Cikkszám: M1113

Idegeneknek belépni tilos!

240 Ft 645 Ft

Cikkszám: M1113 Kategóriák: ,

Biztonsági és munkavédelmi szempontból egyaránt fontos az idegen, vagy illetéktelen személyek ne léphessenek be bizonyos területekre. Munkavédelmi jelünk/jelzésünk kapható több méretben és kivitelben (műanyag tiltó tábla, öntapadó vinil fólia tiltó jelzés).

Törlés

Leírás

Idegeneknek belépni tilos! Tiltó jelzés

A  biztonsági és egészségvédelmi jelzés  lehetővé teszi, hogy a munkát végzők és a munkavégzés hatókörében tartózkodók időben felismerhessék a veszélyforrásokat (kockázatokat);

Biztonsági jel: meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott, rögzített elhelyezésű jel.

Az Idegeneknek belépni tilos! olyan   biztonsági jel, amely veszélyes magatartást tilt.

Tiltó jelek paraméterei  

Alak: kör

Fekete piktogram fehér alapon, szélén és a harántsávban (balról jobbra 45°-os szögben a vízszinteshez) vörös. A vörös szín a jel felületének legalább 35%-át teszi ki.

Az Idegenek belépését tiltó tábla a 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel. Többféle méretben és többféle alapanyagból kapható.

A jelzések elhelyezése minden esetben a munkáltató feladata. A munkáltató a munkavédelmi szakember bevonásával állapítja meg a veszélyforrást és az ott tartózkodó személyekre ezek milyen hatással lehetnek. A jelzések elhelyezésénél minden esetben figyelembe kell venni a kockázatértékelés eredményét.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő. Így például a tiltó, rendelkező jelet 5 méterről észre kell venni.

A munkáltató feladata, hogy a munkavállalók ezeket a biztonsági jelzések jelentését és  a hozzájuk tartozó munkavállaló kötelezettségeket elsajátítsák, és azt a foglalkoztatás teljes időtartama alatt betartsák.

A tiltó jelnél a tábla közepén elhelyezkedő képjel határozza meg azt, hogy mire vonatkozik a tiltás.

A biztonsági jelek rendszeres karbantartásáról, szükség szerinti cseréjükről, működésképességük megőrzéséről a munkáltatónak gondoskodni kell.

A munkavállalók amennyiben azt tapasztalják, hogy nem megfelelően látható, elpiszkolódott, esetleg tartalma zavaró, erről minden esetben tájékoztassa a közvetlen munkairányítóját vagy  a munkáltatóját.

Tiltó tábláink többféle méretben és kivitelben azonnal raktárról kaphatóak.  

 

További információk

Kivitel

Műanyag, Öntapadós

Méret

100x160mm, 160x250mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Idegeneknek belépni tilos!” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .