Cikkszám: TK1

Tűzvédelmi oktatási napló

750 Ft

Leírás

A vállalatok, intézmények és egyéb létesítmények tűzvédelmi oktatási és felvilágosítási kötelezettségét jogszabályok írják elő. Ennek megfelelően a munkahely vezetője köteles gondoskodni arról, hogy a dolgozók a munkakörükkel kapcsolatos tűzvédelmi ismereteket munkába állásuk előtt elsajátítsák, majd folyamatosan szinten tartsák. A Robotex Kft. által kiadott Tűzvédelmi oktatási napló segítséget nyújt az oktatást végzőnek, mivel a napló szakanyagot, oktatási témaköröket és naplórészt tartalmaz.

Azokat, akik a munkakörükhöz szükséges ismeretekkel nem rendelkeznek, tilos az adott munkakörben foglalkoztatni (lásd 1996.évi 31.törvény 22.§ 4.bekezdés). Az oktatás, felvilágosítás célja, hogy mindenki szert tegyen az adott munkakör betöltéséhez szükséges tűzvédelmi ismeretre és gyakorlatra, felfrissítse, illetve naprakész állapotban tartsa azt.

Az oktatásnak  a következőkre feltétlenül ki kell terjednie:

  • a tűzvédelmi szabályzatban, a tűzriadó tervben foglaltakra,
  • a mentési, jelzési feladatokra (tűzjelzés, riasztási, oktatási feladatok, tűzoltó készülékek, eszközök használata),
  • a tűzvédelmi szabályok, előírások megszegésének következményeire.

Az újonnan belépő dolgozókat munkába állítás előtt, illetve az új munkakörbe kerülő dolgozókat (amennyiben az új munka magasabb tűzvédelmi ismereteket igényel) munkába álláskor kell tűzvédelmi oktatásban részesíteni.  Az ismétlődő oktatás a tűzvédelmi ismeretek frissítését, illetve az új vagy megváltozott tűzvédelmi előírások elsajátítását célozza.

Az ismétlődő oktatás gyakoriságát, a munkahely kockázati osztályának megfelelően kell megválasztani, de legalább évente egyszer el kell végezni.

A Tűzvédelmi oktatási napló a továbbiakban még tartalmazza, hogy a tűzvédelmi oktatást mikor kell megismételni, illetve részletezi a tűzvédelmi oktatás nyilvántartásának szabályait.

A naplóban segítséget nyújt az oktatás témaköreinek ismertetése, mint például

  • az égésre vonatkozó ismeretek,
  • általános tűzmegelőzési szabályok,
  • a tűz oltásához, mentéséhez szükséges ismeretek,
  • a munkahelyhez kötődő tűzvédelmi ismeretek,
  • egyéb alapismereti témakörök,
  • gyakorlati foglalkozások.

Az egyes témákra vonatkozó ismeretek  a hatályos tűzvédelmi szabályzatban, szakkönyvekben, szabványokban és természetesen a tűzvédelmi szakember által készített tűzvédelmi szabályzatban lelhetők fel.

A szakanyag végén előadói jegyzetelési lehetőség található a tűzvédelmi oktatáshoz.

A napló tartalma egyik oldalon a tűzvédelmi oktatási jegyzőkönyv, a szemközti oldalon az oktatáson részt vettek sorolhatók fel (sorszám, név, aláírás. megjegyzés).

A Tűzvédelmi oktatási napló a munkahelyi tűzvédelmi oktatás igazolására szolgál.

A napló A/4, borító 1-4 oldal, belív 60 oldal, ebből naplórész 47 oldal.

Robotex Kft tűzvédelmi nyomtatványai.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tűzvédelmi oktatási napló” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .