Cikkszám: MK1

Munkavédelmi oktatási napló

980 Ft (Nettó ár)

Cikkszám: MK1 Kategóriák: ,

Módszertani segédletet tartalmaz.

Leírás

A munkavédelmi kötelezettség körében igen jelentős helyet foglal el a munkavállalók munkavédelmi oktatása. Ennek dokumentálására szolgál a Munkavédelmi oktatási napló című nyomtatvány. Az 1993 évi XCIII. törvény 54.§-a a munkáltatóknak – egyebek között – következőket írja elő: “az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében a munkáltató köteles figyelembe venni a következő általános követelményeket: a munkavállalók megfelelő utasításokkal ellátása.”

Továbbá a munkáltató köteles a szükséges utasításokat és tájékoztatást a munkavégzést megelőzően a munkavállalónak megadni; rendszeresen meggyőződni arról, hogy  munkakörülmények megfelelnek-e a követelményeknek, a munkavállalók ismerik, illetve megtartják-e a rájuk vonatkozó rendelkezéseket.

A munkáltatónak oktatás keretében gondoskodnia kell arról, hogy  a munkavállaló munkába álláskor munkahely vagy munkakör megváltozásakor, valamint az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkakörülmények változásakor, munkaeszköz átalakításakor, vagy új munkaeszköz üzembe helyezésekor, új technológia bevezetésekor elsajátítsa és a foglalkozás teljes időtartama alatt rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.

A Robotex Kft. által kiadott Munkavédelmi Oktatási napló a következőket tartalmazza:
  • Rövid bevezetés,
  • A munkavédelmi oktatás jellege,
  • A munkavédelmi oktatás tartalma,
  • Minta tematika munkába álláskor tartandó munkavédelmi oktatáshoz (elméleti+gyakorlati oktatás),
  • Az ismeretek elsajátításának ellenőrzése és az oktatás dokumentálása,
  • Naplórész  tartalma: Igazolás és nyilvántartás munkavédelmi oktatásról (miért vált szükségessé az oktatás, az oktatás formája, az oktatás időpontja, az oktatás helye, az oktatás időtartama, az oktatás rövid tartalmi összefoglalása, a tananyag elsajátításának ellenőrzési módja, kötelezettek az oktatásra, az oktatást végző neve stb…), a napló másik oldalán az oktatáson részt vettek: sorszám, név, munkakör, aláírás, a beszámoltatás eredménye.

 

A napló formátuma A/4, borító 1-4 oldal, belív 60 oldal, ebből naplórész 48 oldal.

Kedvező áron, azonnal kapható!
Robotex Kft munkavédelmi nyomtatványai.

További információk

Méret

A4-es

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Munkavédelmi oktatási napló” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .