszerűen segíteni és támogatni egy-egy adott probléma megoldásában.

 

 

GYIK.:

Kinek kell ADR szaktanácsadót alkalmazni?

Minden olyan cégnek, amely veszélyes anyaggal dolgozik.

 

Mi számít veszélyes anyagnak?

Erre a kérdésre nem lehet egyértelműen válaszolni, a szaktanácsadó ehhez is tud segítséget adni.

 

Ha mentességgel szállítok, akkor is kell tanácsadó?

Igen, ő tudja a jogszabályi változásokat és a mentességgel kapcsolatos szabályokat, és hogy melyik anyagot milyen határoktól lehet egyáltalán mentességgel szállítani.

 

Tanácsadónak is van felelőssége?

Igen, anyagi felelősséggel tartozik a saját munkájáért

 

Van bejelentési kötelezettsége a cégnek?

Igen, NKH- hoz be kell jelenteni hogy melyik cégnek ki a tanácsadója?

 

Gépkocsivezetők oktatását ki végezheti?

Az 1.3-as oktatást elvégzi a tanácsadó (min. 2 évente), és erről bizonyítványt állít ki, viszont ettől még részt kell vennie a NKH által tartott vizsgán is. (5 évente)

Kivonat az ÚJ OTSZ-ből-Biztonsági jelek

A Belügyminiszter 28/2011. (IX. 6.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról

(Kivonat)

5. Értelmező rendelkezések, tűzvédelmi szempontból fontos biztonsági jelekre vonatkozó fogalmak

8. § E rendelet alkalmazásában:

1. Elsősegély- vagy veszélyhelyzeti jel: olyan biztonsági jel, amely az Elsősegélynyújtó helyre vezető utat vagy valamilyen mentési eszköz elhelyezését jelzi.

2. Kiegészítő tábla: a biztonsági jellel együtt alkalmazott, Kiegészítő információt adó tábla.

3. Menekülési jel: olyan biztonsági jel, amely a kijárat, vészkijárat helyét, és az épületen belül, vagy a szabadtéren

– a közlekedési (kijárati) úton – annak irányát mutatja.

4. Tűzvédelmi jel: olyan biztonsági jel, amely Tűzvédelmi berendezés, eszköz vagy tűzoltó készülék elhelyezését jelzi.

5. Világító jel: átlátszó vagy áttetsző anyagból készült, belülről vagy kívülről megvilágított, vagy fénykibocsátó anyagból

készült (utánvilágító) biztonsági jelet hordozó eszköz.

 

103. Kiürítés és mentés

291. § Az építményeket úgy kell kialakítani, hogy

a) a benntartózkodó személyeket tűz esetén gyorsan és figyelemfelkeltő módon, indokolt esetben több szakaszban tájékoztathassák, riaszthassák,

b) a benntartózkodó és önálló menekülésre képes személyek az előírt normaidőn belül biztonságos helyre vagy védett térbe távozhassanak,

c) a mozgásban, cselekvőképességben akadályozott vagy fogyatékos személyek segítséggel történő menekülése, mentése az ilyen rendeltetésű és az akadálymentesen megközelíthető épületekben, építményekben biztosítva legyen,

d) a kialakítás a kiürítési útvonalak késedelem nélküli használatát tegye lehetővé (felismerhetőség, megfelelő biztonsági jelek alkalmazása, megvilágítás, akadályok feloldása, hő- és füstmentesség, átbocsátóképesség), és

e) a benntartózkodó állatokat el lehessen távolítani.

 

136. Biztonsági világítás és jelek

396. § (1) Biztonsági világítást és menekülési útirányt jelző rendszert kell létesíteni, továbbá – kiegészítésként – a kiürítési folyamathoz szükséges látási és tájékozódási feltételeket elősegítő más olyan megoldást kell alkalmazni, mely a területen elhelyezkedő különféle tárgyakat világító biztonsági megjelölésekkel jelöli meg [gépek, berendezések, épületelemek és berendezési tárgyak sarkainak, kontúrjainak utánvilágító módon (csík, festék) történő megjelölése]

a) az „A”–„C” tűzveszélyességi osztályba tartozó építményben,

b) a legalább 2 szintes – több lakóegységet tartalmazó – lakóépület nem lakás céljára szolgáló közös használatú

tereiben,

c) a közösségi épületekben,

d) az épületek 50 vagy ennél több fő befogadására alkalmas helyiségeiben,

e) a nagy forgalmú és tömegtartózkodásra szolgáló szabadtéren és építményben, valamint

f) ott, ahol azt jogszabály vagy a Tűzvédelmi hatóság előírja.

(2) Zárt füstmentes lépcsőházakban, valamint az épületek tömegforgalmi célú helyiségeiben és azok menekülési

útvonalain biztonsági világítást kell felszerelni (a kisfeszültségű erősáramú berendezésekre vonatkozó általános

előírások szerint). Magas épületek, valamint zártfolyosós középmagas épületek menekülési útvonalain biztonsági

világítást kell létesíteni, amely az igényes fogyasztók táppontjáról is ellátható. A biztonsági világítás mellett más, olyan megoldást is alkalmazni kell, mely a kiürítési folyamathoz szükséges látási és tájékozódási feltételeket a biztonsági világításra vonatkozó műszaki követelménynek megfelelő módon, vagy azzal egyenértékű biztonságot nyújtó műszaki megoldással tudja biztosítani vagy kiegészíteni. Ilyen lehet a területen elhelyezkedő különféle tárgyak világító módon történő megjelölése ( utánvilágító fal- vagy padlójelölő csík vagy festék alkalmazásával). Az épület menekülési útvonalain a vonatkozó műszaki követelménynek megfelelő, vagy azzal egyenértékű biztonságot nyújtó menekülési útirány-jelzőrendszert kell a biztonsági világítás mellett létesíteni.

(3) Az építményt és annak tűzszakaszait, helyiségeit úgy kell kialakítani, hogy tűz esetén a bent tartózkodók megengedett időtartamon belül a veszélyeztetett területről eltávozhassanak és az építmény elhagyásával a szabadba juthassanak.

Ennek érdekében a menekülésre használható kijárati utakat az építményen belül – kivéve a családi házakat, a családi ház jellegű sorházakat, valamint a magánnyaralókat – a vonatkozó műszaki követelményben foglalt módon, vagy azzal egyenértékű biztonságot nyújtó műszaki megoldással a (4) bekezdésben foglaltak szerint biztonsági (menekülési, Tűzvédelmi és veszélyhelyzeti) jelekkel kell felszerelni.

(4) A menekülési utakon, minden menekülésre igénybe vehető kijárati, vészkijárati ajtónál és az 50 fő feletti

befogadóképességű helyiségekben a menekülési útvonalra nyíló ajtóknál a vonatkozó műszaki követelmény vagy azzal egyenértékű biztonságot nyújtó műszaki megoldás szerinti menekülési útirány jelző rendszert kell kiépíteni, mely a menekülő embereknek a teljes menekülési útvonal mentén folyamatos és következetes vizuális információt közöl biztonsági jelek segítségével a kiürítés irányáról, figyelemmel az esetleges alternatív útvonalakra is. Az építmény, épület menekülési útvonalán legalább egy menekülési útvonaljelző biztonsági jelnek minden esetben láthatónak kell lennie.

397. § (1) Minden menekülésre igénybe vehető kijárati és vészkijárati ajtót az ajtó fölé, vagy ha arra más lehetőség nincs, akkor az ajtó jobb és bal oldalán elhelyezett, az ajtóra mutató biztonsági jellel kell megjelölni. A menekülési útirányt jelölő biztonsági jelet tilos az ajtóra szerelni, mivel az ajtó nyitott állapotában a jel nem látható, így a meneküléshez szükséges információ eltűnik. (21. melléklet 1. ábra). A pánikzárral ellátott ajtókon jelölni kell azok nyitási mechanizmusát a kezelésükre utaló biztonsági jellel.

(2) A lépcsőházak, azok valamennyi lépcsőfordulója és környezete esetén legalább a lépcsők menekülés irányában lévő első lépcsőfokát el kell látni a menekülési útirányt jelző biztonsági jellel, a lépcsőházakban valamennyi szinten az adott szint számát utánvilágító vagy világító jellel kell megjelölni. A lépcsőfokokat a tömegtartózkodásra szolgáló közösségi épületekben menekülési vezetővonal-jellel kell megjelölni, valamint ott, ahol azt a Tűzvédelmi szakhatóság előírja.

(3) Az épületben elhelyezett felvonók (liftek) esetén a biztonsági felvonóknál az erre vonatkozó, hagyományos (nem biztonsági) felvonóknál pedig a „Tűz esetén a liftet használni TILOS!” biztonsági jelet kell valamennyi szinten elhelyezni. Közösségi épületekben e biztonsági jeleket angol és német nyelven is fel kell tüntetni.

(4) Menekülési útirányt jelző biztonsági jelekkel kell ellátni

a) a füstmentes lépcsőházat és az e felé vezető utat,

b) a folyosók minden kereszteződését minden irányból,

c) minden irányváltoztatást,

d) bármilyen szintváltoztatást,

e) a kötelezően előírt vészkijáratokat,

f) a menekülésre használható ablakokat, valamint

g) a szabadba vezető utolsó kijáratot (a mentésben közreműködők számára kívülről is, mely külső jelölés az épületek főbejáratánál elhagyható).

398. § (1) A menekülési útvonalakat minden esetben világító (utánvilágító vagy villamos működtetésű) biztonsági jelekkel kell megjelölni, melyeknek legalább a vonatkozó műszaki követelményben meghatározott ideig alkalmasnak kell lenniük a céljuknak megfelelő fény kibocsátására. A biztonsági világításra – a biztonsági világítási lámpatest megfelelő fényerősségének biztosítása érdekében – tilos menekülési útirányt jelző biztonsági jelet felhelyezni.

(2) A villamos működtetésű menekülési útirányt jelző lámpatesteknek saját, vagy központi szünetmentes áramforrásról kell működniük legalább a vonatkozó műszaki követelményben előírt ideig.

(3) A villamos táplálású menekülési útirányt jelző biztonsági jelek működőképességét rendszeresen, de legalább havonta próbával ellenőrizni kell, melyről ellenőrzési naplót kell vezetni. A meghibásodott elemeket (akkumulátor, fénycső) haladéktalanul cserélni kell.

399. § (1) Magasan telepített biztonsági jelek esetében a jeleket legalább 1,8 méteres magasságban, legfeljebb a füstmentes levegőréteg felső határáig kell rögzíteni. A magasan telepített biztonsági jeleknek közepes (10 méter) és nagy (30 méter) távolságból is felismerhetőnek kell lennie. Az ilyen magasságban rögzített menekülési útirányt jelző biztonsági jeleket a kijárati ajtók fölé, valamint a menekülési út minden irányváltoztatási pontjában kell elhelyezni.

A telepítésnél ügyelni kell arra, hogy az épület, a menekülési út bármely pontján, minden esetben legalább egy jelnek láthatónak kell lennie.

(2) Középmagasan telepített biztonsági jelek esetében a jeleket a magasan és az alacsonyan telepített jelek közé kell telepíteni. Az e módon telepített jelek telepítési magassága maximum 1,8 méter, általában szemmagasságban, vagy ahogy azt a veszélyforrás igényli. Középmagasan telepített biztonsági jeleket elsősorban a közlekedési utakon és az olyan helyiségekben kell kiépíteni, ahol egy esetleges tűzben nem, vagy csekély mértékben kell füstfejlődéssel számolni az ott tárolt, beépített vagy elhelyezett anyagok, berendezési tárgyak alapján.

(3) Alacsonyan telepített biztonsági jelek esetében a biztonsági jeleket a padlószintre vagy a padlószinttől kis magasságban a vonatkozó műszaki követelménynek, vagy azzal legalább egyenértékű biztonságot nyújtó megoldásnak megfelelően kell telepíteni. Az alacsonyan telepített biztonsági jeleknek legalább 30 méter hosszúságban kell az útirányt mutatniuk, és a biztonsági jeleknek 5 méter távolságból felismerhetőnek kell lenniük.

Alacsonyan telepített biztonsági jeleket a közlekedési utakon a magasan telepített jelzések kiegészítéseként vagy az olyan helyiségekben kell alkalmazni, ahol az ott tárolt anyagok, eszközök, valamint az ott található berendezési tárgyak miatt egy esetleges tűzben nagyon erős füstfejlődéssel kell számolni.

400. § (1) Alacsonyan telepített biztonsági jeleket kell létesíteni – a füstmentes lépcsőházak kivételével – az alábbi esetekben

a) kétszintesnél magasabb és 2000 m2-nél nagyobb szintenként összesített alapterületű közösségi épületek menekülési útvonalain,

b) zenés táncos szórakozóhelyek 50 fő feletti befogadóképességű helyiségeiben és menekülési útvonalain,

c) tömegtartózkodásra szolgáló helyiségekben, és

d) tömegtartózkodásra szolgáló építmények menekülési útvonalain.

(2) A biztonsági jelek telepítésénél minden esetben figyelembe kell venni a helyiség belmagasságát, valamint az ott található anyagok füstfejlesztő képességét. Azokban a helyiségekben, ahol ezek alapján alacsonyan vagy középmagasan telepítendő a menekülési útirányt jelző rendszer, ott a kijárati ajtók két oldalán, a padló szint közelében, legfeljebb azonban 2,0 méteres magasságban kell a kijárati ajtót megjelölni.

(3) Kijárati ajtók megjelölésénél a biztonsági jelet – magasan telepítendő menekülési útirányt jelző rendszer esetében – az ajtók fölé 2–2,5 m magasságban kell felszerelni.

(4) A közlekedési folyosókon elhelyezendő biztonsági jelek ajánlott szerelési magassága 1,7–2,0 méter.

(5) Az épület átalakítása, felújítása, átépítése, egyes kijárati útvonalak bármely okból (felújítás, átrendezés) történő időleges vagy tartós használaton kívül kerülése esetén az ezen okból téves jelzést adó menekülési útirány-jelzések működését letakarással, kikapcsolással, leválasztással, vagy bármely más hatásos műszaki megoldással szüneteltetni kell.

401. § (1) Az építmény kiürítése és az ott keletkezett tűz jelzése, továbbterjedésének megakadályozása, valamint felszámolása során használható Tűzvédelmi eszközöket a 398. § (1) bekezdésben foglaltaknak megfelelő világító biztonsági jelekkel kell megjelölni.

A Tűzvédelmi eszközök szempontjából kiemelten kell kezelni

a) a kézi és hordozható tűzoltó készülékeket,

b) a fali tűzcsapokat, tűzcsapszerelvény szekrényeket és azok környezetét, valamint

c) a kézi tűzjelzésadókat, a tűzjelző telefont.

(2) A biztonsági jelek elhelyezésének változatait a 21. melléklet 2. ábrája tartalmazza.

(3) Azokat a jeleket adó eszközöket, amelyek villamos táplálásúak, tartalék energiaforrással kell ellátni úgy, hogy a hálózati energia kimaradása ne okozza azok működésképtelenségét.

(4) A biztonsági jel mérete és elhelyezése feleljen meg a vonatkozó műszaki követelménynek, vagy azzal legalább egyenértékű biztonságot nyújtson.

402. § (1) Ha a felismerési távolság 25 méternél nagyobb, úgy a megfelelő piktogramot tartalmazó előjelző és iránymutató biztonsági jelet kell alkalmazni a felismerési távolságon belül az épületen belül és szabadtéren egyaránt.

(2) A Tűzvédelmi eszközök helyét jelző biztonsági jeleket az eszköz, felszerelés felett, legalább 1,8 méteres magasságban, legfeljebb a füstmentes levegőréteg felső határáig kell elhelyezni úgy, hogy azok a helyiségben lévő legnagyobb távolságról is könnyen felismerhetőek legyenek. A biztonsági jel rögzítési magasságát a 21. melléklet 3. ábrája szemlélteti.

 

403. § (1) Az építmény kiürítése során szükséges, vagy esetleg szükségessé váló Elsősegély- vagy veszélyhelyzeti eszközöket, felszereléseket a 398. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelő utánvilágító vagy világító biztonsági jelekkel kell megjelölni.

 A veszélyhelyzetben fontos eszközök közül kiemelten kell kezelni

a) az Elsősegély felszereléseket, orvosi szobát,

b) a hordágyakat,

c) az önmentő eszközöket, valamint

d) a légzésvédelmi eszközöket, készülékeket.

(2) Az Elsősegély- és veszélyhelyzeti biztonsági jeleket az eszköz, felszerelés felett legalább 1,8 méteres magasságban, legfeljebb a füstmentes levegőréteg felső határáig kell elhelyezni úgy, hogy azok a helyiségben lévő legnagyobb távolságról is könnyen felismerhetők legyenek.

404. § A kiürítés, valamint a tűzoltói beavatkozás során fontos Tűzvédelmi eszközöket, berendezéseket a 398. §

(1) bekezdésében foglaltaknak megfelelő világító vagy megvilágított módon, biztonsági jelekkel (piktogrammal és szükség szerint Kiegészítő felirattal) kell ellátni. Kiemelten kell kezelni

a) a kézi indítású tűzoltó, Tűzvédelmi eszközök kezelő szerkezeteit (hő- és füstelvezető, gázzal oltó),

b) a sprinkler központok bejáratait, a központon belül az egyes kezelő szerkezeteket és azok környezetét, valamint

c) a kulcsszéfeket és környezeteit.

163. Tűzoltósági kulcsszéf

436. § (1) Kulcsszéfeket kell telepíteni,

a) a 10 000m2-nél nagyobb alapterületű, „A”–„C” tűzveszélyességi osztályba tartozó ipari, mezőgazdasági, termelő, tároló és feldolgozó létesítmények esetében,

b) bármely rendeltetésű magas közösségi épületben,

c) a 6000 m2-nél nagyobb alapterületű irodaépületekben,

d) a 10 000 m2-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi épületekben, logisztikai központokban, valamint

e) a 10 000 m2-nél nagyobb alapterületű műemlék és nemzeti értékek elhelyezésére szolgáló épületekben,

ha azok területén beépített tűzjelző berendezés telepítésre kerül.

(2) A kulcsszéfeket a bejárat, bejáratok közelében kell elhelyezni.

(3) A kulcsszéfekben a bejárati ajtót nyitó kulcson kívül más rendeltetési egységek, közmű elzárást lehetővé tevő

helyiségek kulcsai is elhelyezhetők, a Tűzvédelmi hatósággal történő egyeztetés alapján.

(4) Csak olyan tűzoltósági kulcsszéf alkalmazható, mely rendelkezik Tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítvánnyal, vagy az OKF magyarországi forgalmazási engedélyével.

(5) A kulcsszéfet jól látható módon jelölni kell, úgy, hogy az 10 m-ről felismerhető legyen. A táblával történő jelölés esetén annak mérete legalább 100×150 mm legyen, és a „KULCSSZÉF” felirat szerepeljen rajta. Kiegészítésként elfogadható a sárga villogó fény használata is. 

FIGYELEM

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a műanyag utánvilágító tábláink hátoldalát ellátjuk öntapadós réteggel. Ezzel igen egyszerűvé válik az utávilágító táblák, vagy éppen utánvilágító rendszer telepítése. A védőréteg lehúzása után az utánvilágító tábla hátoldala már ragad így, könnyű szerrel a falra rögzíthető. Természetesen előfordulhat olyan nem kellőképpen homogén, vagy túlzottan porózus célfelület, amelyre az utánvilágító jelzést, az öntapadós hátoldala által felragasztani nem lehet. Ebben az esetben ipari, erős fogású kétoldali ragasztót ajánlunk telepítéskor, vagy sziloplaszt használatát. 

Az utánvilágító rendszerek egyik fő csoportja a padló szinten használható utánvilágító jelzések. A padlójelölők telepítése előtt minden esetben a felületet meg kell tisztítani és alaposan zsírtalanítani is kell azt. Az utánvilágító padlójelölők kiválasztásakor mindenképpen törekedjünk arra, hogy annak felülete csúszásmentes legyen, ugyanis így elkerülhető, hogy a padlószinten egy újabb veszélyforrást hozzunk létre a csúszós felülettel.

Továbbá tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy nagyobb létesítmények esetén helyszíni felmérést, utánvilágító menekülési útirányt jelző rendszer tervezését, gyártását (szükség esetén egyedi utánvilágító termékek gyártását is) valamint telepítését is vállaljuk.

 

A komplex utánvilágító menekülési útirányt (Safety Way Guiance System) jelző rendszerrel kapcsolatos szolgáltatásainkról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken! 

UTÁNVILÁGÍTÓ TÁBLÁK

Az utánvilágító táblák a menekülési útirányt jelző rendszerek fő alkotóelemei. Mivel igen fontos biztonsági funkcióval bírnak, a dekorációs célra kínált alapanyagok ilyen típusú termékek készítésére nem használhatóak fel. Sajnos nagyon sok gyártó nem megfelelő szakmai tudással készíti utánvilágító jelzéseit és választja ki alapanyagait. Ezzel az a probléma, hogy a tűzoltó ellenőrzés során kötelezheti az ügyfelet, hogy a gyenge minőségű táblát cserélje le akkreditált szervezet által bevizsgált jelzésre. Ilyenkor az ügyfél kétszer fizet ugyanazért a jelzésért, így a kezdetben olcsóbb megoldás, az ellenőrzés után , jóval drágábbá válik.

A Robotex saját gyártású utánvilágító termékek TÜV Rheiland Megfelelőségi Tanusítvánnyal rendelkeznek, valamint maradéktalanul megfelelnek az aktuális magyarországi jogszabályi és szabányügyi követelményeknek. Termékeink Magyarországon készülnek.

Legyen tudatos vásárló! Vásároljon Magyar Terméket!

Válassza a biztos megoldást!

Utánvilágító jelzéseinket minden Tűzoltó és Tűzvédelmi megbízott elfogadja!

Tekintse meg kínálatunkat az alábbi hivatkozás segítségével:

Utánvilágító táblák, rendszerek

 

Várjuk megkeresését!

FÜSTMENTES MUNKAHELY, AVAGY EGYÜTT NEM DOHÁNYZUNK

 

Be kell valljam, hogy korábban együtt dohányoztunk. Együtt, mi kollégák. Füstölés közben persze beszélgettünk. A reggeli ciginél átbeszéltük az aznapi feladatokat, az esti terveket az „elköszönős” cigi közben tárgyaltuk meg. Belénk ivódtak ezek a szokások, akárcsak a nikotin a bőrünkbe. Szerettünk dohányozni. Szeretetünk „megfertőzte” igen fiatal kolléganőnket is, ő is csatlakozott füstölő klubunkhoz, így a cégvezetőn kívül mindenki cigizett. Erről az időszakról nem is írnék többet, hiszen ez inkább rossz példa, mint követendő út.

Dohányosként nem veszünk tudomást arról, hogy az aktív dohányzás rákkeltő hatását számos adat igazolja. A dobozon lévő elrettentő feliratok, mint „káros/károsít”, „halált okoz”, „impotenciához vezet” sem érdesek akkor, amikor már végre rágyújthatunk. Feltépjük a csomagolást gyorsan húzunk a tizenkilencből egyet, kattan az öngyújtó és már a füsttel együtt szívjuk az öt perc nyugalmunkat.

Három fő kategóriába sorolom a füstölőket. Az igazán elszánt dohányost, ha kint kell rágyújtania, nem érdekli az időjárás sem. Eshet, fújhat vadul, vagy röpködhetnek a mínuszok, ő akkor is rendíthetetlenül áll hóban, fagyban és szívja. Első útja biztosan a trafikba vezet, ha otthon hagyta a cigijét és furcsa módon nem is bosszankodik annyira, hiszen az otthoni is elfogy. Vannak társasági dohányosok is. Őket legkönnyebben onnan lehet felismerni, hogy saját cigijük soha sincs, mert mindig kérnek. Egyedül sohasem gyújtanak rá és nem is fagynak meg cigizés közben. Bennük általában ott bujkál a félelem, hogy lemaradnak valami jó sztoriról, vagy kimaradnak a társaságból, ha nem füstölögnek a többiekkel. A két kategória között persze vannak átmenetek, ők alkotják nálam a harmadik csoportot. Igazából osztálytól függetlenül, akik szívják, az esetek túlnyomó részében szeretnek is dohányozni. Ejtenék pár szót a szokásokról, hiszen jó páran rossz szokásként tekintenek erre a káros szenvedélyre. Ez nem véletlen, ugyanis társunkká válik a cigaretta bizonyos tevékenységek közben. Ilyen lehet a kávézás, sörözés, étkezések utáni pihenés, várakozás járművekre vagy személyekre, horgászás, borozás, bulizás és még sorolhatnám. Sok esetben a leszokást nem csupán a nikotin iránti vágy nehezíti, hanem az, hogy ezeken a berögzött szokásokon kell változtatnunk. És felmerülnek ilyen, és ehhez hasonló kérdések: „De akkor hogy fogok sörözni?”, „ A kávémhoz se?”, „Ha jól teleeszem magam akkor se?”. Én úgy gondolom, hogy rosszul közelítjük meg a problémát. Ne azt nézzük, hogy mit veszünk el magunktól, hanem azt, hogy mit adunk cserébe! A leendő unokánkkal eltöltött nyár mégis kecsegtetőbb, mint egy üveg sör és mellé egy szál. Ne szaladjuk ennyire előre! Leírom, hogy hogyan váltunk füstmentes munkahellyé.

Fiatal kolléganőm kezdte a sort. Egyik napról a másikra többet nem gyújtott rá. Furcsálltam, de meglepően jól vette az akadályokat. Nem idegeskedett, többletenergiáit munkájába fektette és legfőképpen nem minket bosszantott. Mesélte, hogy esténként elég sokat köhög, de ez pár hét alatt elmúlt. Csodáltuk erejét és kitartását és bevallom személy szerint irigyeltem is. Mégis elképzelhetetlennek tartottam, hogy én ne cigizzek tovább. Lehet, hogy butaság, de sokáig az életigenlő magatartás részének tartottam a dohányzást. Pedig, ha most belegondolok mindent „igenel” csak az életet nem. Sajnos a dohányipar hatalmas üzlet, mégpedig óriási lobbi erővel és az ehhez szükséges anyagiakkal felvértezve. Hiába öl meg, kapható. Hiába káros a passzív dohányzás mégis sok felnőtt fújja szerettére nap, mint nap a füstöt.

Kollégám egy hét elteltével egyik reggel úgy jött be dolgozni, hogy előző nap este óta nem cigizett. Elég rendesen utána is olvasott a leszokást könnyítő módszereknek, így napi szinten annyi bögre teát ivott meg, amennyiről én úgy hittem, hogy fizikai képtelenség. Nála már voltak hullámvölgyek és idegesebb is volt a megszokottnál. Teltek a napok. Elmondta nekem, hogy rágyújtott egyszer, de annyira nem esett jól, hogy elnyomta a második slukk után. Szerintem itt jött rá, hogy semmi jóról nem mondott le és elkezdte más szempontból is átalakítani életét. A rendszeres és normális mennyiségi és minőségi étkezés mellett elkezdett sportolni.  Két-három hónap után már szinte naponta kérdezgették munkatársaim, hogy mikor szokom le. Persze jó pár szál elszívott cigi után megkaptam, hogy büdös a hajam, a ruhám stb… Ami korábban menő dolognak számított, kis közösségünkben már-már a ciki kategóriát súrolta. Igazából már eldöntöttem, hogyha szinte mindenhonnan ki- és betiltják a dohányzást, én dohányzóként nem fogok azon idegeskedni, hogy sehol sem lehet füstölögni. Tuti, hogy leszokom. Majd. Majd egyszer… Majd akkor… Ám munkatársaim tovább is piszkáltak. Tudtam, hogy mondanom kell nekik valamit, ki kell tűznöm egy dátumot, le kell szoknom. Vizsgaidőszakom épp kapóra jött, eldöntöttem, hogy az utolsó vizsgám után leszámolok a függőségemmel.  A vizsga napja eljött, szerencsés tételhúzás után feleletem sikerült, ünneplésként rágyújtottam.  A neheze a következő napokban jött. Minden pillanatban, amikor a ciginek/cigizésnek a gondolata meg akart születni a fejemben, rögtön másra gondoltam tudatosan. Amikor idegesebb lettem, megettem egy szelet csokit. Minden füstmentes napot újabb győzelemként éltem meg, és egyre büszkébb lettem magamra. Kétszer rágyújtottam álmomban, de olyan bűntudatom lett mikor felébredtem, aztán persze örültem, hogy csak álom volt.

    

Tanácsot nem akarok senkinek adni, csupán azt tudom, hogy nekem mi kellett ahhoz, hogy letegyem a cigarettát. Az én receptem a következő (tegező stílusban): egy nagy bödön kőkemény akarat, határozd meg a leszokás pontos dátumát, viselkedj tudatosan minimum egy hónapig, a hiányt pótold egy kevés édességgel/teával/olyan jutalommal, ami nem árt Neked; a környezeted, kollégáid támogatása, bíztatása sok holtponton átsegíthet.

Minden már nem dohányzó dohányosnak gratulálok!

Minden még dohányzó dohányosnak kívánom, hogy szokjon le!

  

Védőszivacs termékcsalád

FEJSÉRÜLÉS? ZÚZÓDÁS? BEÜTŐDÉS? VÉRALÁFUTÁS?

VÉDJE DOLGOZÓIT AZ ÉLEKTŐL, AZ ÉLES FELÜLETEKTŐL!

MEGOLDÁS: A bármikor könnyen telepíthatő védőszivacs.

ELŐNYEI:

 • feltűnő színek
 • beléri és kültéri felhasználás
 • -10°C -tól +10°C -ig használható
 • igen rugalmas
 • színe tartós, nem kopik
 • számos profil (sarokvédő, élvédő, csővédő) 

Védőszivacs termékcsalád katalógus és árlista letölthető az alábbi hivatkozásról:

Védőszivacs termékcsalád

Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

3M termékek

Örömmel jelentjük, hogy termékkínálatunk tovább szélesítettük 3M biztonsági termékekkel, amelyek az alábbiak:

 • csúszásgátló szalagok
 • szennyfogó szőnyegek
 • fáradtságcsökkentő szőnyegek

A teljes katalógus és az árlista is letölthető a főoldalon (balra lent).

További információval kapcsolatban  keressenek minket bizalommal!

Fővárosi Tűzoltóparancsokság előadás 2011.03.31.

Wagner Károly tű. alezredes és Fekete Mihály tű. alezredes urak jóvoltából az alábbi két hivatkozás segítségével elérhetőek előadásaik, amelyeket a zenés szórakozóhelyek üzemeltetőinek tartottak tájékoztatás céljából.

Szórakozóhelyek tűzvédelme:

szorakozohely.pdf

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság hatósági tevékenysége a zenés, táncos rendezvényeken:

zenes_tancos_rendezveny.pdf

Az előadások felhívják a figyelmet a 23/2011. (III.8.) Korm.rendeletre, valamint betekintést engednek abba, hogy a hatósági ellenőrzések során konkréten mit vizsgálnak a tűzoltó kollégák.

Construma meghívó

Kedves Partnereink!

Szeretettel meghívjuk Önöket a Construma kiállításon megrendezendő Munkavédelmi Akadémia rendezvényére, valamint a szakkiállításra is!

MUNKAVÉDELMI Akadémia, ahol a munkabiztonság, a munkaegészségügy, és a biztonsági egészségvédelem az építőipart érintő aktuális kérdéseiről lesz szó.

 

Helye: Budapest Vásárközpont F Pavilon Workshop

Időpont: 2011. április 7. 11-14 óráig

Regisztráció: 10.00-10.50 között

Levezető Elnök: Arató Zoltán

 

Programot az alábbi linken tekintheti meg:

CONSTRUMA Munkavédelmi Akadémia program.doc

 

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A CONSTRUMA honlapján a

http://www.construma.hu/konferencia-regisztraciooldalon 2011. március 16.-tól lehet regisztrálni.

 

Kérjük látogasson meg minket az F pavilon Kollektív Munkavédelmi Kiállítás standon (101 C)!

Ünnepi nyitvatartás

Szaküzletünkben 2011.03.19-én (szombat) 8 órától 14 óráig várjuk kedves Partnereinket!

GHS-matricák

2010, december elsejétől megváltoztak a veszélyes anyagok tárolására szolgáló piktogramok. A matricák 3-féle méretben már kaphatóak. Megrendelheti a piktogramokat az alábbi linken:

 http://www.robotex.hu/termeklista/veszelyes-anyagok-tarolasara-szolgalo-tablak

Felhívjuk a figyelmet, hogy a korábban használt  veszélyes anyagok tárolására szolgáló piktogramok  2015. június 1-ig keverékeknél még használhatók.

ÚJDONSÁG! Ablak matrica. Repülő madarak.

A repülő madár matricát nagy ablak-, illetve üvegfelületekre ajánljuk. A matrica mérete: 200-370 mm.

3 db-os szettben árusítjuk. Fekete és ezüst színben kapható.

Csúszásveszély tábla kedvező áron

Magyarországon már kapható a színvonalas kivitelű szétnyitható  kétszárnyú  elcsúszás veszélyére figyelmeztető tábla magyar és angol  nyelven.

 

 

 

 

 • A tábla jellemzői:
 •  

   

   

   

  • Igényes megjelenés
  • Figyelemfelkeltő
  • Praktikus (összecsukható, könnyen tárolható)
  • Időtálló felirat (nem kopik le)
  • kedvező ár
  • Magyar-angol nyelven

  További ajánlatunk:

  Egyedi felirattal is ellátjuk a táblákat. Kérje árkalkulációnkat: info@robotex.hu!

  A terméket a következő linken tekintheti, illetve rendelheti meg: http://www.robotex.hu/termek/Csuszasveszelyre_figyelmezteto_tabla-9226

   

  Ingyenes védőeszköz plakát

  89/686/EK irányelv szerinti egyéni védőeszközök vonatkozó szabványai és a termékeken feltüntetett jelölései" című ingyenes  plakát a Hoventa kiállításon standunkon kapható lesz. A plakát mérete: 80x60 cm, anyaga: műnyomó papír.

  Meghívó a Hoventa kiállításra

  Szeretettel meghívjuk a Hungexpo területén megrendezendő Hoventa kiállításra. Kiállítóként az A pavilon 206/b standján találkozhat velünk.

  Az alábbi linkre kattintva az on-line regisztrációs formula kitöltésével Ön ingyenes belépésre jogosult a Hoventa Nemzetközi Szálloda-, Vendéglátóipari és Gasztrotechnikai szakkiállításon 2010. okt.19-22.között.

  http://eregistrator.hu/registration.php?ltid=LU&idid=1&prid=HOV10&mode1=K&lngid=hu&c=0&pid=00124946

   

   

  Kedves Felhasználóink!

  Új webáruházunkban lehetőségük nyílik felhasználói adataik módosítására.Reméljük, hogy így még kényelmesebbé válik a vásárlás!

  Regisztráció esetén kérjük töltse ki a kötelező mezőket, továbbá fogadja el a vásárlási feltételeinket! Regsztráció után automatikusan küldünk e-mailt, amely segítségével aktiválhatja felhasználói nevét és jelszavát.

  Robotex katalógus

  Örömmel értesítjük, hogy a Robotex katalógusok web oldalunkon elektronikus formában is megtekintehetőek. A főoldalon balra lent találhatja meg.

  Bővült az utánvilágító táblák kínálata

  Tájékoztatjuk, hogy utánvilágító táblák választékát bővítettük, kérjük tekintse meg Utánvilágító jelzések katalógusunkat.

  Új Elsősegély tábla

  Már kapható szaküzletünkben az aktuális szabvány alapján készített "Elsősegélynyújtás áramütéses baleseteknél" tábla.

  Várjuk megrendelésüket!

  Új védőeszköz szabvány plakát

  Örömmel tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy a Sperian és a Robotex  együttműködésében megjelent az új "A 89/686/EK irányelv szerinti egyéni védőeszközök vonatkozó szabványai és a termékeken feltüntetett jelölései"  című plakát.  Mérete: 80x60 cm, anyaga: műnyomó papír. A plakát szaküzletünkből ingyenesen elvihető, cégenként egy példány. Utánvétes, illetve átutalásos rendelés esetén  - külön kérésre -  a csomagban  összehajtva el tudjuk helyezni.

   

  Várjuk szíves megkeresésüket!

  3D panoráma kép

  Kedves Érdeklődők!

  A Securex 2010. kiállításon készült standunkról az alábbi linken elérhető 3D panoráma kép:

  robotex-industria-2010.3dvalosag.hu

   

  Tájékoztatás

   Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a webáruházunkban szereplő árak nettó árak, az általános forgalmi adót még nem tartalmazzák.

  Securex 2010

  Szeretettel meghívjuk a Hungexpo területén megrendezett Securex kiállításra. Kiállítóként az A pavilon 301/i standján találkozhat velünk. 

  A rendezvényre az alábbi linken regisztrálhat:

  http://eregistrator.hu/registration.php?ltid=LU&idid=7&prid=SEC10&mode1=K&lngid=hu&pid=00185639

  A sikeres regisztrációt követően email-ben kap egy pdf dokumentumot, amely egyben a belépőjegy. Kérjük, hogy a dokumentumot nyomtassa ki és hozza magával a vásárra, amellyel - a pénztárban való sorbanállás nélkül - az Expressz Folyósón keresztül azonnal beléphet a kiállításra!

  Várjuk szeretettel!

  Új védőkesztyűk

  Tovább bővítettük minőségi védőkesztyű kínálatunkat: vágásálló, nitrilhabos, valamint mártott nitril kesztyű. Kibővített kínálatunk megtekinthető a www.robotex.hu/termeklista/Védőkesztyűk linken.

  Újdonságunk: MaxiFlex Plus védőkesztyű

  Minőségi védőkesztyűt vettünk fel kínálatunkba. Elsősorban szerelési és csomagolási munkákhoz ajánluk.

  További információ:www.robotex.hu/termeklista/Védőkesztyűk

  Új utánvilágító tűzvédelmi táblák

  Utánvilágító tűzvédelmi tábláink választékát tovább bővítettük. Táblák kódszámai: U 53-tól U 65-ig. Tekintse meg a www.robotex.hu/termeklista/robotex-utanvilagito-tablak hivatkozás alatt! Természetesen ezek a jelek is megfelelnek a DIN67510 nemzetközi,valamint az MSZ ISO 16069:2009 szabványoknak.

  Munkabalesetek képekben (Horrorképeskönyv)

  A kiadványnak két fő felhasználási területe van:  

  •  munkavédelmi oktatás
  • szabálytalan munkavégzésnél a kiadvány bemutatása.

  A  Horrorképeskönyv bemutató példánya a Robotex Szaküzletében (1138 Budapest, Tomori köz 13.) megtekinthető.

  A kiadvány megjelentetése a OMMF által kiírt munkvédelmi bírságból lehetséges. Amennyiben Ön szeretne egy ilyen kiadványt kérem, hogy   igénybejelentését irásban  tegye meg. Az Igénybejelentést nyomtatványt kérje szüküzletünkben.

  Figyelmébe ajánljuk

  Új webáruházunkban az általunk forgalmazott termékeket vízjellel látjuk el. A félreértések elkerülése érdekében felhívnánk a figyelmet, hogy a táblákon látható, szürkés, nagyobb méretű, Robotex felirat a valós termékeken nem szerepel.

  A kiszállítás cégünk ajándéka

  Amennyiben Ön nettó 100 000 Forint értékben vásárol termékeinkből, Magyarország egész területén ingyenes kiszállítást biztosítunk.  

  Tájékozatás

  Tájékoztatni szeretnénk kedves Ügyfeleinket, hogy folyamatosan töltjük fel új webáruházunkba termékeinket. Amennyiben nem találja a keresett terméket, kérjük lépjen kapcsolatba kollégáinkkal!

  2010.január 4-től áraink változtak. Az árakat igyekszünk minél gyorsabban javítani, ám előfordulhat, hogy bizonyos termékek még a régi árakon szerepelnek. Rendelés előtt kérjük érdeklődjön az aktuális árakról!

  Megértésüket és türelmüket köszönjük!  

  Üdvözöljük!

   

  Új weboldalon, új webáruházzal
   
  Weboldalunk és webáruházunk megújult. Bízunk benne, hogy a változtatásokkal Ön is meg lesz elégedve! Elsődleges célunk volt, hogy egy könnyen átlátható és kezelhető felületet hozzunk létre, amelyben Ön gyorsan megtalálja a szükséges és szakszerű információkat.
   
  Webáruházunkban előzetes regisztráció nélkül is válogathat. Amennyiben a vásárlás mellett dönt, a böngészés során kiválasztott termékeket pár kattintással megrendelheti. Rendeléseit új rendszerünkben rögzítjük, így áttekintheti korábbi megrendeléseit; szükség esetén újra rendelheti a korábbi tételeket. Ezáltal még gyorsabbá válik a megrendelés folyamata. Nagyobb mennyiség esetén, webáruházunkon keresztül árajánlatot is kérhet.
   
  Termékkeresésnél a termék névre és cikkszámra egyaránt kereshet. Ezzel a funkcióval egyszerűbbé, valamint gyorsabbá válik a konkrét termékek keresése és általa szintén időt spórolhat meg.
  Külföldi partnereink számára oldalunk angol nyelven is elérhető.
   
  Reméljük, hogy új weboldalunk elnyeri tetszését! Bízunk benne, hogy az Ön számára is felhasználóbarát oldalt készítettünk!

   

  Hogyan vásárolhat új webáruházunkban?

  Ön először mindig főoldalunkra érkezik. A főoldal bal oldalán logónk alatt lehetősége van webáruházunkba regisztrálni, majd bejelentkezni. Regisztráció nélkül is válogathat termékeinkből.

  1. A kiválasztott terméket a kosárba rakás gombbal jelölheti ki
  2. Termékek kosárba helyezése üzenetet küldünk
  3. Termékek bekerültek a kosárba értesítést küldünk
  4. Oldalunkon bejelentkezés fölött (balra fent) megjelenik kosara a megvásárolni kívánt termékekkel
  5. További termékek kosárba helyezésére van még lehetősége
  6. A vásárlás befejezése gomb
  7. Ellenőrizheti a kiválasztott termékeket és szükség esetén itt még módosíthat, törölhet
  8. Leellenőriztem a termékeket gomb
  Amennyiben Ön már regisztrált és bejelentkezett, feladhatja rendelését. Ezt követően a Köszönjük rendelését oldalra érkezik.
   
  Már kiválasztotta a termékeket, de elmulasztotta a regisztrációt, vagy a bejelentkezést? Semmi probléma! Ekkor is regisztrálhat és bejelentkezhet még, anélkül, hogy kosarának tartalma kiürülne. A regisztráció és a bejelentkezés után feladhatja megrendelést. Ezután szintén a Köszönjük rendelését oldalra érkezik.
   
  Miután megrendelést feldolgoztuk, elküldjük Önnek megrendelése visszaigazolását. A visszaigazoló dokumentumon közöljük a megrendelt termékek pontos leírását, az igényelt darabszámot, a szállítási határidőt, a kiszállítási címet, a számla végösszegét, a fizetési módot, valamint a szállítási költséget.
   
  Új webáruházunkban lehetősége van korábbi megrendeléseit áttekinteni és szükség esetén újrarendelni. Az újrarendelés során módosíthatja a mennyiségeket, törölhet, illetve új termékeket is kiválaszthat.

   

   

  A hatályos OTSz előírja a szabadtéri rendezvényeken az utánvilágító biztonsági jelzések használatát A belügyminiszter 54/2014. (XII. 5.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról 106. Szabadtéri rendezvények 207. § (1) Szabadtéri rendezvény veszélyeztetett területéről a gyors és biztonságos menekülés, menekítés érdekében menekülési lehetőséget kell biztosítani. (2) A szabadtéri rendezvény területén a menekülés irányát - a napnyugta utáni időszakban is látogatható rendezvény esetén - világító menekülési biztonsági jelekkel kell jelölni. A jelölések láthatóságát oly módon kell biztosítani, hogy a résztvevők számára a szabadtéri rendezvény területének bármely pontjáról, annak teljes időtartama alatt legalább egy jelölés látható és felismerhető legyen. (3) A (2) bekezdés szerinti jelölések, biztonsági jelek legkisebb mérete 1200x600 mm. A tábla kivitele:utánvilágító horganyzott acél tábla, L hajlítva, Müpro sínnel merevítve, 8 furattal ellátva, ebből 4 ringlizve. Elérhető táblák (ISO):  * Menekülési út jobbra, * Menekülés út balra * EXIT A tábla mérete: 1200x600 mm A tábla a Robotex Kft.-től a szabadtéri rendezvény idejére kölcsönözhető is.  

  Önnek már van vészkijárat táblája?

  Vannak olyan jelzések, ikonok vagy feliratok, amelyeket a hétköznapokban rendszeresen használunk, és amelyeknek a jelentését mindenki ismeri. Ezek közé a jelzések közé tartoznak azok a táblák is, amelyek a különféle vészkijáratokat helyét jelölik.

  A vészkijárat táblák funkciója, hogy kiutat mutassanak balesetek, váratlan helyzetek esetén, megfelelő irányítási információval lássák el a területen tartózkodókat, attól függetlenül, hogy rendelkeznek-e helyismerettel, vagy nem. Ezek a menekülési utat jelző táblák képesek megelőzni a komolyabb katasztrófákat, megelőzni azt, hogy akár emberek veszítsék életüket feleslegesen egy szerencsétlenségben csak azért, mert nem volt ismert menekülési útvonal. Ugyanilyen fontos szerepük van a figyelmeztető tábláknak, amelyek a veszélyeket azonosítják. Az információs táblák, vagy jelzések sok esetben tájékoztató szerepet látnak el. Éppen ezért fontos, hogy mindenki ismerje ezeket a táblákat, tisztában legyen a jelentésükkel. Még ennél is fontosabb, hogy mindenhol ott legyenek, ahol szükség van rájuk, méghozzá kifogástalan állapotban.

  Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen vészkijárat táblákat, melyeket nálunk különböző méretekben és változatos kialakításokban megtalálhat!

  Az utánvilágító táblák előnyeiről röviden

  Utánvilágító táblákkal az irodahelyiségektől kezdve a közintézményeken át számtalan helyen találkozhatnak az emberek, ami nem véletlen, ugyanis ezek azok a biztonságtechnikai eszközök, amelyek valóban óvják az emberéleteket.

  Az utánvilágító táblák rendkívül fontos szerepet töltenek be, ugyanis a menekülési útirány jelölésére szolgálják. Sok esetben a tervezők és üzemeltetők az  elektromosirányfények alkalmazása helyett inkább az utánvilágító táblákat választják, ugyanis sokkal megbízhatóbbnak bizonyulnak, mint az előbbi típusok. Többek között könnyen karbantarthatóak, nagy biztonsággal működnek, külön áramforrást nem igényelnek, emiatt pedig még lényegesen olcsóbb megoldásnak is számítanak, mint az áramforrásról táplált jelzések. Amikor vészhelyzet áll fenn, például füst keletkezik az adott területen, az utánvilágító tábláknak köszönhetően jóval hatékonyabban valósítható meg vész esetén a kiürítés, mint a tartalékvilágítással.

  Ha további információkat szeretne megtudni az utánvilágító táblákról a vásárlás előtt, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!