Cikkszám: ANT2

Dohányozni tilos! 4 nyelvű ANTSZ és Korm. rendelet alapján

535 Ft 785 Ft (Nettó ár)

2013.03.01-én életbe lépett 39/2013 (II.14) Korm. rendelet alapján készített dohányzási tilalmat jelző öntapadó matrica.

Törlés

Leírás

2013 március elsején életbe lépett 39/2013.(II.14) Kormányrendelet, amely a dohányzási korlátozással érintett, valamint a dohányzásra kijelölt helyeket, közterületeket, helyiségeket, továbbá a nem dohányzó intézményeket meghatározott tartalmú és formájú felirat jelzés, Dohányozni tilos! alkalmazásával kell megjelölni.

A kormány a rendeltet a nem dohányzók védelmében hozta és a dohányzóknál pedig előírta a dohánytermékek fogyasztásának és forgalmazásának szabályait. A nem dohányzók védelmét szolgáló szabályok betartásával együtt, a feliratok meglétét is a járási kerületi kormányhivatalok nép-egészségügyi intézményei ellenőrzik.A rendeletben fontos előírás az is: a dohányzási korlátozással érintett helyet vagy helyiséget, valamint közterületeket, illetve a dohányzásra kijelölt helyet, illetve a nem dohányzó intézményt vagy munkahelyet szembetűnő, illetve jól látható, továbbá egyértelmű módon az oda érkezők számára felirat vagy jelzés alkalmazásával kötelező megjelölni.

A kormányrendelet a kivitelre vonatkozóan: Dohányozni tilos! feliratnak és a jelzésnek piros színűnek kell lennie, az egyéb felirat már fekete színű. A szöveg méretét tekintve előbbi legalább 30 pontos Helvetica Bold, míg utóbbi legalább 18 pontos betűméret legyen. Fontos kitétel, hogy a magyar nyelvű szöveges tartalom mellett angolul, németül, franciául és oroszul is szerepelnie kell. A jelzés, illetve felirat anyaga szabadon választható, azonban a jelzés és felirat mérete, színe és betűtípusa meg kell, hogy feleljen a jogszabályban foglaltaknak.

2018. január elsejétől jogszabály módosítás történt. A dohányzási korlátozással érintett, valamint a dohányzásra kijelölt helyeket, helyiségeket, közterületeket megjelölő feliratokon is módosításra került a telefonszám. A korábbi 40-es kék szám helyett 80-as zöld számra változik.A feltüntetendő telefonszám:

06 80 200 493

Fontos!

A fenti kormányrendelet semmiképpen sem értini a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998(1.16).MüM rendelt szerinti, a munkahelyekre vonatkozó biztonsági és egészségvédelmi  jelzések alkalmazásának  kötelezettségét.

Kínálatunkban a Dohányozni tilos! tábla A/4-es méretben, műanyag táblában és öntapadó matrica formában is kapható.

Dohányzásra kijelölt hely táblánk.

További tiltó jelzéseink.

További információk

Kivitel

Műanyag, Öntapadós

Méret

210×297 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dohányozni tilos! 4 nyelvű ANTSZ és Korm. rendelet alapján” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .