Homlokzati mentési pontok épületen belül és kívül!

 Kategória: hír

Homlokzati mentési pontok épületen belül és kívül!

Cégünk a hatályos jogszabályi változásokat nyomon követve újabb termékkel bővíti termékpalettáját.

2020 januárjával hatályos OTSZ IX. fejezete, a Tűzoltó egységek beavatkozását biztosító követelmények az alábbiak szerint kimondja, hogy:

  1. §196 (1) A 65. § (1) bekezdés a) pontja szerinti épületek tűzoltási felvonulási terület felé eső homlokzatán a földszint feletti szinteken, de legfeljebb az 50 méteres padlószint-magasságú szintig, építményszintenként legalább egy homlokzati mentési pontot kell biztosítani. A mentési pontnak az adott szinten tartózkodók által megközelíthetőnek kell lennie.

Az ide vonatkozó TvMI – Tűzoltó egységek beavatkozási feltételeinek biztosítása – pedig konkrét példával szolgál a képjel kinézetét és elhelyezését illetően mind épületen belül és kívül egyaránt.

A homlokzati mentési pontok épületen belüli jelölésére alkalmas piktogramot a mentésre szolgáló nyílászárót tartalmazó helyiség, helyiségcsoport bejáratánál jól látható módon és maradandóan kell jelölni!
Homlokzati mentési pont épületen belüli jelzésre! tábla

 Homlokzati mentési pont épületen belül!

Az épületen kívüli jelölésére alkalmas homlokzati mentési pontok az épületek homlokzatán a mentési pontoknál, a tűzoltási felvonulási területről jól láthatóan elhelyezett, legalább 10 cm átmérőjű piros pont!

Homlokzati mentési pont épületen kívül!

Homlokzati mentési pont épületen kívül!

Immáron mind két jelzés megtalálható kínálatunkban, melyet szaküzletünkben vagy webshopunkon keresztül is megvásárolhatják.

Homlokzati mentési pontok épületen belül és kívül!

 

Nagyobb mennyiség vagy eltérő méret igény esetén kérje ajánlatunkat!

Korábbi cikkek
0
csúszásgátló szalagszintszám utánvilágító tábla