Cikkszám: M1118K

A felemelt teher alá állni tilos!

121 Ft

Cikkszám: M1118K Kategóriák: ,

Munkavédelmi jelzésünk csak piktogramos változatban egyaránt kapható. A tábla alapanyaga: öntapadó vinil.

Leírás

A felemelt teher alá állni tilos! Tiltó jelzés

A  biztonsági és egészségvédelmi jelzés  lehetővé teszi, hogy a munkát végzők és a munkavégzés hatókörében tartózkodók időben felismerhessék a veszélyforrásokat (kockázatokat);

Biztonsági jel: meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott, rögzített elhelyezésű jel.

A felemelt teher alá állni tilos! olyan biztonsági jel, amely veszélyes magatartást tilt.

Tiltó jelek paraméterei  

Alak: kör

A Felemelt teher alá állni tilos! tiltó tábla a 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel. Többféle méretben és többféle alapanyagból kapható.

Fekete piktogram fehér alapon, szélén és a harántsávban (balról jobbra 45°-os szögben a vízszinteshez) vörös.  A jel felületének legalább 35%-át teszi ki a vörös szín.

A munkáltató a munkavédelmi szakember bevonásával állapítja meg a veszélyforrást és az ott tartózkodó személyekre ezek milyen hatással lehetnek. A jelzések elhelyezésénél minden esetben figyelembe kell venni a kockázatértékelés eredményét.A jelzések elhelyezése minden esetben a munkáltató feladata.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő. Így például a tiltó, rendelkező jelet 5 méterről észre kell venni.

A biztonsági jelek rendszeres karbantartásáról, szükség szerinti cseréjükről, működésképességük megőrzéséről a munkáltatónak gondoskodni kell.

A munkáltató feladata, hogy a munkavállalók ezeket a biztonsági jelzések jelentését és  a hozzájuk tartozó munkavállaló kötelezettségeket elsajátítsák, és azt a foglalkoztatás teljes időtartama alatt betartsák.

A tiltó jelnél a tábla közepén elhelyezkedő képjel határozza meg azt, hogy mire vonatkozik a tiltás.

A munkavállalók amennyiben azt tapasztalják, hogy nem megfelelően látható, elpiszkolódott, esetleg tartalma zavaró, erről minden esetben tájékoztassa a közvetlen munkairányítóját  vagy  a munkáltatóját.

Tiltó tábláink többféle méretben és kivitelben azonnal raktárról kaphatóak.

További tiltó tábláink!

További információk

Kivitel

Öntapadós

Méret

100x100mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A felemelt teher alá állni tilos!” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0