Cikkszám: M1345

Kirepülő tárgyak

436 Ft

Leírás

A <strong>Kirepülő tárgyak</strong> figyelmeztető jel, olyan biztonsági jel, amely  a veszélyforrásra hívja fel a figyelmet.

A biztonsági és egészségvédelmi jelzés,a figyelmeztető jel lehetővé teszi, hogy a munkát végző és a munkavégzés hatókörében tartózkodók időben felismerhessék a veszélyforrásokat (kockázatokat).

A <strong>biztonsági jel</strong> jelentése meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott rögzített elhelyezésű jel.

A figyelmeztető jelek paraméterei:

Alak: háromszög. Fekete piktogram sárga alapon fekete szegély. A sárga szín a jel felületének legalább 50%-át teszi ki.
<h4>A <strong>Kirepülő tárgyak</strong> tábla a 2/1998.(I.16) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel.</h4>
A munkáltató köteles a biztonsági jelzéseket kihelyezni, azt karbantartani, azokat a munkakörülmények változásaiból adódóan vagy elhasználódásuk miatt cserélni, illetve a meglétükről meggyőződni. A munkáltatónak a <strong>Kirepülő tárgyak</strong> jelzés szükségességének meghatározásakor figyelembe kell vennie a munkahelyi kockázatok értékeléseinek eredményeit.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. <a href=”https://robotex.hu/jogszabalyi-hatter/#2_1998″>Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő.</a>

A figyelmeztető jelet megfelelő magasságban, a látómező és az esetleges akadályok figyelembe vételével, jól megvilágított, jól látható helyen, takarás mentesen kell elhelyezni. A munkáltató köteles a rendelkező jel meglétéről meggyőződni, annak karbantartásáról, szükség esetén cseréjéről gondoskodni.
<h5>A <strong>figyelmeztető jelek</strong> többféle méretben és alapanyag választékban szaküzletünkben azonnal kaphatóak.</h5>
Néhány szó az alapanyagokról:

<strong>Műanyag tábla</strong>: Jó megmunkálhatósága miatt ipari formatervezők és belsőépítészek is előszeretettel használják. Nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

<strong>Öntapadó vinil</strong>: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: Mindig zsírtalanított és megtisztított lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk. Frissen zománcozott vagy festett felület esetében  a teljes kiszáradást, minimum 3 hét, és csak utána ragasztható fel.

&nbsp;
<h4 style=”text-align: center”><a href=”https://robotex.hu/termekkategoria/tablak/munka-es-tuzvedelmi-tablak/figyelmezteto-tablak/”>További figyelmeztető táblák.</a></h4>

További információk

Kivitel

Műanyag

Méret

160×250 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kirepülő tárgyak” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0
Fröccsenés veszély