Cikkszám: M1326

Zuhanásveszély

120 Ft 740 Ft (Nettó ár)

Törlés

Leírás

Zuhanásveszély figyelmeztető jel, olyan biztonsági jel, amely  a veszélyforrásra hívja fel a figyelmet.

A biztonsági és egészségvédelmi jelzés,a figyelmeztető jel lehetővé teszi, hogy a munkát végző és a munkavégzés hatókörében tartózkodók időben felismerhessék a veszélyforrásokat (kockázatokat).

A biztonsági jel jelentése meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott rögzített elhelyezésű jel.

A figyelmeztető jelek paraméterei:

A sárga szín a jel felületének legalább 50%-át teszi ki. Alak: háromszög. Fekete piktogram sárga alapon fekete szegély.

Zuhanásveszély tábla a 2/1998.(I.16) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel.

A munkáltatónak a zuhanásveszély jelzés szükségességének meghatározásakor figyelembe kell vennie a munkahelyi kockázatok értékeléseinek eredményeit. A munkáltató köteles a biztonsági jelzéseket kihelyezni, azt karbantartani, azokat a munkakörülmények változásaiból adódóan vagy elhasználódásuk miatt cserélni, illetve a meglétükről meggyőződni.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő.

A figyelmeztető jelet az esetleges akadályok és a látómező figyelembe vételével, megfelelő magasságban, jól megvilágított, jól látható helyen, takarás mentesen kell elhelyezni. A munkáltató köteles a rendelkező jel meglétéről meggyőződni, annak karbantartásáról, szükség esetén cseréjéről gondoskodni.

A figyelmeztető jelek többféle méretben és alapanyag választékban szaküzletünkben azonnal kaphatóak.

Néhány szó az alapanyagokról:

Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: Frissen zománcozott vagy festett felület esetében  a teljes kiszáradást, minimum 3 hét, és csak utána ragasztható fel. Mindig zsírtalanított és megtisztított lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk.

Műanyag tábla: Jó megmunkálhatósága miatt ipari formatervezők és belsőépítészek is előszeretettel használják. Nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

További figyelmeztető tábláink. 

További információk

Méret

50x70mm, 160x250mm

Kivitel

Műanyag, Öntapadós

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zuhanásveszély” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .