Cikkszám: M1347

Az épületben napelem/PV rendszer üzemel!

510 Ft 740 Ft (Nettó ár)

Törlés

Leírás

A Figyelem! Az épületben napelem/PV rendszer üzemel! olyan biztonsági jel, amely a veszélyforrásra hívja fel a figyelmet.

A biztonsági és egészségvédelmi jelzés,a figyelmeztető jel lehetővé teszi, hogy a munkát végző és a munkavégzés hatókörében tartózkodók időben felismerhessék a veszélyforrásokat (kockázatokat).

A biztonsági jel jelentése meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott rögzített elhelyezésű jel.

A figyelmeztető jelek paraméterei:

A sárga szín a jel felületének legalább 50%-át teszi ki. Alak: háromszög. Fekete piktogram sárga alapon fekete szegély.

A napelem/PV rendszer tábla a 2/1998.(I.16) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről előírásainak megfelel.

A munkáltatónak a napelemes rendszer jelzés szükségességének meghatározásakor figyelembe kell vennie a munkahelyi kockázatok értékeléseinek eredményeit. A munkáltató köteles a biztonsági jelzéseket kihelyezni, azt karbantartani, azokat a munkakörülmények változásaiból adódóan vagy elhasználódásuk miatt cserélni, illetve a meglétükről meggyőződni.

A biztonsági jelzéseket minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy azokat megfelelő távolságról fel lehessen ismerni. Ezt a felismerési távolságot jogszabály írja elő.

A figyelmeztető jelet az esetleges akadályok és a látómező figyelembe vételével, megfelelő magasságban, jól megvilágított, jól látható helyen, takarás mentesen kell elhelyezni. A munkáltató köteles a rendelkező jel meglétéről meggyőződni, annak karbantartásáról, szükség esetén cseréjéről gondoskodni.

A figyelmeztető jelek többféle méretben és alapanyag választékban szaküzletünkben azonnal kaphatóak.

Néhány szó az alapanyagokról:

Műanyag tábla: Jó megmunkálhatósága miatt ipari formatervezők és belsőépítészek is előszeretettel használják. Nagyon sima felület jellemzi ezért igen jól szitázható. Felhasználási javaslat: elhelyezése meglehetősen könnyű, hiszen csavarral, szöggel és kétoldalú ragasztóval is felerősíthetjük a falra.

Öntapadó vinil: az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag. Beltérre és kültérre egyaránt alkalmazható. Vízálló, alacsony, illetve magas hőmérsékletnek is ellenáll. Felhasználási javaslat: Frissen zománcozott vagy festett felület esetében  a teljes kiszáradást, minimum 3 hét, és csak utána ragasztható fel. Mindig zsírtalanított és megtisztított lehetőleg egyenletes felületre ragasszuk.

További figyelmeztető tábláink. 

További információk

Kivitel

Műanyag, Öntapadós

Méret

160×250 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Az épületben napelem/PV rendszer üzemel!” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .