Cikkszám: TAC8

LQ jelölés tájékoztató címke (vízi, szárazföldi)

94 Ft 638 Ft

Cikkszám: TAC8 Kategóriák: ,
Törlés

Leírás

Az LQ jelölés tájékoztató címke (vízi, szárazföldi) matrica kihelyezésével lehetővé válik a különféle veszélyes anyagok speciális szabályok szerinti szállítmányozása.

A korlátozott mennyiségben történő csomagolási módszer alkalmazásának elve, hogy egy-egy, úgynevezett belső csomagolóeszközbe viszonylag kis mennyiségű veszélyes áru van helyezve. Az így kapott küldeménydarab viszonylagos merevsége, illetve a belső csomagolóeszközökben egyenként lévő kis (korlátozott) árumennyiségek együttesen jelentősen csökkentik a szállítás során jelentkező, az anyag veszélyességéből fakadó kockázatot. Ennek eredménye, hogy több szigorú ADR-rendelkezés betartása indokolatlanná válik, ezek alól az ilyen áruk szállítása mentesül.

Az LQ jelölés tájékoztató címke (vízi, szárazföldi) jel alakja szabályos négyzet, fekete és fehér színkombinációval.

A munkáltató feladata, hogy a munkavállalók a biztonsági jelzések jelentését és a hozzájuk tartozó munkavállalói kötelezettségeiket elsajátítsák, és azt a foglalkoztatás teljes időtartama alatt betartsák.

A jelzések elhelyezése minden esetben a munkáltató feladata, aki a munkavédelmi szakember bevonásával állapítja meg a veszélyforrást, és hogy az ott tartózkodó személyekre ezek milyen hatással lehetnek. A jelzések elhelyezésénél minden esetben figyelembe kell venni a kockázatértékelés eredményét.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő.

A tájékoztató jelet megfelelő magasságban, a látómező és az esetleges akadályok figyelembe vételével, jól megvilágított, jól látható helyen, takarásmentesen kell elhelyezni. A munkáltató köteles a tájékoztató jel meglétéről meggyőződni, annak karbantartásáról, szükség esetén cseréjéről gondoskodni.

Néhány szó az alapanyagokról:

Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: mindig zsírtalanított és megtisztított, lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk. Frissen zománcozott vagy festett felület esetében a teljes kiszáradás minimum 3 hét, és csak utána ragasztható fel.

Műanyag tábla: Jól megmunkálható, nagyon sima felület jellemzi, ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

A tájékoztató jelek többféle méretben és alapanyag választékban szaküzletünkben azonnal kaphatók.

További információk

Kivitel

Öntapadós

Méret

100×100 mm, 300×300 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„LQ jelölés tájékoztató címke (vízi, szárazföldi)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .