Cikkszám: VE54

Elsősegély-felszerelés I. típusú 1-30 főig, fali tartóval

9 575 Ft

Cikkszám: VE54 Kategória:

Tartalma megfelel az MSZ 13553 szabványnak.

Leírás

Az elsősegély-felszerelés, elsősegélynyújtás biztosítása munkaadói kötelezettség.

A biztonságos munkahelyhez hozzá tartozik, hogy rendelkezésre álljon mentődoboz. Az elsősegélynyújtó-felszerelés szerepe, hogy baleset esetén nem hozzáértő személy is elsősegélyt nyújthasson, így megelőzve a további állapotromlását a sérültnek.

Az elsősegély-felszerelés kötelező használatát munkahelyek esetében különböző rendeletek és törvények szabályozzák, szükségességét az alábbi rendeletek írják elő:

  • 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről – 46§ A munkahelyen – jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően – biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.

  • 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet – 20. §(1) *  Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

Az elsősegély –felszerelést jól látható és mindenki által könnyen elérhető helyre kell helyezni. Javasolt  a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatáson az elsősegélynyújtó helyeket ismertetni.

Célszerű  a megtalálási helyüket nyilakkal és a helyüket is piktogramokkal jelölni, melyek lehetnek matrica, műanyag vagy akár utánvilágító alapúak.

Az elsősegély –felszerelés tartalmát, illetve  a benne található eszközök lejárati idejét rendszeresen ellenőrizni kell. Az ügyvezetőnek írásban kell meghatároznia az ellenőrzést végző személyét és az ellenőrzés gyakoriságát.

Az elsősegélydobozok tartalma a fentiek szerint meghatározott és összeállítástól függően tartalmaz steril és nem steril eszközöket is. A steril eszközök felhasználási ideje 3-5 éve, ezzel szemben a nem steril eszközök korlátlan ideig felhasználhatóak. Az eszközök elhasználódása, szavatosságának lejárata esetén a cseréről a munkáltatónak kell gondoskodnia.

Mentőládáink az MSZ 13553-as szabványnak megfelelően kerülnek összeállításra.

Nagyobb mennyiség rendelése esetén keresse kollégáinkat elérhetőségeink bármelyikén, készséggel állnak rendelkezésére!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Elsősegély-felszerelés I. típusú 1-30 főig, fali tartóval” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .