Cikkszám:

Tűzveszély! Nyílt láng használata és a dohányzás tilos!

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

A Tűzveszély! Nyílt láng használata és a dohányzás tilos! tábla vagy matrica kihelyezésével lehetővé válik, hogy a megjelölt területen a kockázatos tevékenység megelőzésre kerüljön.

A Tűzveszély! Nyílt láng használata és a dohányzás tilos! táblánk a 2/1998 (I.16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel.

A jelzések elhelyezése minden esetben a munkáltató feladata, aki munkavédelmi szakember bevonásával állapítja meg a veszélyforrást és az ott tartózkodó személyekre ezek milyen hatással lehetnek. A jelzések elhelyezésénél minden esetben figyelembe kell venni a kockázatértékelés eredményét.

A munkáltató feladata, hogy a munkavállalók a biztonsági jelzések jelentését és a hozzájuk tartozó munkavállalói kötelezettségeket elsajátítsák, és azt a foglalkoztatás teljes időtartama alatt betartsák.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő. Így például a tiltó, rendelkező jelet 5 méterről észre kell venni.

A tájékoztató jelet megfelelő magasságban, a látómező és az esetleges akadályok figyelembe vételével, jól megvilágított, jól látható helyen, takarás mentesen kell elhelyezni. A munkáltató köteles a tájékoztató jel meglétéről meggyőződni, annak karbantartásáról, szükség esetén cseréjéről gondoskodni.

A Tűzveszély! Nyílt láng használata és a dohányzás tilos! jel alakja téglalap. Fehér alapon fekete felirat, piros kerettel.

A tájékoztató jelek többféle méretben és alapanyag választékban szaküzletünkben azonnal kaphatók.

Néhány szó az alapanyagokról:

Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: Mindig zsírtalanított és megtisztított, lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk. Frissen zománcozott vagy festett felület esetében a teljes kiszáradás minimum 3 hét, és csak utána ragasztható fel.

Műanyag tábla: Jól megmunkálható, nagyon sima felület jellemzi, ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tűzveszély! Nyílt láng használata és a dohányzás tilos!” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .